Uhkapeli se on tarkkaa puuhaa

Olin kiskalla aamuvuorossa yksinäni. Aamu oli hiljainen, pelikoneita oli pelaamassa vain yksi ennestään tuttu asiakas. En epäillyt tutun asiakkaan varastavan kioskista mitään, joten aivan rauhassa tein aamun hommia takahuoneessa. Hetken kuluttua asiakas huutaa myyjää ja menen kysymään kuinka voin auttaa, hän haluaa vaihtaa setelinsä kolikoiksi, koska kyseinen pelikone ei ottanut seteleitä vastaan lainkaan. Tämän jälkeen menin jatkamaan hommiani takahuoneen puolelle.

Ei kauaakaan kun taas kuuluu huuto “myyjä! MYYJÄÄÄÄ!”. Palaan tiskin taakse ja (a)asiakas selvästi hätääntyneenä/närkästyneenä alkaa selvittämään kuinka oli pistänyt vitosen setelin vahingossa väärään pelikoneeseen eikä saanut enää rahojaan ulos. Kysyin, että olivatko rahat vain hävinneet vai näkyivätkö ne koneella, no kyllähän ne näkyivät. Pelikoneet eivät kuitenkaan ole setelinvaihtokoneita, joten setelin koneeseen laitettuaan täytyy asiakkaan pelata vähintään yksi peli minimipanoksella (0,20e) saadakseen loput ulos kolikkoina. Valistinkin sitten ystävällisesti aasiakasta tästä ja kehotin häntä pelaamaan yhden pelin ja laittamaan sitten loput rahat “oikeaan” koneeseen. Tämä ei kuitenkaan miehelle käynyt, vaan hän vaati saada vitosensa kassasta, jotta voisi sen toiseen koneeseen sujauttaa. En tähän tietenkään suostunut, koska miksi kioskin/minun täytyisi se 20 senttiä menettää aasiakkaan oman virheen takia. Selitin asiakkaalle kärsivällisesti, etten voi rahaa kassasta antaa, ja olihan hänen rahansa kuitenkin pelikoneesta ulos saatavissa..

Hän kuitenkin alkoi inttämään, että voinhan ihan hyvin antaa rahan kassasta, koska saamme sen kuitenkin koneesta sitä tyhjennettäessä ulos. Ei kelvannut selitys, etteivät pelikoneiden rahat ole kioskin rahoja, raha oli kassasta heti saatava. Siinähän alkoi jo jonkin asteinen huuto ja lopulta tyypin kaveri tuli ulkoa huikkaamaan, että mennään jo. No mieshän menetti malttinsa täysin ja löi koneesta “pelaa” nappia rynnäten samalla ulos. Ja tässähän vaiheessa rahat olisi saanut ongelmitta koneesta ulos.. Tyypin kaveri ne sitten lunastikin ja poistui kaverinsa perässä.

Tässä pisti vähän miettimään se, että kuinka paljon siinä nyt on eroa pelata se 20 senttiä viereiseen koneeseen ja loput sitten siihen mihin aluksi oli tarkoitus? Tuskinpa siinä nyt mitään sen enempää menettää kuin voittaakaan.. Huokaus.

Kirjoita kommentti

3 Kommenttia artikkelissa "Uhkapeli se on tarkkaa puuhaa"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Timon
Vieras

Puhumattakaan näistä janttereista, jotka valittavat pelikoneen nielleen rahansa, mutta kummasti katoavat kaupasta, kun tulee puhe, että en voi vain antaa rahoja vaan pitää soittaa RAY:lle, joka käy laskemassa rahat ja hyvittää sitten… Ainoa kadonnut raha olisi tainnut olla kaupan kassasta.

huvittavaa
Vieras

Nämä rayn automaateilla pelaavat tyypit ovat kyllä huvittavia; löytyy jos jonkinlaista salaliittoteoriaa ja vastaavaa. Olen itse kuullut kioskissa työssä ollessani seuraavat:
1) Automaateissa on kamerat ja ne tunnistavat kuka pelaa, joten sama pelaaja ei voi saada liikaa voittoja (tyyppi naamoitui tämän takia pelatessaa mm. tekoviikksillä ja peruukilla)
2) Automaatit tunnistavat pelityylin, joten sitä pitää vaihtaa aina säännöllisesti.
3) Automaatit vaihtavat keskenään tietoa, joten pitää käydä välillä kauempana pelaamassa, jotta automaatit eivät tunnista.
4) Automaatit huijaavat pysähtymällä aina melkein päävoiton viereen, jotta ihmiset pelaisivat enemmän

DH
Vieras

Vai että salaliittoteorioita. Itse ajattelin olevan ihan yleistä tietoa, että automaatit on ohjelmoitu niin, että ne tuottavat RAY:lle enemmän rahaa kuin antavat pois. Ja että pelaajan pitäisi ymmärtää tämä ja se, että pelaamalla hän odotusarvoisesti menettää rahaa.

wpDiscuz