2 kaveria tietää aina totuuden

Minä työskentelen tällä hetkellä automyyjänä yhdessä isossa merkkiliikkeessä. Minua pännii suunnaattomasti ihmisten käytös ja niiden tietämys autoista. Saan viikottain kuulla asiakkaiden suusta että minulla on kaksi kaveria jolla tämä joku tietty osa autosta on hajonnut. Ja kuulemma kaikissa näissä minun myymissä autoissa on joku tietty tyyppivika. On se kummallista että kaikilla taitaa olla kaksi kaveria jolle on tuullut niitä vikoja mitä ei yhdellekään myyjälle ole tullut vastaan. Minä en jaksa enää kuunnella näitä valituksia joka ei perustu mihinkään. Menkää muualle ostamaan autoja jos kerta autot hajoaa.

Samalla kun avautuu voi todeta myös senkin että automyyjät merkkiliikkeissä ei huijaa asiakkaita. Meille ei ole mitään tarvetta siihen, koska löytyy sellainen asia kuin takuu. Aasiakkaat sen sijaan valehtelee niin paljon kuin suusta lähtee. Omassa autossa ei ikinä ole mitään vikaa. UGGH olen puhunut!

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Autohuijarit sanoo:

  Minua on kyllä merkkiliikkeessä huijattu, ja useasti. Mm. väitettiin jakohihnan vaihtoväliksi 150 000 km ja että ei tarvitse moneen vuoteen vielä vaihtaa. Netistä tarkistin että eihän se niin paljoa ollut ja vaihto oli heti käsillä. Kauppaa tehdessä luvattiin lukuisia kylkiäisiä, mitä ei sitten koskaan kuulunut. Missään muussa liikkeessä kuin autokaupassa ei huijata ihmisiä niin paljon.

 2. Reino sanoo:

  Lukekaapa netistä niitä juttuja että kuinka takuu toimii jos jotain isompaa hajoaa oikeasti. Ei juuri lainkaan. Kyllä te huijaatte ihmisiä sen minkä lähtee, vaikkei se nyt sen myyjän vika ole. Mutta turha myöskään väittää että tietäisitte kaiken myymästänne autosta.

 3. tepa sanoo:

  ugghh! kyllä, jotkut automyyjät huijaavat/valehtelevat kysyttäessä asioista. kokemusta on.

 4. Noppamasa sanoo:

  Ensimmäisessä koeajamassani autossa väitettiin olevan vakionopeussäädin. Eipä ollut. Seuraavassa kerrottiin peilin osoittavan alas koska se on ominaisuus. Ei ollut, se piti käsin naksauttaa ylempään asentoon, että sen suuntaus toimisi sivupaneelin kautta. Yksi auto jäi ostamatta, koska se oli kauppiaan vaimolla ”koeajettavana”, myyjän kollegan mukaan jo pidemmän aikaa. Kyllä sitä aina on jotain pientä sanottavaa. En ole vielä täydellistä ihmistä kohdannut, edes peilin kautta.

 5. Jantteri sanoo:

  Kyllä se vain on niin, että ei ne automyyjät voi tietää kaikkien autojen ominaisuuksia tai varusteita tai miten ne kaikki toimii. Autoissa on tai ei ole ilmoitettuja varusteita ja ostovaiheessa onkin syytä tarkastaa että edes ne ilmoitetut varusteet siinä autossa oikeasti on.

  Mitä takuisiin tulee niin tottakai myyjät sanovat mitä tahansa ja myyvät lisätakuita, mutta oikeasti se autoliikkeen virhevastuu on aika pieni ja lisätakuut taas on lisäpalvelu kolmannelta osapuolelta, johon autoliikkeellä ei ole osaa eikä arpaa.

 6. kylläkylläkylläkylläkylläkyllä sanoo:

  Mites tähän nyt kommentoisi… Kaverin vaimoa automyyjä isossa merkkiliikkeessä kohteli kuin ilmaa, kunnes kaveri totesi, että vaimo päättää ostetaanko vai ei. Sitten tuli ”tän yksilön väri sopisi hyvin rouvan laukun väriin”. Ittelleni myyjä on tunkenut tarjoukseen juttuja, joista jyrkästi kieltäydyin – isossa merkkiliikkeessä.

  Vähintään puolet autokaupan henkilöstöstä ei edes yritä tehdä kauppaa tai palvella asiakasta vaan käydä jotain lapsellista nokkimisjärjestyskisaa asiakkaan kanssa. Menetelmän vähän sellainen puolipeitelty asiakkaan halveksiminen ja tyhmänä pitäminen.

  Onneksi nää jatkuvan kylläkyllän hokijat ovat sentään nykyisin vähän harvinaisempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *