Aasiakas juoksee karkuun

Varmaan kaikilla aspa-aloilla näitä tulee vastaan, mutta nyt jokusen vuoden huoltoasemalla työskennelleenä näitä on kyllä parveillut ihan huolella!

eli: aasiakas on pahoittanut mielensä erittäin verisesti. Ollaan noutamassa ystävän/äidin/lapsen/koiran pakettia, eikä valtakirjaa tietenkään mukana. Tai sitten asiakas on tilannut ruokaa, mikä olikin mauton kasa sontaa! tai sitten vessat ovat olleet ala-arvoisen sotkuiset, ja sit mun suosikki: asiakas on aina oikeassa, ja asiakaspalvelija on kohdellut alentavasti!

Näitä nyt tulee aspana vastaan, näihin tottuu ja yleensä nämä on tai olisi helppo selvittää, vieläpä niinkin hyvin että kaikille osapuolille jäisi hyvä mieli.

Vaikea sitä asiaa tosin on selvittää, kun arvon aasi juoksee karkuun.

Työpaikallani tämä ongelma tuli varmasti uusimmillekin työntekijöille erittäin todelliseksi, kun huoltoasemaltamme lopetettiin se käytäntö, että auton tankkauksen pystyy maksamaan myymälän sisällä. Ymmärrän kyllä vanhempia ihmisiä, jotka eivät välttämättä korttia halua käyttää, että tämä voi ärsyttää. Mutta ei väliä minkä ikäinen tai sukupuolinen henkilö kyseessä, valitus tapahtui 99%kerroista näin:

Olen palvelemassa asiakasta, kun sisään rymistelee aasi, joka suorastaan kiitää jonon ohi kassalle. En ehdi sanoa mitään, kun älämölö alkaa:

”eikö teillä prkl pysty enää maksamaan sisälle anna nyt stna se tankkauslupa nätänkö varkaalta tää on sun vika MINUA ON TURHA TÄNNE ENÄÄ ODOTTAA NYT VAIHTU KETJU!!!”

Ja samalla asiakas kiitää takaisin ovea kohti.

Ja sama skenaario toistuu aina näitten juoksioiden kanssa. Kiitos vaan ja hyvää päivänjatkoa sinullekin!

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Hästägaasi sanoo:

  Minkä takia teillä loppui tämä käytäntö, uteliaana kun kysyn?

  Ja valittajille terveiset: Syyttäkää sitä tahoa joka on sen päätöksen tehnyt älkääkä sitä henkilöä jonka näette ensimmäisenä kun pääsette ovesta sisään! 😠

  • Pallireiska sanoo:

   Mistä lähtien asiakas on velvollinen ottamaan selvää, kuka missäkin hierarkiassa on jonkun päätöksen tehnyt? Aspa on firman edustaja asiakkaan suuntaan ja voi ihan hyvin hoitaa viestittämisen eteenpäin, olettaen, että aspaa (=firmaa) kiinnostaa palaute.

   • Aapeli sanoo:

    Koska hittoakos avaudut henkilölle jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ei ole suuri vaiva kysäistä kenen päätös oli ja osoittaa valitus heille.

    • Hah sanoo:

     Kyllä se on aspan tehtävä välittää viesti oikealle henkilölle.

     • Arthur sanoo:

      Joo, mut palautteen voi antaa asiallisestikin.

     • Tatt sanoo:

      Mutta jos asiakas itse kirjoittaa vaikka ABC:n/Nesteen nettisivuilla palautteen, asia otetaan paremmin todesta. Jos aspa kertoo omalle esimiehelle, niin asia ei välttämättä etene. Saati että joku ABC:n tai Nesteen pomo kuuntelis yksittäistä kassaa. Jos tarpeeks moni asiakas antaa ihan kirjallista palautetta, niin ehkä sitten asia muuttuu. Tästä on omilta aspa-vuosilta kokemusta.

  • asfg sanoo:

   Lisäksi firmaa ei kiinnosta paskaakaan aspan kautta tullut palaute. Korkeintaan julkisesti tullut tai iso määrä virallisen palautereitin kautta tullutta.

 2. Ukko34 sanoo:

  Pitääkö se tankkauslupa pyytää kassalta? Mä kun olen pöljänä ajatellut mittarille, painellut nappuloita ja odottanut että kassa avaa mittarin..
  Olen siis aina toiminut väärin.

 3. VainTyöntekijä sanoo:

  Käytäntö on loppunut lähes kaikkialla, koska juoksubensojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Siksi. Ja Huoltamotyöntekijänä allekirjoitan uuden käytännön paremmaksi koska vain. Sen sijaan monissa paikoissa on kyllä edelleen vähintään yksi tankkauspiste, johon voi maksaa kortin sijaan seteleillä, mikäli kortin käyttö hirvittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *