ärsyttäviä!!

Nämä asiat saa kattilan kiehumaan aina yli!!!

1. Ravintolan ovella on kyltti missä lukee ”odottakaa ystävällisesti pöytiin ohjausta”! En ymmärrä onko ihmisillä näössä jtn vikaa vai mikä!!! Kiiressä omatoimiset asiakkaat ovat valinneet itselleen pöydän meiltä tarjoilijoilta huomaamatta… menee 5 minuuttia kun rupee päät heilumaan että ”missä ne ruokalistat oikein viipyy” ja ollaa niin vihasia kun ovat saaneet odotella tovin ilman palvelua/listaa.. ihan on oma vika!

2. Kiiressä saattaa tulla mokailtua pieniä juttuja ja asiasta on pahoiteltu ja annettu alennusta niin miksi pitää vielä näyttää niin kiukkuselta ja tiuskia ja pyöritellä päätä? En ymmärrä?! Me emme ole mitään koneita.. meilläkin on saattanut olla pitkiä päiviä takana ilman ruokataukoja! Niin omahyväsiä on jotkut….

3.
Lastenrattaat (kapeahko ravintola)
En tiedä tarviiko tästä mitään muuta mainita… paitsi ne ihanat taitettavat rattaat..

4.
Asiakkaat jotka huutavat tilauksen siinä vaiheessa kun ohjaan heitä pöytään listat kädessä. Ääärrr.

5.
Rouvat jotka luulevat olevan kaikkien muitten yläpuolella.. voi elämä…

Siinäpä muutama ärsyttävä asia mikä piti saaha julki.. jos joku ihana aasiakas vaikka tietäisi tehdä toisin 🙂

Jaa tämä tarina:

23 kommenttia

 1. JokuJoo sanoo:

  3. Kohta. Kyllä, se on aivan parasta, kun näkee niitä lastenkärryjä mitkä voisi luokitella asuntovaunuiksi ja niitähän ei missään tapauksessa voi jättää johonkin kohtaan missä olisi oikeasti tilaa. Ei. Ne liikutettavat pommisuojat on pakko tunkea täysin pöydän viereen vaikkei kakaraa siellä pidettäisi. Ei vaan ymmärrys aina riitä..

 2. Aspa sanoo:

  3. Anteeksi, en tule tuplieni kanssa teille syömään. Kukapa ravintolassa haluaa ison lapsiperheen jossa tilataan alkupaloista jälkkäreihin, ei känniörvelletä. Ja ulkomaanmatkailusta opittuna jätetään tippiä. On ne lastenrattaat niin saatanasta..

  Mutta oikeesti, kannattaa varata siellä ohjattavissa ravintoloissa tilaa vainujen kanssa liikkuville. Ja vauvan äidin kun huomio, rauhallisimman nurkkapöydän ja vauvallekkin ruokarauhan voi useemmin käyviä asiakkaita saada. On sinun pomosi ongelma järkätä tilat että kaikenlaiset asiakkaat pääsee palvelujen pariin. Jos homma on sinulle liian paha rasti, en tiedä oisko aasiasiakaspalvelija se osuvin muoto tähän.

 3. Epsome sanoo:

  1. Laittakaa kylttinne NIIN ETTÄ NÄKYY. Suurimmassa osassa ravintoloita asiakas menee itse valitsemaansa pöytään. Asiakkaat eivät ole koneita, nälkäisenä sattuu virheitä.
  2. Kun maksetaan palvelusta, oletus on että se toimii. Kun haet autosi korjaamosta ja huomaat sen olevan edelleen rikki, oletko tyytyväinen vaikka saitkin alennuskupongin pikapesuun?
  3. Etukäteen esitetty pohjapiirros lapsiperheille voisi auttaa.
  4. Eikö ole hyvä että asiakkaat tietävät mitä haluavat. Kun ruokailijat ovat saatettu istumaan, voi tilauksen ottaa samantien. Mikä oli ongelma?
  5. Rouville voi kertoa välittävänsä terveiset kokille/ravintolapäällikölle.

  Pitääkö asiakkaan toimia tarjoilijan halujen mukaan? Toinen meistä on tienaamassa palkaansa, toinen maksamassa sitä.
  Molemmilta edellytetään kohteliasta ja asiallista käytöstä.

  • juuli hämäläinen sanoo:

   1.Kyltti on kyllä näkyvällä paikalla.. sisään tultaessa se pitää kiertää että pääsee sisälle.
   Hyvä että asiakkaat eivät hyppää sen yli! 😀

   2. Yleensä kyseessä on huomattava alennus
   tai joku aivan pieni kömmähdys ja alennus ei tarvitsisi edes antaa niin silti ollaan niin happamia ja vihaisia.

   3.
   On kyseessä niin kapea/pieni ravintola että ei pohja piirustusta tarvitsi. Ja rattailla tarkotin että asiakkaat eivät voi jättää niitä ovelle vaan pakko ottaa ne pieneen/ahtaaseen ravintolaan ja näin vie istuma tilaa muilta asiakkailta.

   4. Kyseessä on siis tosi kiireinen ravintola ja meitä tarjoilijoita on yleensä vain 2. Ja otamme asiakkaan tilaukset järjestyksessä vastaan.. ei nopeuta millään tavalla.!!

   Ja pitää kyllä sen verran olla käytöstapoja ja maalaisjärkeä jos näkee ravintolassa olevan kauhea kiire ja me tarjoilija yritämme pitää kaikki tyytyväisinä!!

  • badgehunter sanoo:

   entä jos saat alennusta just siitä mitä olet saamassa? ja sitä paitsi auton korjaus ja illallinen ravintolassa on 2 eri asiaa.

 4. KaupassaOllutTöissä sanoo:

  Epsome: 4. Se on varmasti mukavaa tarjoilijallekin, että asiakas tietää jo ravintolaan tullessaan mitä aikoo syödä, mutta onhan se epäkohteliasta alkaa sitä huutelemaan vasta kun tarjoilija ohjaa pöytään. Sitä voisi vaikka siinä ”matkalla” ilmoittaa että päätös on jo valmis ja odottaa että päästään pöydän ääreen missä tarjoilija voi rauhassa ottaa tilauksen ylös eikä juostessa sitä kirjoittaa.

  • Epsome sanoo:

   Luulisi tarjoilijan osaavan senverran puhua että kertoo kirjaavansa tilauksen kun ruokailijat ovat saatettu pöytään. Kaikki asiakkaat eivät ole ravintolaelämän ammattilaisia. Henkilökunta sitävastoin on. Tarjoiluhenkilökunnan tulee (hienovaraisesti) ohjata kokematonta asiakasta.
   Miksi näissä jutuissa kiukutellaan ja otetaan ongelmaksi asia joka aiheutuu kokemattomuudesta tai tietämättömyydestä? Luulisi ammattilaisen hoitavan asian tyylikkäästi molempia tyydyttävään ratkaisuun.
   Itse teen teknisten laitteiden huoltoa/korjausta. Joskus saan puhelun ja esitetään ”typerän yksinkertainen” kysymys. Homma hoidetaan ja asiakasta neuvotaan. Hänelle ongelma on todellinen.
   Ammatinvalintakysymyksiähän nämä ovat. Ovat oikeita tai vääriä.

   • KaupassaOllutTöissä sanoo:

    En saanut mistään sellaista käsitystä että kyseisen jutun kirjoittaja olisi mitenkään ammattitaidoton. Eri ihmisiä (joita siis asiakaspalvelijatkin ovat) ärsyttävät eri asiat. Tarjoilijaa ärsyttää ihmisten toistamat toheluudet, teknistä korjaajaa taas tarjoilijat jotka avautuvat netissä ärsyttävistä asioista, kaikilla on heikko kohtansa.

    Ei tehdä tästäkään postauksesta ongelmaa vaan koitetaan olla empaattisia.

   • Alu sanoo:

    Olet selkeästi yks näistä ”vaikeista” asiakkaista. Tarjoilijoiden (+muu maailma) kuuluisi olla yli-inhimillisiä olentoja joiden tulisi passailla sun napaasi.

 5. Putkimies sanoo:

  1. Jos ravintolan ovella on tuollainen kyltti, niin olisi suotavaa että se pöytiin ohjaus myös tapahtuisi säällisessä ajassa. Ts. jos moisen kyltin haluaa laittaa, niin sitten pitää myös olla henkilökuntaa tarpeeksi. On aasipalvelua laittaa mokoma kyltti pelkän elvistelyn vuoksi.

  • julppah sanoo:

   Kyllä me huomaamme samantien jos sielä ovella seisoo joku! Mutta kun aasiakkaila on niin kamala kiire ku on niin kauhee nälkä! Ja miks sillä kyltillä pitäisi elvistellä? 😮 se on sielä sitä varten että voimme toivottaa asiakkaat tervetulleiksi ja ohjata pöytään. Näin pysymme kärryllä ketä on ensinmäiseksi tullut!!

  • just sanoo:

   Näinpä. Itse olen useinkin seissyt hyvän tovin miettimässä onkohan kyltti unohtunut viikonlopulta tms kun ketään ei tunnu kiinnostavan.

   • Virikekana sanoo:

    Juurikin näin. Ja jos käykin niin, että kyltti tosiaan on unohtunut esille joltain kiireisemmältä ajalta, katsoo tarjoilija kyltin vieressä odottelevaa asiakasta kuin idioottia.

   • nyt oikeesti sanoo:

    Anteeksi, olin paskalla.

 6. Jaa sanoo:

  3. Jos ravintolaan ei rattaiden kanssa saa tulla, niin siitä olisi hyvä ilmoittaa jo ovella, että jättävät ne ulos. Se tosin myös sitten tarkoittaa aika varmasti sitä, että lapsiperheet ruokailee muualla. Toinen vaihtoehto sitten on, että nielet ärsytyksesi rattaista. Ne ei siinä kuitenkaan koko päivää seiso.

 7. Niin sanoo:

  Tosiaan, jos se pöytiinohjauskyltti on, niin olisi tosiaan syytä myös tarkistaa odottaako siellä joku aasiakas. Jossakin toimii, joissakin huomaa et jes, tarjoilija noteerasi minut ja tulee kohta kun saa juttunsa valmiiksi, mut joskus sitä aikansa odottaa siellä ainoana ja sitten hetken päästä voikin lähteä pois, kun ei kukaan osoittanut pöytää.

  ”ei ole koko päivnä ollut ruokataukoa” – se on sitten ihan oma vika, jos ei sitä pidä kun se sinulle lakisääteisesti kuuluu. Pahimpaan ruuhka-aikaan ei varmaan voi, mutta sitä ennen/jälkeen kylläkin.

  • Anssi sanoo:

   Menepäs raflaan duuniin niin selviävät nämä ruoka-taukojen realiteetit sinullekin. Se ei ole mikään toimisto missä työn voi vaan jättää paussille ja lähteä seikkailemaan.

   • ninonaami sanoo:

    Sinänsä kyllä työntekijöiden olisi aihetta pitää kiinni oikeuksistaan ja vaatia, että työnantaja järjestää asiat niin, että ruokatauot on mahdollista pitää, järjestelemällä työvuorot ja varmistamalla riittävä miehitys. Kyse on lakisääteisestä velvollisuudesta, joka työnantajalla on.

    • joopasjookumpavain sanoo:

     Voi kuule, laki voi sanoa vaikka ja mitä, mutta olet hyvin nopeasti työtön jos taukoja suureen ääneen vaadit ravintola-alalla. Suurin osa ravintoloista pyörii muutoinkin mahdollisimman pienillä henkilöstömäärillä, jolloin edes se työkaveri ei välttämättä kerkeä tauottaa edes vessatauon aikaa. Ainoa tapa, jolla kannattaisi ottaa enemmän työntekijöitä olisi hintojen huomattava nosto, missä tapauksessa asiakasmäärät mitä luultavimmin tippuisivat huomattavasti.

 8. Tepi sanoo:

  4. Johtuisiko siitä, että varsinkin ruuhka-aikaan monissa ravintoloissa se tarjoilija katoaa kuin pieru saharaan samantien kunhan on saanut pöydän näytettyä ja asiakas haluaa tehdä tilauksen samantien, koska tietää mitä haluaa ja haluaa nopeuttaa tilausprosessia?

 9. Äiti sanoo:

  Tässä viestissä ei ollut muuta vikaa kuin kohta 3. Ilmeisesti ravintolaan ei haluta lapsiperheitä?

  • Crystal sanoo:

   Lapsiperheet varmana tervetulleita, mutta omasta kokemuksesta voin kertoa että 99% vaunukansasta ei ajattele yhtään mihin vaununsa sijoittavat:

   1. Kapealle käytävälle, jolloin tarjoilijoiden ja muiden asiakkaiden on joka kerta hivuttauduttava vaunujen vierestä päästäkseen ohi
   2. Suoraan ravintolan oven eteen, joka muuten on vielä hätäuloskäytävä
   3. Suoraan pöydän päähän, jolloin tarjoilija joutuu kurottamaan vaunujen yli tuodessaan juomat ja ruoat pöytään. Siitäkös riemu sitten repeää kun juomat/ruoat sitten kaatuvatkin sen irmelipetterin päälle sinne vaunuihin.

   • Tirppa sanoo:

    Jos kerran ravintolassa on pöytiinohjaus, voisi fiksu tarjoilija samalla ohjeistaa vaunuille sopivan paikan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *