Aasiakkaan oikeudet

Työskentelen erään myymäläketjun eri pisteissä lähinnä tuuraajana tehden vähän sitä sun tätä, pääasiassa kuitenkin vastaan, aina niin ihastuttavista, asiakaskohtaamisista.

Näen kunkin pisteen vakkarityöntekijöitä sen verran harvoin ja vaihtelevasti, että en todellakaan tunne heistä ketään. Minä vain tulen paikalle, teen sovitun työvuoron ja poistun. Milloin missäkin.

Noh..ollessani jälleen tällaisella keikalla ja nököttäessäni tiskin takana saapuu paikalle arviolta kuusissakymmenissä oleva herra, tiedättehän nämä ”Tunnen kaikki nämä työntekijät henkilökohtaisesti” -asiakkaan. Hän oli juuri sellainen ja kävimme seuraavan keskustelun (nimet muutettu)

Aasiakas(A):Ootko yksin töissä?

Minä(M):En.

A:Kenen kanssa oot? Onko se Jukka?

M:Eeeeei. Se on joku nainen. (En muistanut nimeä, koska oli jotenkin erikoisesti lausuttava)

A alkaa luetella nimiä ja kun hän pääsee oikeaan kohtaan(olkoon vaikka Christy) sanon ”joo hän se on. Hänen kanssa olen töissä.”

A:Kukas huomenna on aamussa?

M:En minä tiedä.

A:Kyllä yleissivistykseen kuuluu tietää kuka tulee töihin.

M:Mä oon täälä vaan tuuraajana enkä tiedä näiden työvuorolistoista mitään.

A:Kyllä mä nyt sen tiedän, että sä täälä vaan tuuraat! Mutta kyllä työntekijän pitää tietää työvuorolistat, että jos joku asiakas kysyy niin osataan vastata.

M: No työvuorolistathan ei kyllä asiakkaalle kuulu ollenkaan.

Näin herra pyyhälti mielenosoituksellisesti etsimään tätä mun työkaveria, ilmeisesti näyttääkseen miten hyvää pataa hän puljussa on, mutta poistui lopulta mutisten ovesta ”christy olikin niin työn touhussa ettei ehtinyt jutella”.

 

Sitä jäin vaan miettimään, että jos työskentelen viikossa, vaikka kuudessa eri pisteessä niin opettelenko aina kaikkien työvuorolistat ja ihmisten nimet ulkoa? Ja miten pitkälle työvuorolistat pitää opetella? Entä jos aasiakas haluaa tietää kuka on töissä 7.2 klo 16.30?

Kyllä sitä vieläkin jaksaa hämmästellä tätä aasiakkaiden määrää asiakaspalvelussa, vaikka näitä aspa vuosia on kyllä takana jo jokunen.

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. Mahu sanoo:

  Noita ei kuulu tietää ja eikä ees saa sanoa jos joku asiakas tulee kyselemään!

 2. Myyjä sanoo:

  Ihan turvallisuussyistä en kerro asiakkaille, kuka milloinkin on töissä. Mistä mä tiedän, mitkä kenenkin tarkoitusperät ovat? En myöskään halua, että minun vuorojani kerrotaan vieraille ihmisille.

 3. R T sanoo:

  Juu ei todellakaan kuulu asiakkaalle kuka sattuu milloinkin vuorossa olemaan. Kuulostaa enemmänkin joltain stalkkerilta.

 4. Jenni sanoo:

  mitäpä turhaan sitä opettelemaan ku ei niitä tietoja saa asiakkaille kertoa tai ylipäätään kellekään ulkopuoliselle.

 5. Hästägaasi sanoo:

  Vastaavanlaisen tarinan olen nähnyt notalwaysright.comissa, sillä poikkeuksella että tämä aasi vei pikkuisen pitemmälle tämän homman.

  Kyseessä oli siis henkilö joka teki kahta työtä, toinen ruokakaupan kassalla. Naisaasi oli alkanut utelemaan että miksi sinua ei enää näy ”minun vuorojen” aikaan, ja että minä haluan että vain sinä palvelet minua. Kun hän sai kuulla tarinan kirjoittajan toisesta työpaikasta, hän menikin myöhemmin valittamaan tämän toisen työpaikan päällikölle että kirjoittaja täytyy erottaa tästä työstä jotta HÄN pääsisi näkemään kirjoittajaa kassalla enemmän. Päällikkö ei oikein lämmennyt asialle, ja nainen lähti pettyneenä pihalle.

  Tällaiset asiakkaat saa tuntemaan itsensä todella vainoharhaiseksi…

 6. Putkimies sanoo:

  Tuohon aasien määrän ihmettelyyn sen verran, että ne ovat valitettavasti uusiutuva luonnonvara. Joskus pääsee todistamaan sellaistakin ikävää tapahtumaa, kun iso-aasi kouluttaa pikku-aasia aasiksi 🙁

 7. Myyjä sanoo:

  Tota ööh se on jo turvallisuusriski kertoa kuka tulee töihin ja milloin, mm stalkkaajien jne talia. Meillä ei KOSKAAN saa kertoa kuka on koskakin töissä, se lukee säännöissäkin. (Isompi ketku kyseessä)

 8. Murder sanoo:

  Jännä tuo työvuorojen perään kysely. Ainakaan meidän työpaikalla ei saada kertoa muiden työvuoroista mitään asiakkaalle. Puheluita noita koskien tulee harvoin, mutta toistaiseksi ovat ymmärtäneet, että emme saa kertoa ko. asiaa.

 9. Sama sanoo:

  Miksi muuten päivämääriä ei osata enää kirjoittaa oikein? Menee aina vähän pohjaa hyvältä tarinalta kun on tuollainen alkeellinen virhe. Tuonkin esimerkkipäivämäärän perään kuuluu piste. 7.2. Muuten se lausutaan seitsemäs kaksi, koska kuukautta osoittava numero ei ole merkattu oikein.
  Ja jos joku on eri mieltä, niin asian voi tarkistaa Kotuksen sivuilta http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/53

 10. Samppa sanoo:

  Työvuorolistat ja kuka on milloinkin työvuorossa ovat juuri sellaisia asioita mitä _ei_ kerrota ulkopuolisille aivan turvallisuussyistä….

 11. Suvi sanoo:

  Työkavereiden työvuorojen uloskertominen on yleensä erikseen kielletty, koska et voi koskaan tietää onko kyselijä vaikka kostonhimoinen vainooja-exä, joka saatuaan henkilön yövuoron selville kyttää odottamassa. 😛 Älkää kertoko kollegoidenne asioita ilman heidän lupaansa tuntemattomille.

 12. Häirikkö sanoo:

  Turvallisuus syistä työvuoroja ei asiakkaille saa kertoa. Mutta hei, kiva että välität työkavereista

 13. Sprinkles sanoo:

  En tiedä miten se ihan lain kirjaimen mukaan menee, mutta ainakin omassa kaupan alan työpaikallani työvuorot olivat firman näkökulmasta salassapitovelvoitteen alaista tietoa. Niitä ei kerrottu kenellekään muulle kuin henkilöstölle, jolla oli hyvä syy tietää ne vuorot. (Toki tässä nyt saattoi käyttää omaa maalaisjärkeään, että jos työkaverin äiti tai mummo harvakseltaan tupsahti käymään ja kysäisi onko X tänään töissä, niin toki silloin kerroin.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *