Aasit + aivot =???

Nyt kyllä pakko päästellä höyryjä.. Joskus asiakkaat ovat niin ajattelemattomia ja röyhkeitä ettei uskoisi! Mahtaisikohan kunnon litsari toimia??

Olen päällikkönä eräässä hampurilaisketjussa ja suurimmaksi osaksi homma toimii hyvin asiakkaiden kanssa, mitä nyt näitä nyrpistelijöitä kun ärsyyntyvät kun kysymme tarkentavia kysymyksiä tai harjoitamme lisämyyntiä, anteeksi, teemme vain työtämme. Tänään iski armoton kiire juuri kun piti lähteä töistä ja oli hieman ohjelmaa vielä iltapäivällä. No ei mitään, työnarkomaani kun olen niin jäin auttamaan ja siinä sitten 30min tehtiin ylitöitä ja työntekijä tuli ilmoittamaan, että henkilökunnan vessa on tukossa. No loistavaa, tiesin kokemuksesta, että soitetaanpa putkimiehet paikalle ja he sitten tekivät työnsä, mutta joutuivat jättämään takaoven auki jotta saivat letkut ym sisälle.. Meillä on käytössämme autokaista ja ohjaamme asiakkaita taakse parkkiin odottamaan jollei tilaus ole heti valmis. Noh siinä sitten juostessa työntekijä nappaa hihasta kiinni ja sanoo, että voitko mennä juttelemaan.. käännyn ja siellä sitten pönöttää vanha rouva henkilökunnan tiloissa(keittiössä) Mummeli siis on tullut takaovesta sisään ja alkoi tivata missä heidän tilauksensa on!? Kysyin, että onko tämä ja tämä teidän tilaus? No ei ole muka, ja tarkistuksen jälkeen on ja ilmoitan aasille, että teitä ennen on viisi tilausta joten hetki menee johon mummeli sitten hoono soomella että huono systeemi ja kestää liikaa kun pitäisi lapsenlapsi viedä pianotunneille! (oli odottanut 6 minuuttia) Ehkei kannata tulla jos on kiire, varsinkin kun näet, että parkkipaikka on täynnä autoja… Noh vein sitten tilauksen ja mummo puhui puhelimessa ja totesin kovaan ääneen, että tilauksen odotusaika on meidän ketjun määräämissä ajoissa joten ette ole odottaneet kauaa ja minä en kiireelle voi mitään. Iskin tilauksen mummolle ja mielessäni haistatin pitkät. Mummo sitten kaahoi pois parkkipaikalta.. Vein seuraavan tilauksen joka oli odottanut 6 minuutttia mummelia kauemmin ja pahoittelin odotusta johon rouva sitten ettei haittaa ja mukavat päivän jatkot. Tässä kohtaa tein jo tunnin ylitöitä.

Olisi kyllä joskus niin ihana kun voisi asiaakkaalle sanoa suoraan, että hei meillä on ihan vitullinen kiire, teen ylitöitä ilman ihmeempiä korvauksia, joten jos voisit käyttäytyä kuin aikuinen ja tilata asiallisesti niin minulla on ilo palvella.

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Purkka sanoo:

  Jokseenkin rasittavia tuollaiset ”minä olen maailman napa”-tyyppiset asiakkaat.

  Omassa duunissa tulee silloin tällöin asiakkaita jotka vielä sulkemisajan jälkeen (kassat ja ovet kiinni) haluaisivat hoitaa ”ihan pikaisesti vielä yhden jutun”, että ”kai sä nyt mulle voit vielä tän myydä/hoitaa, ihan nopee!”. Asia ei sitten enää olekaan niin tärkeä ja kiireinen kun kerron, että kassan avaaminen uudelleen järjestelmän käynnistyksineen ja pohjakassan laskemisineen vie melkein puoli tuntia, ja voin kyllä myydä jos asiakas suostuu odottamaan sen puoli tuntia, tai maksaa käteisellä tasarahalla, tai jos asiakasta ei haittaa että minulla ei ole antaa kolmeakymppiä takaisin hänen viisikymppisestään.

  • Näin teillä.. sanoo:

   Niin tuttu juttu. Työskentelen liikkeessä, missä ei myydä mitään sellaista tuotetta, mitä ilman ei selviäisi seuraavaan päivään tai vaikka ensi vuoteen. On tärkeää, että saan suljettua liikkeen ajallaan, koska kuljen bussilla kotiin ja busseja ei mene siihen aikaan kovin usein (liike on suht myöhään auki).

   Eri asia on ne asiakkaat, jotka tietävät mitä ostavat ja tosiaan käyvät vain ihan pikaisesti ostamassa tuotteen, mutta kun tullaan 5 minuuttia ennen sulkemisaikaa ”katselemaan että löytyiskö jotain kivaa”, eikä edes tajuta kun sanotaan että liike menee ihan oikeasti just kiinni ja jäädään hyllyjen eteen vain toljaamaan, niin herää kysymys liikkuuko aasiakkaan päässä YHTÄÄN mitään.

   Kerrankin totesin parille tytölle, että liike sulkeutuu kahden minuutin päästä ja mun pitää ehtiä bussiin, niin vastaus kuului ”No senkun pistät vaan oven lukkoon ja juokset”. Öö, mun pitää laskea kassa, laittaa useampi ovi lukkoon, katsoa että kaikki on yleensäkin ok ja laittaa hälytykset päälle. En mä voi tästä vaan rynnätä bussipysäkille!

   Onneksi ei tällaisia tapauksia tule kovinkaan usein ja oon sen kyllä oppinut, että otan aina kaikki aspailijat huomioon kun itse liikun kaupoilla. Joillekin ihmisille tekis kyllä suoraan sanottuna mieli antaa se litsari! 🙂

 2. Myyry sanoo:

  Eli taas sai aasi tahtonsa läpi?! Mummolle olisi pitänyt vain todeta, että tässä kestää minkä kestää, olkaa hyvä ja odottakaa vuoroanne.

  • L.A sanoo:

   Pelkään pahoin, että jos noin olisi tehty, mummo olisi joko häirinnyt enemmän viivästyttäen kaikkia tai käytös olisi pahentunut, ehkä väkivallaksi asti.
   Lisäksi kertojan pomo olisi saanut raivarin. Monet ketjut kun harrastavat (a)asiakkaiden nuoleskelua.

   • asklfd sanoo:

    Jos asiakas ei osaa käyttäytyä, poliisi paikalle. NE kyllä opettavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *