Turvallisuusasioissa

Olin aikanani yksityisellä toimijalla, paloturvallisuusalalla, jossa työt tehdään lakiin perustuen eli yritysten/yksityisten on hoidettava asiat lakisääteisesti esim vuosittain.

Esimerkkinä olisi tapaus, kun erään pk-yrittäjän firmassa palosammuttimien tarkastus oli ajankohtainen. Menin sitten sovittuna ajankohtana paikalle asiakkaalle, jossa huoltomies oli avuliaasti kerännyt sammuttimet koolle yhteen paikkaan. Tulimme hyvin juttuun ja hommat tuli kuntoon. Firman omistaja soitti kun oli tekemässä lähtöä, että hänellä olisi muutama sammutin auton perässä ja hän tulisi kohta siihen(oli matkalla jostain autollaan tulossa siis).  No siinä meni sitten 20-25min kun auto kaartoi pihaan. Hermostuneen oloinen mies avasi autonsa takakontin jossa 3 sammutinta odottaa tarkastusta. Aloitan työni, samalla kuunnellen kun hän alkaa sättimään minua siitä kuinka turhaa työtä teen koska ne (sammuttimet) ovat ihan toimivia ja kumivasaralla pullojen hakkaaminen on rahastusta. Minäpä kuuntelin aikani ja totesin vain että valitettavasti nämä toimenpiteet ovat lakisääteisiä ja minulla ei ole valtuuksia vaikuttaa hinnoitteluun(sopimushinnat) ja ennen kaikkea näillä toimenpiteillä pyritään varmistamaan Teidän sekä työntekijöidenne turvallisuus sekä työpaikan pysyvyys. Tulipalon sattuessa toimimattomien sammuttimien takia voi yritys olla osittain tai kokonaan kiinni, pitkäänkin.

Nämä perustelut yritin tehdä niin asiallisesti ja asiantuntevasti kuin mahdollista.

vastauksena sain: ” on tää silti rahastusta! ” heitti pullot auton perään ja kaasutti pois.

Asiakaspalvelijana ihmetyttää moinen touhu kun yrittäjän mielestäni pitää ottaa kaikki velvoitteet ym huomioon kun liiketoimintaa harjoittaa, kulujenkin puolesta.

Onneksi tällaisia vastaavia ei tullut kuin muutama vastaan useiden satojen asiakkaiden joukosta.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *