Aivot narikassa lomamatkalla

Ihmiset todellakin jättävät aivonsa narikkaan lomalle lähtiessään. Tässä jokunen tarina omilta matkaopas-ajoiltani…

Asiakas soittaa päivystyspuhelimeen heti hotelliin päästyään, jos huoneessa on jotakin vikaa, vaikka toinen opas on edelleen hotellin aulassa päivystämässä. Muuten siinä ei ole ongelmaa, mutta itse kun olen juuri toisessa hotellissa ja yritän auttaa omia asiakkaita.

Kun olette valinneet netistä minkä hotellin haluatte ja teette tilauksen, niin se ei ole minun vikani jos mielestänne olette tilanneet ihan toisen hotellin mitä varauksessa lukee. Matkatoimisto ei niitä hotelleja muuta huvikseen ja hotellin vaihto on mahdollista, mutta kyllä siitä pitää erotus maksaa ellei samantasoinen vaihtoehto käy.

Vaikka päivystyspuhelin on auki 24h ja oppaan tavoittaa siitä aina, pyrimme sanomaan asiakkaille, että iltayhdeksän jälkeen mielellään vain hätätapauksissa.

Esim 1:

Yöllä jos tulee soitto ja tarvitsee ambulanssia, niin tietenkin soitan sen samantien, mutta kerran yksi asiakas soitti ja valitti vatsakipuja neljältä yöllä. Kysyin tarvitseeko mennä sairaalaan? Asiakas sanoi ”Ei kai tässä sairaalaan tarvitse mennä. Odotan vaikka aamuun ja katsotaan sitten vointia”. No minkä takia sitten minut piti herättää, jos ei sitä apua edes tarvittu?

Esim 2:

Mies soitti viideltä aamulla kännissä, että hänet oli ryöstetty – mutta poliisi oli löytänyt tavarat ja pitäisi mennä poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitus. Kysyi sitten miten ja missä se tehdään ja kertoi tietenkin koko tarinan. Yritin koko puhelun ajan sanoa, ettei sitä voi keskellä yötä tehdä ja soitellaan aamulla uudelleen. Tajusi sentään pyytää aamulla anteeksi, kun oli soitellut keskellä yötä asiasta jolla ei ollut hätää.

Esim 3:

Mies soittaa keskiyöllä kännissä ja ei muista hotelliansa. Kysyn tietenkin nimen ja koska on tullut. Meidän listoilta asiakasta ei löydy ja kysynkin tuntomerkkejä hotellista – ei kuulostanut yhtään tutulta hotellilta. Soitin varmuuden vuoksi kaikki kohteen meidän hotellit läpi ja varmistin, ettei kyseinen asiakas asu siellä. Siinä sitten soittelee vuorotellen känninen asiakas ja hotellien vastaanotot, että täällä on teidän asiakas. Kysyin asiakkaalta ”matkustatteko varmasti meidän firmalla ettekä esimerkiksi XXX tai YYY?”. ”Kyllä minä teidän mukana matkustan”. Yritin tavoittaa muiden firmojen oppaita, mutta en saanut kaikkia kiinni. Lopulta yksi meidän oppaista tunnisti hotellin tuntomerkit ja ehdotettiin sitä, mies lähti kokeilemaan eikä soittoa enää tullut. Ihmettelen miten mies oli saanut meidän puhelinnumeron, kun oli tullut kohteeseen aivan toisella firmalla.

Ammattivalittajat ovat myös yksi ihanista asioista alalla. Kaikesta pitää väkisin etsiä vikaa ja tietenkin pyrimme korjaamaan vian heti, jos mahdollista. Jos esim. asiakas huomaa hometta huoneessa, ehdotamme heti huoneen tai hotellin vaihtoa. Jos ei vastaavaa tasoa ole vapaana, laitetaan aina parempaan. Joskus asiakkaat kuitenkin kieltäytyvät kaikista korvauksista ja päättävät valittaa asiasta vasta Suomessa. Se on silloin jo myöhäistä, sillä niitä ei enää saa kotimaassa. Siinähän on sitten viettänyt mukavan loman homeisessa huoneessa suurien korvausten toivossa.

Näitä tarinoita olisi vaikka kuinka paljon, mutta tulisi niin kauheasti tekstiä ettette jaksa lukea…

T:ex-opas

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. jepjou sanoo:

    Kolmosen mies varmaan kännissä bongannu random suomalaisen ja Haa, antakaa oppaan numero! V*tut väliä minkä oppaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *