Aasiakaspalvelu työnä

Olen ollut asiakaspalvelijana jo jokusen vuoden ja olen myös ollut monessa paikassa töissä, mutta asiakkaat eivät muutu. Pääsääntöisesti aivot pistetään narikkaan kun kauppaan astutaan ja käytöstavat unohtuvat täysin. Tottakai on poikkeuksia, mutta tässä parhaimpia.

1. Olin kassalla keskellä päivää ja asiakkaakseni tuli hyvinkin pahalta haiseva mies. Hän oli hitaanpuoleinen ja yritin palvella hänet nopeasti, sillä haju oli aivan kamala (suihkussa käyty meiningillä viime kuussa). Kun olin palvellut hänet ja seuraavan asiakkaan vuoro oli, tämä asiakas katsoi minua ja lattiaa ja sanoi, että herra oli sitten pissinyt siihen lattialle. Se oli sitten mukava siivota siitä kassalta toisen virtsaa..

2. Olin eräässä liikennemyymälässä töissä ja silloin siinä 18 vuoden iässä kassalla. Asiakkaakseni tuli vanhempi mies, joka saattoi olla hieman humaltunut. Hän katsoi minua ja sanoi: “Sinulla on hienot tissit.” Ja yllättyi kun naamani kääntyi heti vihaisen näköiseksi. En oikein ymmärrä, että miksi myyjälle saa sano mitä tahansa. Olin hyvinkin ahdistunut loppu päivän.

3. Olin tekemässä samaisella myymälällä kenoa herralle ja silloin vielä kenossa oli 2 arvontaa, päivä ja ilta. Kysyin häneltä kumpaan pistetään ja hän minulle tivaa, että iltapäivä. Kysyn, että päivä vai ilta vai molemmat ja siitä hän vasta suuttuu: “Enkö minä sinulle sanonut, että iltapäivä, mitä sinä alat siinä apinoimaan!” Hän huutaa minulle kurkku suorana ja nuorena tyttönä oli se minulle aika uhkaava tilanne ja itku oli jo tulossa. Työkaverini tulee ja kysyy saman kysymyksen ja mies vastaa selvästi, että ilta, eikö tuo tyttö tajua. Kun saatiin tapahtuma käsiteltyä menin taakse ja purin hammasta etten olisi purskahtanut itkuun.

4. Eräänä päivänä sitten eräs aasiakas päätti alkaa huutamaan minulle, ettei ala tekemään minun työtäni ja mitenkä bonuskortin ja pankkikortin höylääminen erikseen on niin mahdotonta, kun pyysin häntä hänen bonuskorttiaan höyläämään samaisesta laitteesta, jossa pankkikortillakin maksetaan. (Olisi saanut alennuksen ruuasta) Kuuleman minun olisi se bonuskortti pitänyt hänellä höylätä, mutta meille oli ohjeistettu, ettei kassalta saanut asiakkaan korttia höylätä.

5. Muutenkin oikeasti tyhmät kysymykset ja aivan ihmeelliset kaupassa käymistavat välillä saavat miettimään, miksi minä olen täällä. Esimerkkinä kun ojennat kätesi, että rahan voisi antaa siihen käteen, se lyödään siihen 2 senttiä käden viereen pöydälle. Tai kun ojennat kuittia käsi vedetään alta ja rahat tippuvat maahan. Ihan voi sanoa, että kiitos ei kuittia ja otan sen kuitin pois ja annan vain rahat. Välillä unohtuu, että voidaan kommunikoida sanoin ja vielä ihmeellisempää, se kassatyttö tai -poika on ihminen…
Tottakai, minulla on välillä niin ihania asiakkaita, jotka avoimesti sanovat miten hyvä myyjä olen ja ihmettelevät iloisuuttani, sitä vain jaksaa kun saa sitä positiivista palautetta! Kaikille suosittelen joskus sanomaan jtn positiivista myyjälle. Joskus kiitos-sana on se juuri mitä haluaisi kuulla 🙂

Kirjoita kommentti

11 Kommenttia artikkelissa "Aasiakaspalvelu työnä"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Pasi
Vieras

Täältä etelä-karjalasta mä laitan sulle semmoisen myötätunto halin. On mukavaa tehä duunia missä hymyillä ihmisille…. Etenkin kun saa siitä p###aa niskaan.

Tandefeldt.
Vieras

Ahdistelijat (ml. “ehdottelijat) ja vihaansa muihin purkavat misantroopit ovat pahimmat mahdolliset asiakasryhmät. Misantrooppi vain etsii tekosyitä päästäkseen huutamaan toisille. Kirjoituksesi tiivisti hyvin näiden hullujen yleisimmät käytöstavat.

Ja nyt vaan odotellaan, että joku valittaja alkaa ulisemaan siitä, ettei ymmärrä kirjoitusta.

asdasd
Vieras

Ihmisii mä vihaan, mut ei tulis mieleenkään purkaa sitä kassoihin. Taijat vaa puhuu idiooteista

Carita
Vieras

“Ja nyt vaan odotellaan, että joku valittaja alkaa ulisemaan siitä, ettei ymmärrä kirjoitusta. Aika vihaiselta tämä oma kommenttisikin vaikuttaa.

jepjou
Vieras

Jos ei kuittia tarvii, muttei osaa sanoa niin, niin ehkä silmät toimis paremmin ku suu ja huomais että varmaan joka ikisessä putiikissa on roskis myös asiakkaiden puolella, tai viimeistään kotona. Toisaalta, ei kaikista pelleistä tiedä…

Pera
Vieras

En ymmärrä tätä nykyään hyvin usein esille tulevaa ilmiötä jossa aspat alkavat itkeä idioottien riehumisesta. Olen itse ollut tarjoilijana jo 15vuoden nuoresta iästä ja kaikenmaailman öykkäröinnit lähinnä naurattavat. Välillä ollut vaikea pitää pokkaa kun aasi huutaa naamapunaisena jostain käsittämättömän typerästä asiasta.

Dtt
Vieras

Voi jessus. Oletko koskaan kuullut, että ihmiset ovat erilaisia? Toiset ovat tunteellisempia ja reagoivat asioihin herkemmin, vaikka tietäisivät, ettei syytä ole.

piipuli
Vieras

Jotkut ihmiset ovat herkempiä kuin toiset…

Nicor
Vieras
5. Jos asiakas laittaa rahat kätesi sijaan siihen kassatasolle, niin muista vaihtorahoja antaessasi laittaa ne rahat ja kuitti siihen tasolle asiakkaan käden ohi. Sinulla on asiakkaan toimien jälkeen oikeus olettaa, että tämä on hyvää toimintaa. 2. Tällä alalla tulee mielenkiintoisia kommentteja ja ehdotuksia. Asiakkaat eivät tule muuttumaan,joten on hyvä jos oppii ottamaan nämä kommentit oikealla tavalla vastaan. Joko ei noteeraa niitä tai yrittää ottaa nuo vastaan kehuina; kuitenkin jos joku pitää jostain ominaisuudestasi, niin se ei ole sinulta pois. Yksikään asiakas ei ole kehunut tissejäni, kenties koska olen mies, mutta kyllä minullekin on tullut melko mielenkiintoisia kommentteja naisilta (pääasiassa keski-ikäisiltä).… Lue lisää »
Myyry
Vieras

2. kohta. Kyseessä on seksuaalinen häirintä ja sitä paitsi ihan kusipäinen käytös. Oikea tapa ei ole jättää noteeraamatta tai ottaa kohteliaisuutena, vaan sanoa sille tollolle, että hänen kommenttinsa oli törkeää käytöstä ja sellainen ei kerta kaikkiaan sovi. Joku roti noille mulkvistiäijille, joilla ajattelua ja toimintaa ohjaa oma kulli.

Hotdog
Vieras

2. kohtaan on aina jokin ulisija joka huutaa “eikö ihmisiä saa kehua enää yhyhyhyyyyy”. Takaisin eskariin vain jos ei niinkään perusteellinen asia kuin “kehu” ole hallussa.

wpDiscuz