Jos sinulla on huono päivä, ole kiltti ja älä pura sitä asiakaspalvelijaan.

Tämä ei ole niinkään kirjoitus erilaisista kokemuksista, vaan pikemminkin suunnattu kirjoitus asiakkaille, joilla on tapana valittaa ja loukata asiakaspalvelijoita.

Haluan ensiksi tehdä selväksi, että kyllä, jokainen valitsee ammattinsa ja sen seuraukset on kestettävä. Usein kuitenkin myyjä (esimerkiksi) joutuu kuulemaan niin paljon halveksuntaa ihan syyttä suotta, että siihen pitäisi tulla loppu.

Miettikääpä tilanne, kun itse istutte päivästä toiseen kassan takana, kohdaten satoja ja satoja ihmisiä päivässä. Siihen määrään ihmisiä mahtuu aivan hirveä määrä näitä valittajia ja tahallaan loukkaavia henkilöitä. Usein juuri kassatyöntekijä saa kuulla kaikki haukut ja valitukset kaupan toiminnasta ja kaikesta meidän käsien ulottumattomissa olevista asioista. Juuri se henkilö, joka sillä hetkellä vähiten pystyy vaikuttamaan asioihin. Jos kuitenkin jotain on sanottava, niin sanokaa se asiallisesti, älkää kohdistako kiukkuanne siihen yhteen myyjään. Myyjä kyllä tekee ihan varmasti parhaansa asianne eteen tai neuvoo teitä sen kanssa eteenpäin. Se on ihan hirveä tilanne, vaikka miten kokenut konkari olisikin siinä ammatissa, kun ihminen alkaa räkä lentäen huutamaan suoraa päin naamaa ja koko jono katsoo myyjän reaktiota ja arvostelee.

Jos sinulla on huono päivä, ole kiltti ja älä pura sitä asiakaspalvelijaan. Hän joutuu sen jälkeen jatkamaan vielä työpäiväänsä, luultavasti pahalla mielellä sinun takiasi. Oikeasti, me olemme vain ihmisiä, ei meitä ole luotu kestämään kaikkea. Me emme halua olla kansan sylkykuppeja.

Ne pienet asiat, jotka teille ei ole niin merkittäviä, on meille äärettömän tärkeitä. ”Hei”, ”Kiitos”, ”Näkemiin”, ovat meidän työpäivän pieniä piristysruiskeita. Se, että tervehdin teitä ja vastaat tervehdykseen ”muovipussi”, ei ole sama asia. Se on suoraan sanoen loukkaavaa.

Ei, me emme loukkaannu joka asiasta ja kestämme kyllä kritiikit ja valitukset aiheesta. Mutta se joka asiakaspalveluammatissa on tai on joskus ollut, tietää, miten paljon turhaa valitusta ja haukkumista joudumme päivittäin kuulemaan. Miettikää itse tilanne työssänne tai muuten, että joudutte pilkan kohteeksi ihmisten edessä ja ette pääse siitä tilanteesta pois. Siltä tuntuu olla kassalla ihmisten arvosteltavana. Jos teen virheen, se ei tarkoita että olen kokematon ammatissani. Jokainen tekee työssään virheitä, meidän työssä ne virheet vain muistetaan parhaiten…

On myös olemassa valitettavan paljon asiakaspalvelijoita, jotka ovat väärässä ammatissa. Mutta on myös meitä, jotka kyllä pitävät työstään ja yrittävät aina parhaansa ja saavat silti kuraa niskaansa joka ikinen päivä, vaan siksi että sinulla on huono päivä.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *