Teleoperaattorin arkea

Elikkä olen töissä myymälässä yhdellä teleoperaattorilla jolla puhelimien käytön opetus on maksullista, ja koska se voi viedä hyvinkin yli puoli tuntia niin se tapahtuu ajanvarauksella eikä suoraan myymälän tiskillä missä muutenkin riittää jonoa. Se on maksullista kaikille, myös omille asiakkaillemme olit sitten ollut asiakas viikon tai 20 vuotta, maksoi liittymäsi 5 tai 150 euroa kuukaudessa. No kerran tuli kauppaamme aasien aasi työkaverini tiskille ja kuuntelin vierestä koska minulla ei ollut omaa asiakasta. Keskustelu meni jotakuinkin näin: (A: aasi K: kaveri M: minä)

A: Terve poika näytäs mulle mistä saan ladattua sovelluksen X
(koska homma oli yksinkertainen kaveri ajatteli sen hoituvan nopeasti näyttämällä)
K: Tästä näin, teillä on muuten kilpailevan operaattorin liittymä
A: Juu niin on mutta siellä oli puolen tunnin jono niin ajattelin sen hoituvan nopeammin täällä
K: Okei, olisiko saanut olla jotain?
A: En mä halua osta mitään mutta asennappas mulle vielä se sovellus X
K: No meillä oikeastaan on tuollaset asentelut maksullisia palveluita että se eka meni nyt nopeesti mutta voin mä sulle ajan sinne varata missä ne ei pelkästään asenna sitä sulle vaan myös opettaa miten niitä sovelluksia asennetaan
A: Eikun asenna ny siinä ei tässä mitään ajanvarauksia tarvita kun tää on helppo homma (Miksi olet siinä jos se on helppo homma?)
K: Eikun oikeasti en voi antaa maksullisia palveluita ilmaiseksi tässä
A: Ihan varmasti osaat sen tehdä mikset sitä ny voisi tehdä (osaamisestahan se on kiinni)
K: Eikun oikeasti se on maksullinen palvelu ja voin kyllä varata ajan sinne teille. Mutta tahdotko paremman tarjouksen tolle liittymällesi niin hoituisi liittymää koskevaa asiat täällä vastedes ilman sitä puolen tunnin jonoa?
A: Eikun en minä liittymää teiltä halua kun tulin vaan sen takia ettei tarvi jonottaa, asenna nyt se sovellus X
(Itsellä palo hermo tässä vaiheessa ja oli pakko puuttua keskusteluun mahdollisimman korrektisti, onneksi asiakas oli ainoa myymälässä)
M: Anteeksi herra, kollega on sanonut tässä jo pari kertaa että se palvelu on maksullinen. Sitten kun te vielä ilmaisette suoraan että teitä ei edes kiinnosta tulla meidän asiakkaaksi, niin eikös se ole aika hassua että vaaditte nyt tässä moneen kertaan meiltä tässä palvelua maksutta mikä ei ole maksuton edes meidän omille asiakkaillemme?
A: Onpas järkyttävä asenne, eikö täällä ole mitään käytöstapoja kun puhutaan asiakkaille täällä noin? Olisitte voinut edes sanoa kohteliaasti että “anteeksi, emme tee sitä täällä koska se maksaa”(Eihän niin teille sanottukkaan, paitsi pari kertaa). Minä menen nyt sinne omalle operaattorilleni jonottamaan sen puoli tuntia jonka jälkeen saan sentään YSTÄVÄLLISTÄ PALVELUA! Hyvästi.
M: Niin.. Hyvät päivänjatkot moikka moi 🙂

Tämän jälkeen oli pakko mennä takahuoneeseen kahville hankkimaan ymmärrystä kyseiselle aasille. Ja näitä tulee päivittäin.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *