Pakko saada iltapäivälehti!

Työskentelen isossa ruokakaupassa joka avataan klo 7 aamulla. Iltapäivälehdet tulevat aamulla yleensä vähän yhdeksän jälkeen.

Tämä tapahtui eräs aamu klo 7:30.

Asiakas: ”Missä teillä on iltapäivälehdet?”

Minä: ”Valitettavasti toimitus ei ole vielä saapunut.”

A: ”MITÄÄÄH?!! Ei iltapäivälehtiä? Miten tämä on mahdollista? Mistä sinä edes tiedät ettei toimitus ole tullut jo? Soita nyt jollekin joka tietää!”

M: ”Lehdet tulevat yleensä siinä 9-10 aikaan. Näin on ollut jo vuosia.”

A: ”Valehtelet! Miten VOIVAT muka tulla vasta silloin? Soita nyt tolla puhelimella jollekin joka voi hakea ne jos et itse ehdi!”

M: ”Valitettavasti iltapäivälehdet saapuvat vasta n. 2 h kuluttua.”

A: ”Siis miten te VOITTE AVATA KAUPAN jos teillä ei ole edes iltapäivälehtiä myynnissä?”

Anteeksi, ensi kerralla avaan vasta sillä hetkellä kun lehtitoimitus tulee? 😀

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. jepjou sanoo:

  Nilittäjille sitten tiedoksi: Painotalot Suomessa sijaitsevat pääsääntöisesti korkeintaan Kuopion korkeudella, siksi esim Oulussa lehdet tulee vasta tuohon aikaan, Pohjois-Lapissa vielä 13:n aikaan saatetaan myydä edellisen päivän lehtiä. Ei ne rekat aja vauhtiaan kovempaa..

  • jepjou sanoo:

   Ja lisään vielä: IS ja Hesari painetaan Vantaalla ja Varkaudessa, IL ja jopa Lapin Kansa Tampereella. Jostain Savosta ny on vaikee ehtiä seittemäks vaikka Rovaniemelle jos painos valmistuu kolmelta.

  • J-P sanoo:

   Ihan vain tiedoksi, että Kalevan painotalo sijaitsee nimenomaan Oulussa ja siellä painetaan myös suurin osa sen alueen levikin iltapäivälehdistäkin.

   • jepjou sanoo:

    Ei Ilta-Sanomia ainakaan paineta? Mistäkö tiedän? Olen töissä Sanomapainolla ja tiedän tasan tarkkaan firmamme painotalojemme sijainnit. Ennen niitä oli kolme ja nyt kaksi. Se kolmas oli Forssassa joka nyt ei oo lähelläkään Oulua… Sori vaan.

 2. teppo42 sanoo:

  Nimen perusteella olen luullut että iltapäivälehdet ilmestyisivät myyntiin vasta iltapäivällä.

 3. myyjä vaan hei sanoo:

  Olen joskus muutamia vuosia sitten ollut Helsinki-Vantaan lentokentällä eräässä liikkeessä töissä ja me saimme erikoistoimituksena aamun lehdet (noin klo 05 aikaan) ja ihan aina siellä oli joko joku kyttäämässä ovella milloin avaan tai kun ehdin sisälle niin aasiakas raapimassa ovella että niitä iltapäivälehtiä pitäs saada.. Auta armias kun niitä ei ollutkaan silloin aamulla jos lähetys oli myöhästynyt, silloin saatiin ne liikkeeseen seuraavan vuorolaisen tuomana tai pyydettiin esimiestä tuomaan töihin tullessaan ne (koska liikkeessä ensimmäinen vuorolainen oli yksin muutamasta tunnista koko vuoron ajan).. ja sekös oli ongelma, aina valitettiin että miksei niitä ole ja pitäis olla ja sun pitäs nyt käydä hakemas (juu, toki suljen liikkeen vain teidän takia ja käyn katsomassa onko lehdet vielä tulleet). Paras versio jonka kuulin tästä pyynnöstä oli ”no jos mä katon tätä liikettä sen aikaa kun sä käyt hakee ne lehdet”… Samoin ärsytti ne jotka oli silloin aamulla heti kytiksellä, ehdin juuri ja juuri ovelle kun aasiakas tokasee että ”myy mulle yks lehti tosta, mulla on tasa-raha”. Millään ei ymmärretty että en myy ennenkun saan kaupan auki koska lehdet piti laskea ja myynnit piti saada kassaan.

  • Jaska sanoo:

   No kai sen nyt ois muistanut jos on sen yhden lehden myynyt? Ärsyttävää sekin jos ei palvelussa osata yhtään joustaa tai edes mietitä oisko mahollista vaan ollaan vaan et vittuako pyydät ees. Tietysti tässä se riski et sama aasiakas sit tulee taas uudestaan kyselemään ja tässähän ne ongelmat sitten tulee, kun ei ihmiset sit osaa siitä erityispalvelusta kiittää.

   • myyjä vaan hei sanoo:

    kun myyt yhdelle niin siinä on äkkiä jono perässä huutelemassa samaa et ”mulla olis tasa-raha kans, mullekin yks lehti” ja pitäis kauppakin joskus saada auki ja sen avaamiseen on annettu tasan 15min aikaa (näin monissa kaupoissa ja avaamistöihin ei kuulu pelkästään että avaat kaupan ovet…). Ja ainakin HeValla kauppa saa sakot jos myynnin aloittaa aikaisemmin kuin mitä on tulleet ohjeet ylempää. (eräs muu taho määrää aukioloajat, kauppa on vain vuokralla tiloissa).

 4. J-P sanoo:

  Tulee itselleni mieleen, että kyseessä on esim. junamatkaaja, joka haluaa mukaansa jonkun lehden, jota lukea matkan aikana. Silloin ei välttämättä ole aikaa odottaa 2 tuntia sitä lehtiä.
  Tosin onhan tuo silti ihan turhaa nillittämistä, koska jos lehtiä ei ole, niin ei ne siihen ilmesty vaikka kuinka valittaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *