Rähinää nakkikiskan jonossa

Taas on tullut aika kertoilla tositarinoita grillimyyjän elämästä. Alkuun täytyy sanoa, että varsinaisesti hirveitä asiakkaita ei ole eteeni sattunut ennen tämän kertomuksen aasiakkaita, joten järkytys oli hyvänmoinen!

Oli tavanomainen, leppoisa iltavuoro. Katselin asiakkaita palvellessani sivusilmällä, että eräs ”vanha tuttu” juoppo parkkeerasi toverinsa kera perimmäiseen terassin pöytään (tämä juoppo onnistui viikkoa aiemmin paiskaamaan grillin luukun sormilleni, lystikäs veikkonen…).

Siivosti hyypiöt siellä kaljojaan hörppivät, kunnes juoppo päätti tulla tilaamaan. Siinä vierähti mukavat 10 minuuttia yhden lihapiirakan teossa kun piti mausteista tapella. Noh, herra sai safkansa ja siirtyi sivummalle, jatkoin asiakkaiden palvelua (jonoa oli kertynyt kivasti). Yhtäkkiä ulkona alkaa hirveä äläkkä, tämä juoppo jostain syystä raivostui muille asiakkaille ja erästä vanhempaa rouvaa ryhtyi jopa huorittelemaan! Sain onneksi muutamalla tiukalla sanalla ja äänenkorotuksella juopot komennettua huitsin nevadaan, minkä jälkeen alkoivat pahoittelut, rouva-paran lepyttelyt ja myyjän itsensä rauhoittuminen.

(Myöhemmin kuulin lähikaupan myyjältä että poliisi oli juopot vienyt, olivat uhkailleen kaupan kassaa.)

Tämä episodi ehti juuri ja juuri laantua, kun 10 minuutin päästä alkoi toinen tilanne…

Palvelin erästä mukavaa mieshenkilöä, kun joku vanhempi mies tuli kysymään mahdammeko myydä kebab-annoksia. Vastasin kieltävästi ja mies poistui sivummalle harmistuneen näköisenä. Sillä välin palvelin aiemman asiakkaan loppuun, ja ryhdyin siivoilemaan. Parin minuutin päästä kebabin kyselijä saapui takaisin, pyysi minua soittamaan hänelle taksin. Käytiin seuraavanlainen dialogi:

Myyjä: ”Hetkinen, pyydän taksikeskuksen numeron numeropalvelusta.”

Aasiakas: ”MITÄ?!! Etkö sä tiedä sitä?”

M: ”Valitettavasti en, olen asunut kaupungissa X vasta vähän aikaa.”

Aa: ”Mistäs sitten olet kotoisin?”

M: ”Pohjanmaalta, soitanko sen taksin tähän grillin pihaan?”

Aa: ”V*ttu mitä sä valehtelet mulle?!! Et sä mistään Pohjanmaalta ole, sä oot joku virolainen ämmä! Mä oon murreasiantuntija ja tiedän, et sä mitään Pohjanmaan murretta puhu! Anna tulla pohjalaisittain!”

(Puhun normaalisti ihan yleiskieltä…)

M: ”Voin kyllä puhua teille helevetin leviää, mutta soitanko nyt sen taksin tähän pihaan..?!”

Aa: ”Voi v*ttu nuoret ihmiset ei ymmärrä mistään mitään, v*tun ämmä s**tana!!!”

(Tässä vaiheessa poistuin hetkeksi takahuoneeseen päästämään hätäitkut ja soittamaan sen ‘f**king’ taksin!)

Aa: ”Myyjä hei, tuu takasin!”

M: ”Se taksi on tässä pihassa ihan pian, olkaa hyvä!”

Aa: ”(tarjoaa 50€ seteliä) Ota tosta itelles kolme euroa vaivanpalkaksi kun olin sulle vähä ilkeä.”

M, ensin kieltäytyi monta kertaa: ”No hyvä on, kiitoksia vaan.”

(Ryhdyn rikkomaan seteliä kassasta.)

Aa: ”Älä sitä sinne pistä! Emmä sitä rahaa millekään yhtiölle oo antamas vaan sulle v*tun ämmä! Anna takaisin se!!!! Missä se taksi on, etkö sä soittanukkaan sitä, v*ttuuuuu!!”

M: ”Se taksi tulee ihan juuri, sieltä se näkyykin tulevan jo. KIITOS JA HEI!”

Aasiakas poistuu kiroillen ja mutisten, ja minä jään palvelemaan autokaistalle saapunutta asiakasta silmät punaisena ja huuli väpättäen. Ensi kerralla soitan poliisit, olin jo ihan varma että hyypiö tulee luukusta kurkkuun kiinni. Minkäs tämmöinen nuori heiveröinen myyjäihminen kaksimetriselle ukolle mahtaa. 🙁

Toivottavasti saan jatkossa palvella näitä muita ihania asiakkaita rauhassa… 🙂

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *