Apteekin aasiakkaat

Olen teknisenä apteekissa, opiskelen samalla lääketeknikoksi. Palveluvalintavastaavana olen käsikaupan kassalla. Tässä muutamia ihastuttavia asiakaskohtaamisia.

A: (vanhempi mieshenkilö) Tuletko sitten illalla meille?
M: Anteeksi?
A: Niin, kun paketissa lukee, että keskustele apteekin henkilökunnan kanssa ennen käyttöä. Että illalla juttelemaan, ennen kuin käytän.
M: O_O

A: (tunkee vuoronumeroa näyttämään, vuoronumerot ovat reeptikassoille) Mulla on täällä vastalappu, annatko sää ne lääkkeet mulle!
M: Valitettavasti lääkkeet saa luovuttaa vain farmaseuttisen koulutuksen saanut. Olkaa hyvä ja odottakaa omaa vuoroanne.
A: Mutta kun nämä on jo maksettu!
M: Siltikin teidän tarvitsee odottaa farmaseuttia. Nopeimmin pääsette vuoronumerolla, teidän vuoronnekin on aivan pian.
A: Mene sinä likka kouluun! Ehkä sitten voisi saada lääkkeensä!
Meni kuitenkin odottamaan vuoroaan. Teki mieli sanoa, että vaikka farmaseutti musta tulisikin, tähän palkattaisiin sitten toinen tekninen, etkä silloinkaan saisi lääkkeitäsi tästä…

Yleisesti ottaen, me emme ole lääkäreitä emmekä sairaan/terveydenhoitajia. Emme ole koulutettuja diagnosoimaan ihottumiasi (vaikkakin ehkä jo hiukan osaisimme), joten pidä vaan ne housut jalassa. Emme myöskään ole valtuutettuja kirjoittamaan sinulle reseptejä, vaikka kuinka olisit käyttänyt sitä lääkettä ennenkin. Jos neuvomme sinua kääntymään lääkärin puoleen, se johtuu siitä ettemme kykene sinua auttamaan. Emme (ainakaan toistaiseksi) tarjoa lääkärin/hoitajan palveluja samalla, vaikka se kuinka olisi paljon kätevämpää.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *