Aasiakkaan oikeudet

Työskentelen erään myymäläketjun eri pisteissä lähinnä tuuraajana tehden vähän sitä sun tätä, pääasiassa kuitenkin vastaan, aina niin ihastuttavista, asiakaskohtaamisista.

Näen kunkin pisteen vakkarityöntekijöitä sen verran harvoin ja vaihtelevasti, että en todellakaan tunne heistä ketään. Minä vain tulen paikalle, teen sovitun työvuoron ja poistun. Milloin missäkin.

Noh..ollessani jälleen tällaisella keikalla ja nököttäessäni tiskin takana saapuu paikalle arviolta kuusissakymmenissä oleva herra, tiedättehän nämä “Tunnen kaikki nämä työntekijät henkilökohtaisesti” -asiakkaan. Hän oli juuri sellainen ja kävimme seuraavan keskustelun (nimet muutettu)

Aasiakas(A):Ootko yksin töissä?

Minä(M):En.

A:Kenen kanssa oot? Onko se Jukka?

M:Eeeeei. Se on joku nainen. (En muistanut nimeä, koska oli jotenkin erikoisesti lausuttava)

A alkaa luetella nimiä ja kun hän pääsee oikeaan kohtaan(olkoon vaikka Christy) sanon “joo hän se on. Hänen kanssa olen töissä.”

A:Kukas huomenna on aamussa?

M:En minä tiedä.

A:Kyllä yleissivistykseen kuuluu tietää kuka tulee töihin.

M:Mä oon täälä vaan tuuraajana enkä tiedä näiden työvuorolistoista mitään.

A:Kyllä mä nyt sen tiedän, että sä täälä vaan tuuraat! Mutta kyllä työntekijän pitää tietää työvuorolistat, että jos joku asiakas kysyy niin osataan vastata.

M: No työvuorolistathan ei kyllä asiakkaalle kuulu ollenkaan.

Näin herra pyyhälti mielenosoituksellisesti etsimään tätä mun työkaveria, ilmeisesti näyttääkseen miten hyvää pataa hän puljussa on, mutta poistui lopulta mutisten ovesta “christy olikin niin työn touhussa ettei ehtinyt jutella”.

 

Sitä jäin vaan miettimään, että jos työskentelen viikossa, vaikka kuudessa eri pisteessä niin opettelenko aina kaikkien työvuorolistat ja ihmisten nimet ulkoa? Ja miten pitkälle työvuorolistat pitää opetella? Entä jos aasiakas haluaa tietää kuka on töissä 7.2 klo 16.30?

Kyllä sitä vieläkin jaksaa hämmästellä tätä aasiakkaiden määrää asiakaspalvelussa, vaikka näitä aspa vuosia on kyllä takana jo jokunen.

Kirjoita kommentti

2 Kommenttia artikkelissa "Aasiakkaan oikeudet"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Hästägaasi
Vieras

Vastaavanlaisen tarinan olen nähnyt notalwaysright.comissa, sillä poikkeuksella että tämä aasi vei pikkuisen pitemmälle tämän homman.

Kyseessä oli siis henkilö joka teki kahta työtä, toinen ruokakaupan kassalla. Naisaasi oli alkanut utelemaan että miksi sinua ei enää näy “minun vuorojen” aikaan, ja että minä haluan että vain sinä palvelet minua. Kun hän sai kuulla tarinan kirjoittajan toisesta työpaikasta, hän menikin myöhemmin valittamaan tämän toisen työpaikan päällikölle että kirjoittaja täytyy erottaa tästä työstä jotta HÄN pääsisi näkemään kirjoittajaa kassalla enemmän. Päällikkö ei oikein lämmennyt asialle, ja nainen lähti pettyneenä pihalle.

Tällaiset asiakkaat saa tuntemaan itsensä todella vainoharhaiseksi…

Putkimies
Vieras

Tuohon aasien määrän ihmettelyyn sen verran, että ne ovat valitettavasti uusiutuva luonnonvara. Joskus pääsee todistamaan sellaistakin ikävää tapahtumaa, kun iso-aasi kouluttaa pikku-aasia aasiksi 🙁

wpDiscuz