Aasiakas-kohtaamisia

Työskentelen erään Citymarketin asikaspalvelupisteellä, mutta aina välillä teen myös kassa-vuoroja. Tässä muutamia aasiakaskohtaamisia.

Myymälässämme oli kaikki matkalaukut -50% alennuksessa. Koko päivän olin myynyt useita matkalaukkuja ja harvemmin asiakkaat nostelivat niitä hihnalle, vaan pitivät niitä kärryissään. Asiakkaakseni tuli vakio-asiakkaamme, vanhempi nainen. Hänellä oli uuden näköinen Benettonin matkalaukku kärryissään, joita oli myös myymälässämme myynnissä -50% hintaan.

Minä “Hei!”
Asiakas ei vastaa tervehdykseen mitään ja vedän asiakkaan hihnalla olevat tavarat skannerin läpi.
Minä “Se tekisi 20€, oliko muuten matkalaukku teidän omanne?”
Nainen katsoo minua kuin idioottia ja alkaa täysillä huutamaan “Mitä sinä luulet? Että minä teiltä varastaisin matkalaukun? Oletko aivan idiootti?? Täältä saa aina niin paskaa asiakaspalvelua, en tule tänne enään ikinä asioimaan vaan siirryn kilpailijalle!!”
Minä “Anteeksi, kysyin sen takia koska tällä hetkellä meillä on kaikki matkalaukut -50% alennuksessa ja tätä sinun matkalaukkua on meillä myynnissä. Ajattelin vain varmistaa ettei tule epäselvyyksiä.”
Nainen maksaa ostoksensa huutaen samalla solvauksia minun tyhmyydestäni.

Sama nainen palaa pari viikkoa myöhemmin kauppaamme minun asiakkaakseni. Kassallani on kauhea jono ja huomaan vetäessäni toisen asiakkaan tuotteita hihnalla läpi että kassakapulaa ei olla laitettu kahden eri tavarapinon väliin. En voinut kuitenkaan olla varma olivatko välin jälkeen olevat tavarat seuraavan aasiakkaan vai sillä hetkellä palveltavan asiakkaan ostokset. Päätänpä kysyä tältä aasiakkaalta “Anteeksi, mutta ovatko nämä sinun ostoksesi?” Aasiakas kyylää minua raivokkaana ja huutaa päin naamaa “Haista vittu vitun idiootti” ja samantien ottaa ostoksensa pois hihnalta ja suunnistaa toiselle kassalle. Siinä sitten muiden asiakkaiden kanssa jäädään miettimään että mitäköhän tuli tehtyä väärin.

Asiakaspalvelupisteellemme tuli eräs kerta toinen vakio-asiakkaamme valittamaan kun ingmannin laktoosittomasta jäätelöstä ei tullut tarjousta. Kyseinen nainen on useimmiten ollut ihan asiallinen, mutta tänään oli tainnut jäädä hiekkaa jonnekin. Tiesin jo entuudestaan että ainoastaan ingmannin normaalit jäätelöt olivat tarjouksessa eurolla ja tarjoukseen oltiin vielä laitettu teksti EI LAKTOOSITON! Kerroin asiakkaalle että tarjous koskee ainoastaan normaaleja jäätelöitä ja tarjouksessa lukee erikseen “ei laktoositon”. Nainen menee ihan shokkiin ja alkaa huutamaan “Niinhän siinä lukee että ei laktoositon on tarjouksessa”. Tässä vaiheessa alkaa minua pikkasen sisimmässä naurattamaan. Selitän asiakkaalle mainosta näyttäen “Tässä tämä tarjous on, kaikki ingmannin jäätelöt 1€/kpl rajoitus 2kpl/talous. EI LAKTOOSITON.” Nainen ei voi vieläkään ymmärtää että laktoositon ei kuulu tarjoukseen vaan vänkää vastaan “tässähän sanotaan että ei laktoositon tarjouksessa eli sinun pitää minulle se siihen hintaan hyvittää. Etkö ole koulussa opetellut lukemaan vai oletko jälkeenjäänyt? Minä sitten palautan tämän jäätelön!” Minulla alkaa huumori loppua ja sanon asiakkaalle “Osaan kyllä lukea ja lukemisen ymmärtäminen on minulla ainakin halussa. Tiedän myös että jos tarjouksessa lukee ei laktoositon niin se tarkoittaa että se laktoositon jäätelö EI ole tarjouksessa. Ikävä kyllä en voi teille antaa rahoja tästä jäätelöstä takaisin koska se on aivan sulanut. Hyvittäisin teille tuotteen tarjoushintaan mikäli tarjouksessa ei olisi eriteltynä että laktoosittomat tuotteet eivät kuulu tarjoukseen!”. Asiakas ei vieläkään ymmärrä tai ei halua ymmärtää ja huutaa minulle “Haista vittu” ja poistuu tuohtuneena paikalta huutaen samalla millaisia rosvoja koko Citymarketin henkilökunta on. Seuraavana päivänä veikkauksia ostaessaan hän oli taas aivan normaali. Jutteli jopa ylimääräistä.

Kaksi vuotta olen tehnyt työtäni samassa kaupassa ja useimmiten asiakkaat ovat mukavia. Tietyt asiakkaat jäävät juttelemaankin kanssani kun olen ns siviilivaatteissa. Kuitenkin yksi asia ärsyttää yli kaiken. Tulen yleensä hyvissä ajoin töihin jotta ehdin syömään joko aamupalan tai lounaan ennen töiden alkua. Useimmiten jos kävelen taukotiloihimme myymälän kautta minut pysäytetään vaikka olen omissa vaatteissani. Viime viikolla yksi asiakaamme pysäytti minut kahvinkeittimien luona ja sanoi että hänellä on vain pikainen kysymys. Siinä sitten vartin ajan pohdittiin asiakkaan kanssa ostaisiko hän dolce guston joka oli tarjouksessa vai vanhemman mallin samasta tuotteesta. Ei kuulemma halunnut myyjää paikalle koska kun myyjät ovat myyjän vaatteissa voi joku toinen asiakas tulla kyselemään myyjältä apua, joka häiritsee asiakasta jota palvelen. Eihän mulla olisikaan tärkeempää tekemistä kuin auttaa asiakasta ennen kuin minulle siitä edes palkkaa maksetaaan.

Hauska tilanne syntyi kerran työkaverilleni kassalla. Nais-kollegani palveli asiakkaita ja ihmetteli kun kaikki miehet olivat hänelle niin mukavia. Lopulta hän tajusi syyn asiakkaiden mukavuuteen. Hänen paitansa kolme ylintä nappia oli avautunut ja työpaidan alla ei muuta tietenkään ollut päällä kuin rintaliivit. Ja kyseisella myyjällä on aika iso rinta-varustus.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *