On se niin vaikeaa ymmärtää mitä kysytään…

Eräänä päivänä kassalleni tuli nainen kysymään löytyisikö sytkäriä, jonka hän oli unohtanut kassalle (sytkäri oli siis maksettu). Kuittia ei ollut, mutta muistin juuri vieneeni ainakin yhden sytkärin unohtuneiden tavaroiden laatikkoon.

M: ”Muistatteko minkä värinen se oli?”

A: ”Tohon neloskassalle se jäi.”

M: ”Muistatteko minkä värinen se oli?”

A: ”No joskus viime viikolla sen ostin.”

M: ”Muistatteko minkä värinen se oli?”

A: ”Se makso jotain 1,20e.”

M: ”Muistatteko minkä värinen se oli?”

A: ”Se ei ollu tollanen Colt vaan sellanen toisenlainen.”

M: ”?!? MUISTATTEKO MINKÄ VÄRINEN SE OLI??”

Siis mitääh?!?

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Nicor sanoo:

  Hetkonen? Asiakas osasi kertoa, että 1) Häneltä olisi jäänyt maksettu sytkäri kassalle 2) mainitsi koska se olisi suunnilleen jäänyt 3) rajasi Colt-vaihtoehdon pois. Etkö noista tiedoista osannut päätellä, että se kyseinen sytkäri olisi jäänyt juuri häneltä?

  Olisihan se asiakas voinut heti alkuun sanoa, että hän ei muista minkä värinen se oli (koska harva asiakas kiinnittää sytkärin väriin huomiota), mutten ymmärrä miksi pakkomielteisesti jankkasit tuota väri kysymystä samalla kun asiakas selittää sinulle asioita mitä hän muistaa tapauksesta?

  • Itu sanoo:

   Ehkä väri kiinnosti siksi, että myyjä muisti minkä värisiä sytkiä oli takahuoneessa. Etenkin, kun oli juuri yhden vienyt sinne.

   • Nicor sanoo:

    Se ihmetyttää, että miksi ihmeessä unohdetut maksetut tuotteet viedään taakse kippoon? Olisi fiksumpaa laittaa ne takaisin hyllyyn ja sitten kassalle vihkoon merkintä jääneestä tuotteesta.

    Asiakas ei välttämättä muista minkä värinen se sytkäri ole, eikä tuon muistamisella pitäisi olla juuri mitään merkitystä.

    • kassaneiti sanoo:

     No mitenkäs sitten suu pannaan kun asiakkaan unohtunut sytkäri viedään takaisin hyllyyn, joku uusi asiakas ostaa sen (eli yhdestä tuotteesta veloitetaan hinta kaksi kertaa ja varastosaldo näyttää vääriä lukemia), ja sit kun nää sytkärit pääsee loppumaan ja tavarantoimittajalla toimitus tökkii ja uusia ei saada ja aasiakas tulee tässä vaiheessa kyselemään unohtunutta sytkäriään? Sanotaan että no mitäs jätit sen tänne, myytiin se uudestaan? 😀

     Tai jos siellä kipossa oli useampi sytkäri, kaikki ei-Coltteja vaan niitä toisia, ja värivaihtoehtoja useita? 🙂

  • jepjou sanoo:

   Ehkä myyjä ei osaa vielä värejä. 😉

 2. Niinpäniin sanoo:

  ”Kuittia ei ollut, mutta muistin juuri vieneeni ainakin yhden sytkärin unohtuneiden tavaroiden laatikkoon.”

  Joten, siellä laatikossahan ei mistöön hinnasta voinut olla kuin se yksi ainut sytkäri, joten totta kai tällä asiakkaan selityksellä se sytkäri olisi pitänyt sieltä hakea.

  Nyt valot päälle ihmiset. Siellä laatikossa on voinut olla tuön yhden sytkärin lisäksi 24 muutakin sytkäriä, mutta tämä henkilö muisti vieneensä sinne juuri YHDEN. Ja jos sieltä laatikosta ne kaikki 1,20€, ei Colt- sytkärit kantaa tutkittavaksi, niin ei sekään ole oikea tapa. Harvinaisen tollo täytyy olla, jos ei osaa sytkärin väriä kertoa, mutta kaikki muu oleellinen tieto on jäänyt mieleen.

  Tutkimusten mukaan lapsetkin kiinnittävät ensin huomiota väreihin ja sen jälkeen muotoon ja muuhun oleelliseen. Mikä osa puuttuu siis teidän aivoista, jos väri- osio jää kokonaan huomioimatta sitä sytkäriä ostaessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *