asennevamma

Olin eräässä pikaruokaravintolassa paistovuorosso. Oli rauhallinen päivä ja tiskille asteli pariskunta, joita kolleegani alkoi palvelemaan. He tilasit ja minä aloin valmistaa tilattuja tuotteita. Kolleegani tuli keittiön puolelle ja pyysy minua lisäämään yhteen salaattiin extra fetaa vaikkei hän ollut siitä velottanut asiakkaita (kaikesta extrastahan yleensä veloitetaan). Lisäsin fetan salaattiin ihan hyvillä mielin. Sain tuotteet valmiiksi ja satuin kuulemaan kun pariskunta maksun jälkeen jotenki muuttikin tilaustaan, maksu tottakai korjattiin ja asiakkaalle tulostettiin tämä miinuskuitti, josta hän näkee että maksu on korjattu. Kun kolleegani oli uudelleen veloittamassa heitä he laittoivat älämölön pystyyn. ”Mä en kyl luota näihi suomalaisiin! Kato sieltä puhelimestas pankista ettei nää nyt velota liikaa!” Tässä kohtaa ravintolapäällikkömme kävi selvittämässä asian ja pariskunta siirtyi syömään. Hetken päästä pariskunnan mies kuitenkin astelee tiskille salaatin kanssa ja totesi ”mä maksoin tosta fetasta ja täs ei kyl fetaa ees ole”. Lisäsimme sitten salaattiin toisen fetasatsin. Mies poistui takaisin pöytään, mutta palaa hetken päästä hampurilaisensa kanssa ja kertoo ettei kykene syömään hampurilaistaan koska siinä on liikaa majoneesia. Kerron tekeväni hänelle uuden hampurilaisen vähemmällä majoneesilla ja menenkin suoraan hampurilaista tekemään. Kun saan hampurilaisen valmiiksi (tämä vie max 2min) ja ojennan sen miehelle, mies toteaa ”nyt ku mä jouduin odottaa tätä uutta nii kai sä hyvität tän mulle ja annat vaikka extra dipin”.
En oikeasti ymmärrä miten voi ihmisillä olla pokkaa lähtee tämmöiseen!

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Timon sanoo:

  Kaikkensa pitää yrittää, ja tästähän sen huomaa että valittamalla saa mitä vaan. Kaikkea vaaditaan ja jos extraa ei ilmaiseksi saa niin sitten haukutaan paikka lyttyyn sekä verkossa että työpaikalla. Puuh.

 2. Mascewi sanoo:

  Niin kauan ihmisillä on pokkaa käyttäytyä noin kun sillä saa etua. Eivät nämä tyypit edes ajattele, että he ovat ääliöitä, vaan että he käyttäytyvät ravintolaetiketillä. Valitettavasti. Vähän sama juttu kuin joillakin on äänensävy ja ilmaisut virastoasiointia varten jne.

  • Samaa mieltä sanoo:

   Olen täysin samaa mieltä. Jos näille asiakkaille ei annettaisi MITÄÄN etua, vaan heidät poistettaisiin joko itse tai vartijan avulla liikkeestä, alkaisi heillekin mennä kaaliin se, miten pitää käyttäytyä. Lisäksi tiedon tällaisista aaseista voisi välittää muihinkin liikkeisiin, että osaavat varautua.

   Terveisin
   Se hyvin käyttäytyvä asiakas, joka ei kuitenkaan kosksaan saa mitään hyvitystä

 3. myyjä123 sanoo:

  Kassalla sattuu ja tapahtuu myös.. Minulle on valitettu etten halua palvella ja tehdä töitä kun on ollut toinen asia kesken. Ja alettu sitten möykkäämään ”täältä ei saa palvelua” niin että koko myymälä raikaa. Tämä vain sen takia että käväisin nopeasti kassan takana ja ohjasin asiakkaan jonon perälle kun oli tulossa maksamaan… Jotkut vain ovat näitä ”kaikkiminulleheti” kuningas tyyppejä.. Pari kertaa aasiakkaat ovat valittaneet kun olen sulkenut kassan ja tilittänyt pois. Olen oikeasti joutunut selittämään asiakkaalle että ”lähden koska työvuoroni loppuu”…. koska aasiakkaan mielestä kun myyjän/ravintolan työntekijän/kaupan työntekijän pitää olla töissä 24/7. Seuraavan kerran pyydän aasiakasta maksamaan palkkani jos menee ylitöiksi, meidän yhtiöltä kun ei heru senttiäkään takaisin ylimenevästä ajasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *