Sulkemisaika…

Voisiko joku ystävällisesti selittää seuraavan mysteerin ; Olen itse keittiökalusteita myyvässä yrityksessä…ja lähes POIKKEUKSETTA sisään änkeää muutama asiakas n.10 minuuttia ennen sulkemista…EI NIITÄ KEITTIÖITÄ 10:ssä minuutissa suunitella…HALOO ???

Jaa tämä tarina:

25 kommenttia

 1. döö sanoo:

  Se on se perus että ”oltiin minuutti ennen sulkemisaikaa sisällä joten myyjän on pakko palvella niin kauan ku tarvetta” eihän se niin mee mutta sellaasta se on.

 2. Anneli sanoo:

  Teen näin kun haluan jonkin asian vireille. En odota että se siinä ratkeaa mutta tiedän että nyt se lähtee etenemään. Kyse on siis minusta itsestä, ei kaupasta.

 3. mrt sanoo:

  Jos omien töiden takia ei muuhun aikaan pääse.

  • teppo42 sanoo:

   Öh? Sitten jää se keittiö saamatta. Ei hommat mene niin että jos sinulla on rajoitteita niin joku muu niistä kärsii. Sen pitää mennä niin että jos sulla ei ole aikaa niin SINÄ kärsit siitä jotenkin. Ihan sama kaikissa muissakin asioissa. Ei oma etu saa mennä muiden etujen edelle KOSKAAN MISSÄÄN.

   • MrT sanoo:

    Niin, siis kymmenessä minuutissa voi vaikka sopia ajan jolloin asiakas voi saada henkilökohtaista palvelua, jolloin tämä asiakas voi työnantajankin kanssa sopia poissaolosta. Tai sitten sopia ajan normaalien aukiolojen ulkopuolelta, kuten monissa parturikampaamoissa tehdään.

    Helpostihan siinä asiakas alkaa siitä keittiöstä itsestään puhua ja jaaritella, jos henkilökunta ei tee selväksi, että nyt ei ehdi. Sovitaanko joku sopiva aika.

   • Eetu sanoo:

    Ei se nyt noin mene. Kyllä sä elät itseäsi varten. Sen jälkeen kun oma etu on turvattu, koitetaan myös pitää huolta muista.

    Järkeilläämpä nyt. Asiakas tulee hänelle sopivaan aikaan. Myyjä on vähän ärtynyt, kun joutuu olemaan pidempään töissä. Mitä sitten toimistotyössä ainakin se töiden venyminen on ihan rutiinia. Sen takia niissä on otettukkin käyttöön joustava työaika.

    Ongelma on että teidän aikioloajat ja asiakkaan tarve eivät kohtaa. Ratkaisu? Voisi esim. sopia, että näistä yli menneistä päivistä saisi aikaa säästöön varastoon, josta ne voisi sitten pitää pois vapaapäivinä.

 4. Epsome sanoo:

  Jospa olisikin kysymässä vedintä hajonneen tilalle.
  Mistä tiedät että kaikki ovat heti ostamassa koko keittiöremonttia? Pitäisikö mennä tehtaan puolelle? Siellä hommat voi lopettaa klo 16:00.

  Asiakkaalle ei tietenkään voi sanoa että suunnitelman tekoon menee aikaa, joten voisitteko palata asiaan myöhemmin tai jättää tiedot, jotta voin tehdä suunnitelmat seuraavana aamuna. Luulisi myyjän saavan suunsa auki.

 5. Blaah sanoo:

  HALOO… olipahan taas turhaa itkua…

 6. Putkimies sanoo:

  Mitä väliä sillä on, jos asiakas ”änkeää” kauppaan 10 minuuttia ennen sen sulkemista, jos hän myös poistuu sieltä sulkemisaikana? Esimerkiksi halutessaan nähdä jonkin netistä bongaamansa keittiökokonaisuuden livenä, ennenkuin suunnitelee keittiöremonttia eteenpäin?

  Se on tietysti ärsyttävää, jos asiakas jää lorvimaan liikkeeseen yli sulkemisajan tai vaatii myyjiä jäämään palkattomiin ylitöihin hänen takiaan. Mutta tässähän ei ollut mistään sellaisesta kyse.

 7. Ostaja sanoo:

  Ihmiset tulevat myös muualta, kun 2km säteeltä etsimään kotiinsa uutta keittiötä. Ja joskus nyt vaan on pakko lähteä töiden jälkeen tunnin matkan päähän sitä keittiötä hankkimaan, jotta sen joskus saisi. Ja jos näissä keittiöitä myyvissä liikkeissä joskus joku vaivautuisi vastaamaan puhelimeen,erittäin mielellänikin sopisin suunnitteluajan. Mutta en todellakaan aja 2 tuntia autolla sopiakseni paikan päällä sitä suunniteluaikaa erikseen. Joten kun seuraavan kerran teillä soi siellä puhelin, niin siihen kannattaisi myös vastata. T: uuden keittiön mä ostaisin, jos joku sen suostuisi minulle myymään

 8. Vastarannan kiiski sanoo:

  Oikea myyjä osaa kääntää tuonkin kaupaksi. On paljon helpompaa, kun asiakas tulee myyjän luo kuin se, että kierrät pitkin maata ja yrität päästä tapaamaan asiakkaita. Tuossa ensin mainitussa tilanteessa asiakkaalla on jo ainakin orastava tarve ja hän on nähnyt vaivaa tullakseen myyjän luokse.

 9. Minä vaan sanoo:

  Näiden aasiakas.netin tarinoiden ongelmana on, että kommentoijat puuttuvat aina epäolennaisuuksiin.

  Tässäkin kirjoittaja varmaan tarkoittaa sitä, että monet asiakkaat luulevat oikeudekseen, että kunhan ehtivät sisään ennen sulkemisaikaa, voivat sen jälkeen pyöriä kaupassa ihan niin pitkään kuin huvittaa. Tätähän näkyy eritoten ruokakaupoissa ja isoissa marketeissa. Monet asiakkaat kun vetää herneet nenääån siitäkin, jos ystävällisesti kertoo että suljetaan pian mutta voidaanko sopia tapaamisaika (myös illalle normisulkemisaikojen jälkeen) jolloin myyjäkin voi järjestää omat menonsa ja aikataulunsa. On asiakkailtakin kohtuutonta odottaa ”maksavana asiakkaana”, että työntekijä voi yhtäkkiä jättää vaikkapa lapsen hakematta päivähoidosta tms.

  • Epsome sanoo:

   Mykkiäkö myyjät ovat? No, olen kyllä useita mykkiä kassahenkilöitä tavannut. Pisteet kauppiaalle siitä että palkkaa vammmaisia.

   Eikö siinä putiikissa voi sanoa asiakkaille että suljemme liikkeen 10 minuutin kuluttua. Tervetuloa huomenna uudestaan. Onhan marketeissakin kuulutukset joissa kerrotaan sulkemisajasta.

   • pientä palautetta sanoo:

    Todella hienosti ja kauniisti ilmaistu, onnittelut.

    Tännepä tuskin viitsii enää tulla tällaista lukemaan kun on duunipäivästä selvinnyt. Pelkkää vänkäämistä siitä kuinka miljoonin eri tavoin tarinan kertoja voikaan olla väärässä koska eihän todellisuudessa tietenkään mitään aaseja ole olemassakaan, eihän? Ei mikään tilanne koskaan mene just tasan niin kuin on kirjoitettu, eihän?

    Aasit ja pomot olkaapa hyvät areena on ainakin omasta puolestani ihan täysin teidän, ei tällaista viitsi enää vapaa-ajalla lukea.

   • kuuukuu sanoo:

    Kaunis ajatus ja ehdotus, mutta joissakin paikoissa on kielto ettei asiakkaita saa ”hätyyttää” ulos vaan pitää palvella viimeiseen asti. Vaikka sitten yliajalla… terveisin sellaisessa puljussa töissä oleva….

  • Zetor sanoo:

   Kirjoittajan kannattaisi siinä tapauksessa kirjoittaa mitä tarkoittaa, eikä jotain muuta ja antaa lukijan arvuutella mitä oikeasti oli mielessä.

  • Aspa sanoo:

   Näin minäkin asian käsitin. Osa näistä kommentoijista vaan ymmärtää tahallaan väärin. Eiköhän se ole ok (itsestäänselvää) jos asiakas poistuu ajoissa, mutta aspa-alalla on aina niitä jotka jää mähimään sulkemisajan jälkeen. Se tässä varmasti on tän tekstin pointti; asiakas tulee 10 min ennen sulkua ja olettaa, että saa tuumailla keittiöremppaa vaikka aamuun asti, koska ehti sisään ennen kaupan kiinni menoa…

   Ottakaa pää pois sieltä hanurista ja yrittäkää ymmärtää lukemanne.

 10. Yrittäjä sanoo:

  Useimmat yrittäjät joustavat mielellään aukioloajoistaan asiakkaidensa hyväksi, koska heille se raha tulee vain asiakkaiden kautta. Ja koska monet asiakkaat ovat töissä itsekin virka-aikaan, niin he toivottavasti etsivät sellaisen paikan, mikä joustaa aukioloajoissaan ja menevät sinne. Näin ollen ne yritykset, jotka eivät jousta, menettävät paljon asiakkaita ja siten myös tuloja, mutta jos heillä on siihen varaan, niin mikäs siinä. On toki ymmärrettävää, ettei kuukausipalkalla oleva työntekijä halua tehdä ilmaisia ylitöitä, mutta ei se asiakas voi tietää, kuka on kuukausipalkkainen työntekijä ja kuka provikkapalkkainen myyjä tai peräti yrittäjä, joka iloiten palvelee milloin vain. Tai mikä yritys menestyy niin hyvin, ettei palveleminen enää kiinnosta. Myyjän täytyy ihan itse kertoa palveluhalukkuudestaan ja joustohalustaan. Minusta yrittäjänä on erittäin toivottavaa, että asiakkaat yrittävät oma-aloitteisesti tulla tekemään kauppaa ihan mihin aikaan vain. Aukioloaika on vain sitä varten, että olen sitoutunut palvelemaan ainakin silloin. Muinakin aikoina ehdottomasti, mikäli minut saa jostain kiinni. Joten ohjatkaa ihmeessä ne viimehetken asiakkaat vaikka minulle. Palvelen iloiten. Saa soittaa illalla, yöllä, viikonloppuna, pyhäpäivänä tai ihan milloin vain, jos on oikeasti ostohalukkuutta. Ja minullakin on ne lapset haettavana hoidosta ja joskus muutakin elämää, mikä vain on tehtävä aikataulun mukaisesti. En silti ole koskaan kokenut ongelmaksi kertoa sitä asiakkaalle ja sopia parempaa aikaa. Asiakkaat ovat yllättävän ymmärtäväisiä. Ja kommunikaatio on yksi myyjän perustyökaluista muutenkin, kannattaa kokeilla.

 11. Aspa sanoo:

  Putkimies ja epsome jälleen vauhdissa 😀 Kuten joku jo tuumikin, että kommentoijat keskittyvät epäoleellisiin asioihin, ja lähinnä spekuloivat tarinan kulkua.

  Eiköhän se jokaiselle tullut ilmi mustaa valkoisella, että jutussa oli kyse keittiörempan suunnittelijoista, eikä mistään pikakäynneistä.

  Ja varmasti rivien välistä jokainen arvaa, että myyjä on kyllä suunsa avannut, mutta silti saanut kiukuttelua niskaan. Sivustohan kertoo nimenomaan aasiakkaista.

  Vinkki kommentoijille; ei kannata niin henkilökohtaisesti ottaa näiden esimerkkitarinoiden asiakkaiden käytöstä.

 12. Miss Piggy sanoo:

  Kaupoissa asioiminen menee kyllä aina vaan vaikeammaksi kun tätä palstaa lukee.
  Pitäisikö tähän nyt saada ihan komitea miettimään milloin asiakas saa liikkeeseen mennä ja missä asioissa? Että elintarvikeliikkeisiin saa mennä (kait?) 15 min. ennen sulkemista, kioskeihin ehkä jopa 5 min, ennen, mutta sitten hautaustoimistoon tai keittiökauppaan ei saa mennä kuin tuntia (?) ennen sulkemista. Ja sitten lopulta säätää siitä laki. Ettei vaan tulisi ärsytettyä myyjiä. Joiden palkan myös nuo ärsyttävät asiakkaat maksavat.
  Joo joo huuto tästäkin tulee, että kuinka röyhkeä ja pohjattoman itsekäs olen ja kuka oikein luulen olevani ja jaadi jaadi jada.
  Hoh hoijaa, oli päässyt unohtumaan, että miksi en tätä sivustoa enää lue. BYEEEEE!!

  • Noisori sanoo:

   Piggy:
   Elintarvikeliikkeisiin voi mennä vaikka 1 minuuttia ennen sulkemista. Kunhan muistat ettet saa ottaa yhtään tuotetta hyllystä sulkemisajan jälkeen, etkä saa palvelua enää sulkemisajan jälkeen (poislukien kassat).

  • "Juntunen" sanoo:

   Onko se meidän normaalien ihmisten vika, ettet sinä ymmärrä sosiaalista normistoa? Miksi sinun pitää yleensä alkaa kiukuttelemaan ja valittamaan asioista täällä, eikö Suomi24 ole sopiva sivusto siihen? Kaiken huipuksi sovitat itsellesi uhriutumisen tuhkanharmaata kaapua, vaikket edes yritä ymmärtää miksi täällä kerrotaan asioista. Jos ei käy, voit minun puolestani lopettaa tämän sivun seuraamisen. BYEEEEE!!

  • Anssi sanoo:

   Ei hitto, kuinka urpo ihminen voikaan olla. 😀

 13. "Juntunen" sanoo:

  Piggylle:
  – Onko se meidän normaalien ihmisten vika, ettet sinä ymmärrä sosiaalista normistoa? Miksi sinun pitää yleensä alkaa kiukuttelemaan ja valittamaan asioista täällä, eikö Suomi24 ole sopiva sivusto siihen? Kaiken huipuksi sovitat itsellesi uhriutumisen tuhkanharmaata kaapua, vaikket edes yritä ymmärtää miksi täällä kerrotaan asioista. Jos ei käy, voit minun puolestani lopettaa tämän sivun seuraamisen. BYEEEEE!!

 14. kikare sanoo:

  Entäpä, jos laittaisitte sulkemisajan sitten 10 minuuttia aikaisemmin, niin ei tarvitsisi valittaa. HALOO !!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *