Henkilökunnan alue

Olen todennut kassalla työskennellessäni, kuinka juntteja ihmiset ovat. Ja sen että kassahenkilö on kuin robotti tai ihan puhdasta ilmaa. Kaikkea kyllä minäkin kestän ja nielen, mutta:

Kerran ruuhka-aikana erään miehen jo maksettua ja lähdettyä pois, sekä muutaman asiakkaan siinä välissäkin jo otettuani, säikähdin todella pahasti. Yhtäkkiä joku seisoo ihan selkäni takana ja tunkee jotain hemmetin juustoa ohimoni vieressä. Jotain alennuksen puuttumisesta se puhui, mutta minulla paloi pahemman kerran hermo. Yritin siinä nieleskellä ja sain aikaan vain että” voitko mennä tiskin toiselle puolelle niin katson sitten kohta sitä”. Olin niin vihainen tästä, koska jokin turva tuntui nyt kadonneen, raja oli ylitetty; kuka edes keksii tulla henkilökunnan alueelle ja selän taakse valittamaan. Tämä asiakas oli kuin mikäkin maailman omistaja. Jouduin monesti siinä sanomaan että palvelen tämän asiakkaan jolla oli maksu kesken ja sitten katson sitä juustoasi. Vihdoin kun pääsin katsomaan herran juustoa, ei kyllä hymyä irronnut hänelle. Kehtasi mies vielä alkaa kovalla äänellä valittamaan kuinka kauan kestää, jouduin näet soittamaan juusto-osastolle ja tiedustelemaan tarjouksesta. Ensin halutaan se alennus ja sitten ei voida odottaa että selvitetään asiaa.

Otti koko loppuvuoron niin päähän, että savu varmaan nousi korvista.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Lare sanoo:

  Olenkohan huono asiakaspalvelija, kun olisin sanonut kyseiselle ääliölle, että jos ei poistu selkäni takaa, en palvele häntä ja kutsun vartijat.

  • Et ole sanoo:

   Juuri noin sen pitää mennäkin tuollaisessa tilanteessa.

  • jepjou sanoo:

   Useimmissa kaupoissa on varmasti sääntö, että vain ja ainoastaan (omalla) henkilökunnalla on pääsy kassan taakse. Vartijalle vaan kutsu, ja tilanteesta riippuen jopa poliisille ilmotus ryöstön yrityksestä.

   • VartijaN27 sanoo:

    Kyllä, otamme vastaan tämän kutsun ja tullaan poistamaan asiakas kassan takaa. Ei ole ensimmäinen kerta.
    On poistettu myös kassan paikalta (eräs henkilö päätti ottaa kassan paikan ja todistaa, että olisi hyvä siihen hommaan, kun haastatteluissa ei lykästänyt), kassan alta (kuulemma nukutti) ja kassalta, kun päätti kokeilla, kestääkö hihna painoa. Vinkkinä: ei, kassahihna ei kestä aikuisen ihmisen painoa.

 2. Kassatäti sanoo:

  Tämä on kyllä aivan äärimmäisen raivostuttavaa! Olen töissä pienessä liikkeessä, jossa kassan taakse ei voi edes mitenkään ”vahingossa” ajautua, vaan sinne on ihan selvästi oma kulku erillään myytävistä tuotteista. Vähintään kerran viikossa joku lapsiasiakas (jonka vanhempi ei tietenkään asiaan kiinnitä mitään huomiota) vääntäytyy myyjien puolelle. Yhdesti meni aivan totaalisesti hermot, olin palvelemassa toista asiakasta myymälän puolella, en siis ollut ihan kassan vieressä. Myymälän puhelin alkoi soimaan, vartiointiliikkeestä soitettiin että meiltä tuli hälytys. Kassan takana on siis hälyvipu, jota kääntämällä lähtee hälytys vartiointifirmaan. Joku näistä liikkeessä olevista pikkupilteistä oli käynyt tutkimusmatkalla kassan takana ja kääntänyt vipua. Aiheeton hälytyskään ei mikään ilmainen ole, joten kyllä nousi savu korvista. Oli mahdotonta tietää että kuka asiakkaista vipua oli käynyt kääntämässä, sillä asiakkaita oli tapahtumahetkellä liikkeessä useampia. Kyllä nousi savu korvista.

 3. Purkka sanoo:

  Meillä vähän häiritsee kun joskus asiakkaat tulevat ojentelemaan tuotteita tai rahoja kassatiskin sivusta. Ei siis siitä edestä missä tiski ja maksukorttipääte on, vaan sivusta, myyjän vierestä, mistä näkee suoraan kassalippaaseen jne.
  Kerran muuan rouva päätti korkeimman omakätisesti ottaa itse kuittinsa, koukkasi kassatiskin suojareunan yli ja rupesi itse nyhtämään kuittejaan kuittitulostimesta. Ei voinut sitten odottaa sitä yhtä sekuntia että ne ojennetaan käteen vaihtorahojen kanssa.
  Lisäksi yllättävän moni yrittää kurkotella tiskin yli ja nähdä kassan tietokoneelle, vaikka heillä on tiskin toisella puolella oma näyttö josta näkyy kaikki tarpeellinen heidän ostotapahtumaansa koskeva tieto. Silti nämä jotkut suorastaan ”hyppäävät” eteenpäin ja työntyvät koko ylävartalollaan kassan tiskin taakse ja yrittävät nähdä koneelta jotakin mitä-lie ”salaista” lisäinfoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *