Viidenkymmenen sentin tähden

Olin kesällä 2017 elämäni ensimmäistä kertaa kesätöissä isossa vähittäistavarakaupassa ja sain sukasta päähäni.

Eräällä viikolla mustat sukat olivat alennuksessa, alennus oli merkattu selvästi korin päälle.  Kaksi mummoikäistä naista tulee kassalle ja alkaa vaatia alennusta myös valkoisista sukista; ne olisivat tulleet tarjoukseen vasta kahden viikon päästä. Normaali hinta olisi ollut 3,5 ja tarjouksessa 3 euroa.Toinen mummoista ei tätä asiaa hyväksynyt vaan vaati saada alennuksen heti. Sanoin ystävällisesti että se ei käy, enkä voi asiaa muuttaa.

Mummo alkaa vaatia esimiestä paikalle ja hän onkin, tosin toisella kassalla jonoa purkamassa ja ei ehtinyt sanoa mitään väliin. Ehdotin mummoille että he malttaisivat odottaa hetken, jotta pomoni pääsee palvelemaan heitä pienen ajan kuluttua. Tämähän ei rouville käynyt vaan toinen mummo heitti sukat vasten kasvojani ja lähti kiroillen kaupasta toisen uhkaillessa kirjallisella valituksella. Ja hintaeroahan oli tosiaan niinkin iso raha kuin 50 senttiä! Kassahenkilöhän voi määritellä kenelle alennukset annetaan ja kuinka paljon kysymättä keneltäkään mitään…

Kyseiset mummot käyvät kaupassa aika usein, myöhemmillä kerroilla käytös on ollut jo ihan siedettävää…

 

 

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Welluska sanoo:

  Eihän pomosikaan vain antanut heille alennusta? :O Muistan lukeneeni täältä jonkin tarinan, jossa esimies oli ko. tarinan aasille myöntänytkin tämän vinkuman hyvityksen tms. ja myyjäparka saanut haukut sääntöjen noudattamisesta. Tuli paha olo sen lukemisesta… Tällaisten aasiakkaiden kohdalla olisi ekstratärkeää, ettei heidän käytöstään vain palkittaisi ikinä.

  • Nicor sanoo:

   Myyjäparoille voi antaa sellaisen vinkin, että aina voi valittaa ylempään portaaseen jos haukut tulee sääntöjen noudattamisesta.

 2. Lare sanoo:

  Mä olisin sanonu mummolle, että nostan pahoinpitelystä syytteen häntä vastaan :).

 3. Arthur sanoo:

  Nää alennukset aiheuttaa aina mielipahaa. 😀 Eräs setähenkilö vaati kassalla tuotetta alehintaan, koska rouva oli juuri eilen käynyt ostamassa saman tuotteen viidellä eurolla. Alennus oli kuitenkin päättynyt tuona samaisena päivänä ja nyt hinta oli normaali, eli hurjat seitsemän euroa… Itse en ollut kassalla tuolloin, mutta pidättelin naurua pienen matkan päässä… Harmittelin itsekseni ettei taskussa sattunut olemaan kahden euron kolikkoa. Olisin mielelläni tarjonnut tuon erotuksen… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *