Aasin poikanen ja sen äiti

Tämä tapahtui kesäaikaan, kun alet on monessa paikassa alkaneet ja kiirettä piisaa varmasti kaikilla kaupan- ja palvelunaloilla.

Noh kiirettä se pukkaa minulla ja työkavereillanikin.
Olen töissä isossa erikoistavaraliikkeessä joka on liikekeskuksessa.

Olimme työkaverin kanssa hakeneet ostoskärryjä n.5-6metrin letkan, lähimmältä uloskäynniltä.
Se tarkoittaa sitä, että kun haluamme laittaa kärryt parkkiin oikeaan paikka, joudutaan joko kaupan sisääntulo tai ostoskeskuksen käytävä tukkia lähes kokonaan, jotta saadaan kärryt nopeasti paikalleen.
Noh, juurikin siihen ovipieleen mitä hipoen joudumme kärryt työntämään, parkkeeraa kaksi noin 8-9 vuotista poikaa. Toinen poika huomaa heti, että nyt kannattaa väistää ja lähtee kauemmas käytävälle.
Toinen jää ovipieleen seisomaan.
Kun koitamme lykkiä kärryjä pienemmissä pätkissä paikalleen, väleistä pujottelee ihmisiä varomatta pätkääkään ja tajuamatta, että kärryjä ei niin vaan ohjailla kun niitä on enemmän kuin 2 ja letka ei myöskään pysähdy sadasosasekunnissa, jos joku poukkaa eteen.
Noh mutta tämä Aasin-poika vain seisoo ovensuussa eikä väistä, vaikka varpailta melkein mennään.
Kun tulee aika saada kärryt siihenkin nurkkaan missä poika seisoo, pyydän häntä väistämään.

Minä: Nyt tarvis vähän väistää, että saadaan kärryt paikalleen.
Aasin-poika: ??
Tuijottaa vaan eikä liikauta eväänsä
Minä: VÄISTÄISITKÖ, että saataisiin nämä kärryt parkkiin tuohon viereen.
Aasin-poika: ??
Katsoo minuun, kuulee siis mitä sanon, ei olekaan kuuro-sokea.
Minä: Nyt väistä, pois siitä! Hus!
Ja eikös sen Aasin-äiti tule juuri sillä sekunnilla paikalle, kun poika vihdoin liikkuu.

Kovaan ääneen poispäin kulkiessaan pikku-aasin kanssa.
Aasin-äiti: Sinuako se noin EPÄKOHTELIAASTI siinä hätisteli.
Minä: No kun ei kaksi nättiä pyyntöä tehonnut, pakko oli, että saadaan työt tehtyä ja kaupan oviaukko auki.
Aasin äiti kovaan ääneen mutinaa: kuinka ollaan noin epäkohteliaita ja ollaan sentään asiakaspavelioita . . . ja jotain mistä en enää ssanut selvää.

Olisi kai sitä voinut ottaa selvää mistä on kyse, ennenkö rupeaa moittimaan.
Mutta mitä sitä suotta, eihän se kuitenkaan olisi ollut kullan-nuppu pikku-aasin vika, että joutuu komentamaan.

Näitä pikku-aaseja on harva se päivä liikkeellä joskus yksin, joskus vanhempien tai isovanhempien kassa.
Mikä siinä on, että lapsia ei voi opettaa tottelemaan, kun joku jotain pyytää tekemään. Varsinkin kun on omasta terveydestä kyse. (tässä tapauksessa olisi voinut tulla pikku-aasin varpaista muusia)
Olen sen saanut ujutettua noiden omien kovapäisten pentujenikin kalloon, niin ei sen niin vaikeaa luulisi olevan.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. just sanoo:

  No olipa vähän hakemalla haettu juttua.

 2. Ampijaispesä sanoo:

  Jos äiti on liian omistushenkinen niin varsinkin poikalapsista tulee tuollaisia lukkoon meneviä ääliöitä. He kun eivät osaa tehdä mitään, ellei äiti tule sanomaan, että miten pitää toimia. Ja noita on paljon, uskokaa pois 🙁

 3. Vastarannan kiiski sanoo:

  Kyllä noita suu auki toljottavia aikuisia näkee jatkuvasti myös. Jos onnistuvat naimisiin pääsemään, äidin paikan ottaa sitten aviopuoliso.

 4. MimmiX sanoo:

  No kun sillä Irma-Petterillä on Oikeus tehä ihan mitä vaan, missä vaan ja millon vaan. Tai vaikka olla tekemättä. Kyllä se muuten niin mielensä pahoittaa. Ja sehän nyt ei käy laatuun.

 5. Mini sanoo:

  Ihmisten idioottimaisuus on kyllä omaa luokkaansa, itsekin muistan aikoinaan kun jouduin niitä kärryjonoja työntelemään parkkialueelta kaupan viereen, niin ei autoilijat voineet yhtään katsoa mihin menivät, yrittivät joko peruuttaa päin, tai vaihtoehtoisesti kaahasivat vain nurkan takaa kiinnittämättä mitään huomiota siihen liikkuvaan kärryjonoon. Monet kerrat tullut mietittyä, että kenelleköhän se vastuu olisi kuulunut, jos joku olisi päin kärryjä vauhdilla vetänyt, monet kerrat kun oli aika nippa nappa että sen jonon sai pysähtymään, painoa kun kuitenkin oli sen verran ettei se liike ihan heti pysähtynyt. Mukavaa on myös se kun ihmiset työntävät kärryt jonoon kyllä, mutta eivät kiinnitä sitä ketjua, ja sitten kun se äkkipysähdys pitää jonkun idiootin takia tehdä, niin ne muutamat irrallaan olevat kärryt lähtevät liikkeelle, siinä sitten on hauskaa kirmata niitä äkkiä kiinni ennen kuin kolahtaa. Itsellä oli silloin puolen tuntia aikaa saada muutama sata kärryä paikalleen, niin ei siinä aina huomannut jos sieltä se yksi kärry ei ollutkaan kiinni, kun niihin muihin oli kuitenkin kiinni työnnetty, oli oikeasti raskasta hommaa vain ja ainoastaan siitä syystä kun joutui niin paljon varomaan niitä autoilijoita vailla silmiä, vaatii turhan paljon voimaa yrittää pysäyttää 10 kärryn letkaa sekunnissa.

  • Lemmy sanoo:

   minä oon heläyttänyt auton kylkeen aikoinaan, kauppa maksoi. Siis tuli mutkan takaa eteen ja mulla pitkä letka, en vaan saanu pysäytettyä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *