Palvelutankkaus

Kävin tänään tankkaamassa Shellillä ja käytin sitä palvelutankkausta niinkuin lähes aina, joka niillä on. Maksoin sen euron ja annoin toisen tippiä kaverille ja jäin kahvikuppini kanssa harrastamaan paheita sille tarkoitetulla alueella.
Katselin kun palvelupoika tankkasi sellaista miljoonan mersua, hinkkasi ikkunat ja peilit, katsoi vielä pesunesteet ja pyyhkäisi liinalla isommat paskat pois ovenpielestä. Hetken päästä auton isäntä tuli pää punaisena ulos myymälästä ja alkoi huutaa pojalle. 

“JA JUMALAUTA ETKÖ SINÄ NULKKI TAJUA ETTÄ JOS TÄMÄ MAKSAA ERIKSEEN NIIN SIITÄ PITÄÄ ILMOITTAA EIKÄ KUSETTAA MUKA PALVELUNA! MINÄ KYLLÄ JÄRJESTÄN SINULLE POTKUT TÄSTÄ YRITYKSESTÄSI, SAAT KYLLÄ KUULLA JÄLKIKÄTEEN PERKELE!
– ja lähti kiivaasti kävelemään autolleen kuulematta pojan sanovan selälleen:

“Se on vapaaehtoinen maksu…”

Katselimme ihmeissämme palvelupojan kanssa kun mersumies käveli euron maksusta kiivastuneena mersselinsä luo ja lähti ehkä astetta rajummin huoltamon pihasta, törmäten samalla mesensä etukulmalla jalkakäytävän vieressä olevaan sellaiseen vihreään roskapönttöön, iloisen helähdyksen saattelemana ja nähtävästi vilkun ja ajolasin lasista irronneiden sirpaleiden täplittäessä mustaa asfalttia. 

Lyhyen jarruvalovälähdyksen jälkeen miljoonamersu jatkoi matkaansa, epäilemättä ego ei antanut periksi tutkia damagea heti paikanpäällä. Katselimme edelleen sanattomina mersun loittonemista huoltoaseman pihasta kunnes hiljaisuuden katkaisi eräs naishenkilö joka ojensi pojalle viiden euron setelin ja sanoi “Kiitos. Tämä oli vitosen arvoinen show. Viitsitkö tankata tuon opelin kakkosmittarilla niin minä käyn sillä aikaa nauramassa itseni tärviölle tuolla vessassa, kiitos!”

“Niin että näin sitten tänään”- sanoin pojalle ja kävin hakemassa rikkalapion ja harjan myymälästä ja siivoillessani mersselin sirpalejäämistöä asfaltilta mietin ettei omassa maanantaissani ole itseasiassa mitään valittamista. 

Roskapönttökin säilyi hengissä tosin lommo ja osa mersun maalipintaa kyljestä loistaen. Toisin kun varmasti tuon mersun kuskin ego. 

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *