Kapuloita rattaisiin

On se kaupassa käyminen välillä rakettitiedettä…

Tänään oli pientä ruuhkaa pienessä maalaiskaupassamme, ja siinä nopeaan tahtiin yritän työskennellä, jotta tilanne helpottuisi. Jonossa huokailu ja puhina ei nopeuta kassan toimintaa, jos odotellaan kortteja tai joku päättää laskea kaikki killinkinsä. Eräällä rouvalla oli hieman suuremmat ostokset ja kaiken maailman veikkaukset ja muut pikkutoimet kaupan päälle (heh) ja takana sitten odottaa lisää asiakkaita. Siinä vedellessäni tuotteita ja päästyäni loppusummaan seuraava herra päättää vasta kajauttaa, että siinä oli hänenkin ostoksensa (aiemmin ei voinut?) ja alkaa suureen ääneen hätistellä edellistä rouvaa, kuinka hän ei ollut laittanut kapulaa väliin ostoksiensa jälkeen. Siinä sitten heidän sananvaihtoaan seuraten…. Kaksi ihmiste, kumpikaan ei vaan voi laittaa sitä kapulaa? Ja sitten louskutetaan vielä minullekin leukoja, että olisihan minun PITÄNYT seurata sitäkin tilannetta kiireessäni, että mitkä on kenenkin ostoksia. Lisäaikaa saatiin uppoamaan, kun aloin vielä tehdä korjausselvitystä (meillä vaaditaan kaikkiin ”virheisiin” ja muutoksiin kuiteissa selvistys, miksi näin on tapahtunut/toimittu). Onneksi perässä tuli ymmärtäväisiä ihmisiä, jotka osaavat myös sitä kapulaa käyttää jopa ihan omatoimisesti. Kiusa se on pienikin kiusa ja kauppaan on pakko lähteä kokeilemaan, jos voisi rähinöidä jonkun muun kanssa?

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Noisori sanoo:

  Vaikka välikapuloita on ollut käytössä ainakin viimeisten parin kymmenen vuoden ajan, niin jotkut ihmiset eivät vieläkään omaa henkista kapasiteettia mitä noiden käyttäminen vaatii. Jos kapulaa ei käytetä, niin se kertoo myyjälle, että kaikki hihnalla olevat tuotteet kuuluvat samaan ostotapahtumaan.

  Tuo mies olisi tosiaan voinut mainita asiasta ajoissa. Kyse voi olla asennevammasta tai siitä ettei mies tunnista omia tuotteitansa hihnalla sen jälkeen kun hän on ne pistänyt siihen..mikä on surullista sekin.
  —-

  Sitten on näitä aasiakkaita, jotka eivät edes osaa laittaa tuotteita hihnalle. Heidän takana oleva asiakas laittaa tuotteet normaalisti hihnalle ja jos erehdyt skannaamaan hihnalla olevia tuotteita ensin, niin nämä kyseiset asiakkaat kivahtavat ja mainitsevat, että kuinka he olivat ensin paikalla.

 2. uyiyuutre sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta galluppi: Kumman pitää mielestänne laittaa kalikka, sen joka on jo kassalla ostokset hihnalla vai sen joka tulee tämän edelläolevan perään? Itse olen sitä mieltä että se on minun hommani laittaa se kun olen saanut ostokseni hihnalle. V*aa ihmiset jotka seistä pönöttävät vaikka näkevät minun tulevan perään eivätkä laita sitä hiton kapulaa. Yleensä mielenosoituksellisesti paiskasen kalikan hihnalle. Tiedän että tapoja on tasan nuo kaksi mutta omasta mielestäni se on jokaise homma kun omat ostokset on saanut hihnalle.

  • Asiakas itsekin sanoo:

   Ja huhhuh. MINÄ LAITAN KAPULAN ETEEN JA TAAKSE JOS JOKU TOINEN EI OLE JO EHTINYT. Että pitää tollasestaki yrittää saada riita aikaseks. KUN SIITÄ EI MITÄÄN SÄÄNTÖÄ OLE KUKA SEN LAITTAA. Joskus jopa edellinen asiakas on kiittänyt että olen laittanut kapulan tultuani perässä. Mielummin edes tuollainen pieni kaunis sana kuin se että oikein odottaa jos pääsisi tiuskimaan jollekin jos kapulaa ei ole laitettukaan niin kuin se omasta mielestä täytyy.

  • huippu_myyiä sanoo:

   Oikea vastaus on tietysti: EI AINAKAAN MINUN!

 3. Kassaneiti sanoo:

  Onneks en oo koskaan työskennellyt liukuhihnakassalla, ois varmaan henkinen terveys vielä enemmän romuna kuin nyt 😀

  Ei vaan mene jakeluun, että mikä siinä palikan käytössä on niin vaikeaa. Ja auta armias, jos ne loppuvat! Se, että laittaisi omat ostokset selvästi erilleen edessä olevan ostoksiin nähden, on aika mahdoton ajatus. Kun kassalla ollessa ei voi odottaa yhtään ylimääräistä sekuntia!

  Joskus taas kassalle mennessä on esim. vain pullonpalautuskuitti, ja itselläni ei ole tapana laittaa sitä kassahihnalle, haluan vain rahat enkä halua alkaa odotella kuitin kaivelua jostain hihnakoneen syövereistä 😉 Eipä silloinkaan ole vaikeaa sanoa ”Moi mulla on vain tää kuitti.” Ja ei tarvitse tarinoida virhekuitteihin mitään.
  Mutta kun ei se kaupassa asioiminen kerta kaikkiaan ole niin yksinkertaista.

 4. Kaisa sanoo:

  Usein nämä kapulan ”unohtajat” jäävät vielä nojailemaan hihnalle niin, ettei perässä tuleva asiakas yletä ottamaan sitä kapulaa… Itse laitan sen kapulan aina omien ostosten jälkeen, koska olen muutenkin siinä hollilla ja seuraava voi keskittyä ostosten lastaamiseen…

 5. MZL sanoo:

  Minä oon ainakin aina ollut sitä mieltä että ostokset hihnalle, ja kapula perään. Näinhän tehdään esimerkiksi jos tullaan tyhjälle kassalle, joten näin kuuluu tehdä myös jäljessä tulevien. It’s very simple and easy!

  • mimmi sanoo:

   Jos tullaan tyhjälle kassalle? Kuinkas se eroaa muulle kassalle tulosta noin niinkuin tuon kapulan suhteen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *