1 x 8kg vai miten se nyt meni?

Jokapäiväisen käsimatkatavararallin väsyttämänä koen sydämenasiaksi kertoa nyt yhden salaisuuden: Se lentokoneen ylähylly? EI OLE tarkoitettu talvitakille. Eikä käsilaukulle tai pienelle repulle. Eikä tietokonesalkulle. Tänäänkin jouduttiin aivan turhaan siirtämään koneesta aivan oikeaoppinen käsimatkatavara ruumaan (mikä tottakai jarruttaa koneen lähtöä). Sekin olisi sinne hyllylle mahtunut jos Kaija ja Keijo olisivat untuvatakkinsa laittaneet vaikka selän taakse pehmukkeeksi. Tai siihen koukkuun mikä monessa koneessa on joka paikan kohdalla ihan niitä takkeja varten.

Monen argumentti on, että haluaa nopeammin määränpäässä päästä ulos, eikä siksi laita käsimatkatavaraa ruumaan pyydettäessä, vaikka ilmaiseksi tätä tarjotaan. Se aika minkä säästätte kuluukin sitten siinä, kun kone ei Helsingissä pääse lähtemään. Sen ruuman uudelleen avaaminen kun ei aina ole ihan sormien napsautuksella hoidettu. Silloin tällöin käy myös niin, että jos kone ei lähtöaikaan ole poissa portilta, uutta lähtölupaa joudutaakin sitten odottamaan hetki jos toinenkin.

Kohta alkaa lomakausi. Koneet on täynnä ja ruuma on täynnä laukkujen lisäksi suksia ym mitä talvilomalla tarvitaan. Kuormaajat ilmoittaa lähes poikkeuksetta että ruumaan ei mahdu enempää, hyvä jos nyt saadaan luukut kiinni. Mitäs tässä tilanteessa sitten tehdään kun ei mahdu käsislagat matkustamoon? Jätetään suksia pois. Niinpä. Kun se kone ei ole musta aukko, jonne mahtuu automaattisesti kaikki. Kunpa olisikin. Ja käsimatkatavaroita ei ihan hepposin syin voi rannalle jättää.

Eli jos nyt tunnet piston sydämmesäsi, seuraa seuraavaa muistisääntöä: ylähyllyille vain se mikä jalkoihin ei mahdu. Saatat hiukan joutua jalkatilaa uhraamaan, mutta eipä sitä alunperinkään paljoa ollut ja oletpahan ajoissa perillä. Säästät myös monelta purserilta, virkailijalta ja kuormaajalta ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Matkustajat voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa koneen lähtöaikaan! Ole mallikelpoinen matkustaja!

17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *