Aasiakkaista aasiakkaimpia

Muutamia entiseltä työuraltani mieleenjääneitä(:

1) Asiakas tulee kiskaan, keräilee tavaroita, kun ne lyö kassalle, hän ei haluakkaan enää puoliakaan niistä. No seuraavaksi hän päätyy pyytämään yksitellen tupakkahyllystä tuotteita, jotka eivät sitten kelpaakaan. Tässä vaiheessa oma käyrä hieman nousee, mutta koska on aamu, päätän pitää aurinkoisen mieleni korkealla.

Seuraavaksi asiakas alkaa maksamaan tuotteitaan… Hän maksaa ensin käteisellä, mutta päättääkin, ojentaessani vaihtorahoja takaisin, että kortti on parempi. Kärsivällisesti peruutan tapahtuman, lyön tuotteet kassalle, asiakkaan niitä vielä vaihtaessa paremman näköisiin kappaleisiin (mä en tajua kuin mynthon askissa, joka on samaa makua, on jotain eroa). Vedän kortin lukulaitteesta, pyydän allekirjoituksen ja toivotan hyvää päivän jatkoa.

Tässä vaiheessa tämä vanhempi rouvasasiakas sanoo: ” Miten sä voit olla noin positiivinen, etkä räjähtänyt kertaakaan? Mä kyttään aina kaupoissa uudet myyjät ja meen niiden kassoille tekemään elämästä kurjaa. Sitten sen jälkeen soitan puhelun niiden esimiehillä/firmaan ja hankin niille potkut. Oot sä kyllä ihmeellinen.”

Käyrä kärähtää päässä, mutta tyynen rauhallisesti totean asiakkaalle, että meidän firmassa pyritään mukavaan ja nopeaan asiakaspalveluun.

Nainen katsoo mua kummissaan ja poistuu.

2) Mies käy kiskassa työkaverin vuorolla ja yrittää maksaa naisen kortilla. Mies ei osaa kun vähän suomea, eikä ollenkaan ruotsia ja työkaveri ei osaa englantia. Koska pankkikortti on ulkomainen, työkaveri leikkaa kortin (kortit ovat henkilökohtaisia, eikä pankkiin saa yhteyttä). Tästäkö mies suuttuu ja alkaa riehumaan, tosin poistuu kioskista.

Mies palaa kioskiin juuri vuoron vaihdon aikaan, jolloin työkaveri selittää mulle tilanteen ja englanniksi tulkkaan samat asiat miehelle. No mies päättää, että koska olen ystävällisesti tulkannut tilanteen hänelle, vika kortin leikkuusta on minun.

Työkaveri kertoo lomani jälkeen, että mies on käynyt edelleen uhkailemassa ja hän on joutunut soittamaan poliisit. No mies palaakin samana iltana. Mies on vieläkin sitä mieltä, että mun syytä kaikki, tosin kieltäytyy puhumasta minulle mitään ymmärtämääni kieltä (osaan enemmän ja vähemmän kuitenkin seitsemää). Ainoa mitä hän päättää sanoa on, että hän tappaa minut aseellaan. Hienoa! Mies poistuu kioskista eikä enää palannut.

3) Nuorisojengi on leiriytynyt Toto-pisteelle, eikä suostu poistumaan, että pääsen käymään vessassa(odottelin n.5tuntia jatkuvasti pyytäen). Päätän pyytää vartijan paikalle, koska minullakin on oikeus päästä vessaan (kumma kyllä asiakkaat usein kiljuvat näistä odota hetki lapuista, koska “itepähän oot työpaikkas valinnu, kuse vapaa-ajalla”).

Vartijaa ei näy ja kuulu yli 45 minuuttiin, joten päätän käydä rakentavan keskustelun jengin kanssa, joka ei johda yhtään sen pidemmälle, kunnes totean, että päästän tässä sitten housuuni, kun en takahuoneeseen pääse vessaan, onko heillä toivomuksia, mihin nurkkaan menen kyykistelemään. Nuorille tuli kiire pois. Vartija saapui 1h 15 minuutin jälkeen kyselemään , onko joku ongelma ja totesin kauniisti, että se katosi kuin valkea lumi.

– kiskatäti –

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *