Toisessa myymälässä tämä on tarjouksessa.

Työskentelen pienessä myymälässä, joka kuuluu isompaan ketjuun ja aina vähän väliä tulee asiakkailta kommenttia, että kylläpäs on kallista, kun toisessa myymälässä tämä maksaa niin ja niin paljon. Yleensähän vertailukohteena on iso hypermarket ja siellä nyt "hieman" isommat volyymit, jolloin tavaraa saa tilattua kerralla paljon ja siten kustannukset pienemmät.

Nyt sattui sitten, että asiakas tulee kassalle ja ilmoitettuani hinnan hän jää tuijottamaan ostoksiaan ja sanoo lopulta, että ei voi tehdä noin paljoa. Tämä makkara-paketti oli alle 2€, kun siellä oli tarjous. No tietenkin menen tarkistamaan ja totean jo mennessä, että meillä ei ole tarjouksia ollenkaan. Siitähän jo nousi haloo ja lopulta kun makkaratiskille pääsen, niin näen heti, että kyeinen makkara on aavistuksen alle 4€ ja saman makkaran pienempi pakkaus alle sen 2€. Asiakas kiven kovaan väittää että kun omassa pienessä samaan ketjuun kuuluvassa myymälässä tämä isompi on tarjouksessa. No siinä sitten yrittää selittää, että meillä aina tietyt hinnat ja meillä ei koskaan ole määräaikaisia tarjouksia (lukuunottamatta päiväys tuotteita, joita laputetaan -50%) ja netissä on palvelu, mistä voi kunkin myymälän valikoiman ja hinnan tarkistaa lähes reaaliaikasesti kuka vain… No huijariksi syytettiin, kun omasta puhelimestani näytin kyseisen asiakkaan kotimyymälän hinnan makkarapaketeille. No asiakas oli kyllä oikeassa, että olivat halvempia kumpikin oli tasan yhden sentin halvempia, kuin meillä, mutta mitään tarjoustahan ei siellä ollut…

Pidättäydyin sanomasta asiakkaalle, että kun käytte kotimyymälässä seuraavan kerran, niin tuokaa minullekkin muutama paketti sitä tarjousmakkaraa, niin voin maksaa siitä sen 3€ (joka siis tietäisi asiakkaalle voittoa 1€/paketti, jos hinta olisi hänen väittämänsä. Todellisuudessa asiakas olisi hävinnyt suunnilleen sen 1€/paketti.)

Veikkaan, että ei tule toistamiseen käymään mikäli näkee minut 😉

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *