Aasiakaspalvelun iloja ja kokemuksia

Olen ollut asiakaspalvelijana jo jokusen vuoden ja olen myös ollut monessa paikassa töissä, mutta asiakkaat eivät muutu. Pääsääntöisesti aivot pistetään narikkaan kun kauppaan astutaan ja käytöstavat unohtuvat täysin. Tottakai on poikkeuksia, mutta tässä parhaimpia.

1. Olin kassalla keskellä päivää ja asiakkaakseni tuli hyvinkin pahalta haiseva mies. Hän oli hitaanpuoleinen ja yritin palvella hänet nopeasti, sillä haju oli aivan kamala (suihkussa käyty meiningillä viime kuussa). Kun olin palvellut hänet ja seuraavan asiakkaan vuoro oli, tämä asiakas katsoi minua ja lattiaa ja sanoi, että herra oli sitten pissinyt siihen lattialle. Se oli sitten mukava siivota siitä kassalta toisen virtsaa..

2. Olin eräässä liikennemyymälässä töissä ja silloin siinä 18 vuoden iässä kassalla. Asiakkaakseni tuli vanhempi mies, joka saattoi olla hieman humaltunut. Hän katsoi minua ja sanoi: ”Sinulla on hienot tissit.” Ja yllättyi kun naamani kääntyi heti vihaisen näköiseksi. En oikein ymmärrä, että miksi myyjälle saa sano mitä tahansa. Olin hyvinkin ahdistunut loppu päivän.

3. Olin tekemässä samaisella myymälällä kenoa herralle ja silloin vielä kenossa oli 2 arvontaa, päivä ja ilta. Kysyin häneltä kumpaan pistetään ja hän minulle tivaa, että iltapäivä. Kysyn, että päivä vai ilta vai molemmat ja siitä hän vasta suuttuu: ”Enkö minä sinulle sanonut, että iltapäivä, mitä sinä alat siinä apinoimaan!” Hän huutaa minulle kurkku suorana ja nuorena tyttönä oli se minulle aika uhkaava tilanne ja itku oli jo tulossa. Työkaverini tulee ja kysyy saman kysymyksen ja mies vastaa selvästi, että ilta, eikö tuo tyttö tajua. Kun saatiin tapahtuma käsiteltyä menin taakse ja purin hammasta etten olisi purskahtanut itkuun.

4. Eräänä päivänä sitten eräs aasiakas päätti alkaa huutamaan minulle, ettei ala tekemään minun työtäni ja mitenkä bonuskortin ja pankkikortin höylääminen erikseen on niin mahdotonta, kun pyysin häntä hänen bonuskorttiaan höyläämään samaisesta laitteesta, jossa pankkikortillakin maksetaan. (Olisi saanut alennuksen ruuasta) Kuuleman minun olisi se bonuskortti pitänyt hänellä höylätä, mutta meille oli ohjeistettu, ettei kassalta saanut asiakkaan korttia höylätä.

5. Muutenkin oikeasti tyhmät kysymykset ja aivan ihmeelliset kaupassa käymistavat välillä saavat miettimään, miksi minä olen täällä. Esimerkkinä kun ojennat kätesi, että rahan voisi antaa siihen käteen, se lyödään siihen 2 senttiä käden viereen pöydälle. Tai kun ojennat kuittia käsi vedetään alta ja rahat tippuvat maahan. Ihan voi sanoa, että kiitos ei kuittia ja otan sen kuitin pois ja annan vain rahat. Välillä unohtuu, että voidaan kommunikoida sanoin ja vielä ihmeellisempää, se kassatyttö tai -poika on ihminen…

Tottakai, minulla on välillä niin ihania asiakkaita, jotka avoimesti sanovat miten hyvä myyjä olen ja ihmettelevät iloisuuttani, sitä vain jaksaa kun saa sitä positiivista palautetta! Kaikille suosittelen joskus sanomaan jotain positiivista myyjälle. Joskus kiitos-sana on se juuri mitä haluaisi kuulla 🙂

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *