Aasiakaspalautus

Olin aikoinani töissä käytetyn tavaran osto- ja myyntiliikkeessä, jossa oli myynnissä kaikkea mahdollista elektroniikasta Arabian astioihin. Käytetylle tavarallehan ei palautus- tai vaihto-oikeutta tarvitse myöntää, mutta meillä se oli elektroniikkatuotteilla 7 päivää kuittia vastaan, mikäli tuote ei toimi. Eräänä päivänä sitten saapui herra useine sukulaisineen kauppaan kovan äänen säestyksellä, ja näin heidän kantavan pöytäkonetta tiskille. Herra ilmoitti, että oli koneen ostanut kuukausi sitten ja haluaisi sen nyt palauttaa. Kyselin siinä sitten kuittia, samalla jo selittäen että kauppaa tehdessä on kyllä kerrottu tuosta 7 päivän takuusta. Kuittiakaan ei ollut, mutta sanoin silti että koneen voisi meille jättää, ja voisimme sitä yrittää korjata. Tämä ei sopinut, vaan rahat olisi heti pitänyt palauttaa. Äänensävy alkoi muuttua kun selitin ettei rahoja tipu, ja herra rupesi kiihtymään, kovasti. Tilanne päättyi siihen, että hän paiskasi koko laitteiston siihen kaupan lattialle. Osia sinkoili sinne tänne, ihme etten saanut itse vammoja eikä mikään muu kuin kone hajonnut. Pelottavin työpäivä ikinä, tärisin vielä seuraavanakin päivänä, ja pelkäsin pitkään olla yksin töissä.

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. Kaikkea sitä sanoo:

  Samanlainanen kokemus minullakin. Aasiakas oli ostanut käytetyn telkkarin ja tuli erittäin vihaisena sitä palauttamaan, kun se ei muka toimi. Sain sitten kysyttyä, että onko herralla käytössään digiboksia, koska tuollainen vanha kuvaputkitelkkari sellaisen tarvitsee. Eipä kuulemma ollut, aasiakas lähti hyvin hiljaisena pois myymälästä 😀

 2. Merwe sanoo:

  Olen myös töissä osto-ja myyntiliikkeessä ja asiakas halusi palauttaa käytettynä ostamansa sängyn. Ei kuulemma voinut enää käyttää sitä. Ihmettelin, että miksi. Näytti kauempaa ihan hyvälle. Syy selvisi lähemmäksi mennessä. Joku oli pissannut patjan ja sängyn pilalle. Aasiakas ei ymmärtänyt lainkaan miksi en palauttanut rahoja, enkä antanut jättää edes myytäväksi. Kiroilua ja huutoa tuli monen viikon tarpeiksi.

 3. Nakke3 sanoo:

  Tuollainen 7 päivän ”takuu” nyt on yhtä tyhjän kanssa, virhevastuu kuitenkin myyjällä elektroniikassa vähän laitteesta riippuen vähintään 12 kuukautta. Turhaan selittelitte molemmat; ostajalla on oikeus vaatia korjausta, palautusta tai hinnanalennusta, myyjällä tositetta siitä, laite on hankittu ko. liikkeestä tiettyyn aikaan (huom. muukin tosite kuin varsinainen ostokuitti pitää kelvata).

  Tässä pari vinkkiä alkavalle myyjänurallesi, hyvää työviikkoa!

  • Mikä vit*n virhevastuu? sanoo:

   Käytetyt tuotteet myydään yleensä ilman takuuta siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat, eikä niillä ole vaihto- tai palautusoikeutta ja tämä on ihan yleinen käytäntö. Myyjä voi toki antaa käytetyllekkin tuotteelle takuun halutessaan, mutta sitä ei ole määrätty missään, että näin tulisi tehdä. Tai tuotteen voi palauttaa kuittia vastaan, mikäli näin on erikseen sovittu. Mikäli asiakkaalla ei ole esittää kuittia, niin mistä helv*tistä sen tietää mistä se tuote on todellisuudessa ostettu?!? Ostajalla ei siis ole oikeutta vaatia hyvitystä, kaupan purkua, tuotteen vaihtoa tai palautusta, kun kyseessä on käytetty tuote ja varsinkaan jos ei voida kuitilla todistaa, että mistä tuote on edes ostettu!

  • Jenni sanoo:

   Tais olla Nakke3 tuo asianosainen kiukuttelija tuossa 😀 Ostajahan voi nyt tietenkin vaatia ihan mitä haluaa, mutta jos kaupalla on se sääntö, etät 7 pv takuu (tai palautusoikeus) noista tuotteista, jos niissä jotain vikaa on, niin ostohetkellä ostaja tämän hyväksyy. Siitä on aika turha tulla jälkikäteen enää mankumaan. Ja jos kaupan sääntö on tuo, on siinä aivan turha alkaa asiakaspalvelijalle angstaamaan, että pitäisi tehdä toisin. Ja pelkkä ”oon ostanu tän täältä” ei riitä todisteeksi ostosta…

  • Tandefeldt. sanoo:

   @ Nakke3
   Et siis tajunnut jutun ydintä:
   kyseessä on KÄYTETYN tavaran liike, joten ko. yhtiöllä ei ole mitään velvollisuutta antaa minkäänlaista takuuta.

   On muuten mielenkiintoista että käyttämäsi lauserakenne on yhtäläinen nimim ”Miss Piggyn” kanssa. Lisää yhtäläisyyksiä löytyy: kieltäytyminen realiteettien ymmärtämisestä, täydellinen vastuun sysääminen asiakaspalvelijalle, logiikan puuttuminen.

   Sattumaako?

   • Ms Piggy sanoo:

    Tandefeldt, tuo sinun fiksaatiosi minuun ja sanomisiini on jo surulista! Voin vakuuttaa, että minä en ole Nakke3. En tiedä miksi pidät itseäsi jonain mielipide-poliisina. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, ilman että mennään henkilökohtaisuuksiin ja ilman, että sinä tuomitset sekä mielipiteet että niiden esittäjät vääriksi.

    • Tandefeldt. sanoo:

     @Piggy

     Tuo on naurettavaa. Ensinnäkään, en pidä itseäni ”mielipidepoliisina”, kyseenalaistan vain irrationaaliset argumentit. Toiseksi, tuo uhritumisesi ei paranna huonoa asemaasi, jonka olet itsellesi hankkinut solvaavilla ja perusteettomilla kommenteillasi. Kolmanneksi, minullakin on oikeus mielipiteisiin, ja itse olet useammassa kommentissasi tarkoitushakuisesti solvannut kirjoittajia tai kommentoijia vain siksi ettet allekirjoita tai ymmärrä argumentteja. Kolmas kohta on tärkeä, koska itse kirjoituksillasi kyseenalaistat muiden oikeuden heittäessäsi lokaa kirjoittajien niskaan, nostaen itsesi oletusarvoisesti ylemmäksi subjektiksi ilman mitään rationaalista perustetta.

     Lisäksi on hyvin kyseenalaista kritisoida ketään fiksaatioista, kun et kestä itseesi kohdistuvaa kritiikkiä ja uhriudut aina jos joku kyseenalaistaa kirjoituksesi. Jos haluat ilmaista mielipiteesi, on kohtuullista hyväksyä että argumentti voidaan perustellusti kyseenalaistaa, eli ottaa vastaan kritiikkiä jota itse mielelläsi annat muille.

     Olisiko aika katsoa peiliin, että tajuaisit miksi kommenttejasi kritisoidaan? Surullista että henkilö on niin vieraantunut todellisuudesta, ettei tajua miksi häntä saa kritisoida asiattomien kommenttien takia…

 4. Huoh sanoo:

  Olen ehkä samaa mieltä siitä, että takuuaika on turhan lyhyt elektroniikkatuotteille, mutta tuollaisia hermoheikkoaaseja varten pitäisi olla lupa käyttää sähkölamautinta. Käsiraudat käteen ja aasi kylmään kylpyyn hypotermian tutkimusmateriaaliksi. Osaisivatpa käyttäytyä. Minusta aasin olisi vain pitänyt heti mennä toimitusjohtajan/myymäläpäällikön puheille eikä purkaa asiaa myyjälle, joka ei asioista voi päättää. Itsekin myymälässä työskennelleenä nämä takuuajan jälkeen palauttajat olivat todella ärsyttäviä. Lopulta tein käytännön, että ajan jälkeen palauttavat ohjasin suoraan myymäläpäällikön puheille. Harvoin saivat tahtonsa läpi. Ja ihan spekulointina, jos itse olisin ollut myymäläpäällikkö, olisin ehkä suostunut palautukseen riippuen miten asiakas esittää asiansa ja miten huonosta tuotteesta kyse. Kuitin puute on aina iso miinus, koska kyseessä voi myös olla muualta ostettu sama tuote, joka sitten palautetaan toiseen liikkeeseen isomman palautussumman toivossa.

 5. birb sanoo:

  usein aggreilu alkaa nimenomaan kun ei saa puhdasta käteistä takaisin. meillä vanhemmat myyjät osasi kertoa että kuun loppua kohden alkaa kuulemma näitä palautushaluja ilman sen ihmeempiä syitä putkahtelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *