Aasiakas asioilla

Olen töissä kaupassa lentokentällä. Pääosin ihmisillä riittää huumoria, etenkin lomalaisilla mutta kyllä sinne aasejakin sekaan mahtuu. Tässä tyypillisiä esimerkkejä:

1. Edellinen asiakas vielä maksamassa niin seuraava aasiakas tulee jo siihen kassan eteen, väkisin änkeää edellisen asiakkaan viereen ja tunkee minun naamalleni kaikenlaista lippulappusta ja rahaa maksamiseen. Ihan kiva että on kaikki ottanut esille etukäteen mutta kun EDELLINEN asiakas on vielä suorittamassa maksutapahtumaa ja minulla keskittyminen vielä siinä asiakkaassa niin tämä ei ole kummallekaan meistä kivaa. Sitten tämä aasiakas siinä aikansa tuhisee kun edellisellä asiakkaalla maksaminen “kestää” ja minä en huomioi tätä aasia.

2. Heitetään pankkikortit/rahat/lentoliput siihen kassahihnalle. Parhaimmassa tapauksessa vielä kaikkien tavaroiden alle. Sitten huudetaan julmetusti jos rakas pankkikortti on vääntynyt jostain kulmasta kun meinasi mennä kassahihnan väliin…

3. Minä olen vain kaupassa töissä. En siis ole lentoemäntä/matkatoimistovirkailija/infon työntekijä/siivooja tms. Joten jos tulet minulta kysymään jotain mikä ei liity työhöni niin turha suuttua jos en osaa vastata. Parhaani mukaan yritän neuvoa mutta en voi tietää syytä miksi juuri SINUN lentosi on myöhässä ja mistä voisit hakea lisää tietoa asiasta.

4. Jos arvon aasiakas kysyy esimerkiksi wc:n sijaintia tms. niin tiedän kyllä missä sijaitsevat. Älä kysy edes sitä ensimmäistä kysymystä jos heti vastattuani sanot “oletko aivan varma? Ei minusta, en kyllä nähnyt”. Kyllä, olen aivan varma koska me työntekijät käytämme samoja wc tiloja, pankkiautomaatteja ja ravintoloita kuin te matkustajatkin.

5. Jos jotain haluamaa tuotetta ei löydy, on kivaa kun aasiakas vetää raivarit keskellä kauppaa “kun on kiire ja luotin siihen että teiltä löytyy enkä nyt ehdi muualle.” Lähinnä tämä käytös sopii 5-vuotiaalle, ei 50v bisnesmatkalaiselle…

6. Ja lopuksi herra/rouva aasiakas, älä KOSKAAN sano kassalla “tee sit nopee, mulla on kiire kun lento lähtee ihan just”. Kassakone tekee toiminnot täsmälleen samalla vauhdilla joka kerta. Se että puuskutat edessäni ja mulkoilet vihaiseen kuinka “hitaasti” kaikki etenee ei auta asiaa ollenkaan.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *