Apteekin aasiakkaat

Olen teknisenä apteekissa, opiskelen samalla lääketeknikoksi. Palveluvalintavastaavana olen käsikaupan kassalla. Tässä muutamia ihastuttavia asiakaskohtaamisia.

A: (vanhempi mieshenkilö) Tuletko sitten illalla meille?
M: Anteeksi?
A: Niin, kun paketissa lukee, että keskustele apteekin henkilökunnan kanssa ennen käyttöä. Että illalla juttelemaan, ennen kuin käytän.
M: O_O

A: (tunkee vuoronumeroa näyttämään, vuoronumerot ovat reeptikassoille) Mulla on täällä vastalappu, annatko sää ne lääkkeet mulle!
M: Valitettavasti lääkkeet saa luovuttaa vain farmaseuttisen koulutuksen saanut. Olkaa hyvä ja odottakaa omaa vuoroanne.
A: Mutta kun nämä on jo maksettu!
M: Siltikin teidän tarvitsee odottaa farmaseuttia. Nopeimmin pääsette vuoronumerolla, teidän vuoronnekin on aivan pian.
A: Mene sinä likka kouluun! Ehkä sitten voisi saada lääkkeensä!
Meni kuitenkin odottamaan vuoroaan. Teki mieli sanoa, että vaikka farmaseutti musta tulisikin, tähän palkattaisiin sitten toinen tekninen, etkä silloinkaan saisi lääkkeitäsi tästä…

Yleisesti ottaen, me emme ole lääkäreitä emmekä sairaan/terveydenhoitajia. Emme ole koulutettuja diagnosoimaan ihottumiasi (vaikkakin ehkä jo hiukan osaisimme), joten pidä vaan ne housut jalassa. Emme myöskään ole valtuutettuja kirjoittamaan sinulle reseptejä, vaikka kuinka olisit käyttänyt sitä lääkettä ennenkin. Jos neuvomme sinua kääntymään lääkärin puoleen, se johtuu siitä ettemme kykene sinua auttamaan. Emme (ainakaan toistaiseksi) tarjoa lääkärin/hoitajan palveluja samalla, vaikka se kuinka olisi paljon kätevämpää.

Kirjoita kommentti

6 Kommenttia artikkelissa "Apteekin aasiakkaat"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Pussivieköön
Vieras

Kamalin paikka asioida on apteekki. Joku apukoulun käynyt tulee viereen kyttäämään, “auttamaan”. Sulla ei ole koulutusta diagnoisoida tai reseptejä kirjoittaa, mutta kannattaa pitää mielessä, että osalla asiakkaistasi on.

Aasit
Vieras

Mutta jos jollain aasilla kerta on koulutus asiaan, voi varmaan asioida omassa apteekissaan ja päteä siellä, kuin vittuilla toisen työpaikalla.

Sok
Vieras

Jos sinulla “aasiakas” on koulutus diagnosoida ja kirjoittaa reseptejä, niin samalla myös ymmärrät että apteekki ei ole oikea paikka näiden osalta asioida.

itu
Vieras

Kai sulla sitten on joku nimikyltti tms., että osaa henkilökunta pysyä susta erossa. Ite en pärjäis Apteekissa useinkaan ilman henkilökuntaa, esim. suosikki särkylääkkeeni harvoin on hyllyssä esillä (saman lääkeaineen kalliimmat saa näkyvät paikat).

Itsekin apteekin henkilökuntaa
Vieras
Itsekin apteekin henkilökuntaa

Apteekin henkilökunnan kuuluu kysyä asiakkailta, tarvitsevatko he apua. Ystävällinen “ei, kiitos” riittää siihen, ettei kyseinen työntekijä sitä enää tarjoa. Jokainen henkilökunnasta ei voi vastaustasi kuulla, joten heillekin voisi olla ystävällinen, vaikka hiukan jo ärsyttäisikin. Ja vaikka emme olekaan kouluttautuneet lääkäriksi, emme silti ole apukoulua käyneet. Voisit tipahtaa takaisin sieltä ylemmyydentunnoistasi.

Juupajuu
Vieras

Tuo viimeinen kappale on hyvä, mutta silti.. miksi helv*** apteekissa tyrkytetään nanosekunnin kuluessa sisään astumisesta apua jos ei osata auttaa. Minä osaan hyvin itse etsiä hyllystä purnukkaa mikä ehkä toimii vaivaani, niissä kuitenkin on kerrottu mihin vaivaan minäkin lääke auttaa.

wpDiscuz