Uhkapeli se on tarkkaa puuhaa

Olin kiskalla aamuvuorossa yksinäni. Aamu oli hiljainen, pelikoneita oli pelaamassa vain yksi ennestään tuttu asiakas. En epäillyt tutun asiakkaan varastavan kioskista mitään, joten aivan rauhassa tein aamun hommia takahuoneessa. Hetken kuluttua asiakas huutaa myyjää ja menen kysymään kuinka voin auttaa, hän haluaa vaihtaa setelinsä kolikoiksi, koska kyseinen pelikone ei ottanut seteleitä vastaan lainkaan. Tämän jälkeen menin jatkamaan hommiani takahuoneen puolelle.

Ei kauaakaan kun taas kuuluu huuto “myyjä! MYYJÄÄÄÄ!”. Palaan tiskin taakse ja (a)asiakas selvästi hätääntyneenä/närkästyneenä alkaa selvittämään kuinka oli pistänyt vitosen setelin vahingossa väärään pelikoneeseen eikä saanut enää rahojaan ulos. Kysyin, että olivatko rahat vain hävinneet vai näkyivätkö ne koneella, no kyllähän ne näkyivät. Pelikoneet eivät kuitenkaan ole setelinvaihtokoneita, joten setelin koneeseen laitettuaan täytyy asiakkaan pelata vähintään yksi peli minimipanoksella (0,20e) saadakseen loput ulos kolikkoina. Valistinkin sitten ystävällisesti aasiakasta tästä ja kehotin häntä pelaamaan yhden pelin ja laittamaan sitten loput rahat “oikeaan” koneeseen. Tämä ei kuitenkaan miehelle käynyt, vaan hän vaati saada vitosensa kassasta, jotta voisi sen toiseen koneeseen sujauttaa. En tähän tietenkään suostunut, koska miksi kioskin/minun täytyisi se 20 senttiä menettää aasiakkaan oman virheen takia. Selitin asiakkaalle kärsivällisesti, etten voi rahaa kassasta antaa, ja olihan hänen rahansa kuitenkin pelikoneesta ulos saatavissa..

Hän kuitenkin alkoi inttämään, että voinhan ihan hyvin antaa rahan kassasta, koska saamme sen kuitenkin koneesta sitä tyhjennettäessä ulos. Ei kelvannut selitys, etteivät pelikoneiden rahat ole kioskin rahoja, raha oli kassasta heti saatava. Siinähän alkoi jo jonkin asteinen huuto ja lopulta tyypin kaveri tuli ulkoa huikkaamaan, että mennään jo. No mieshän menetti malttinsa täysin ja löi koneesta “pelaa” nappia rynnäten samalla ulos. Ja tässähän vaiheessa rahat olisi saanut ongelmitta koneesta ulos.. Tyypin kaveri ne sitten lunastikin ja poistui kaverinsa perässä.

Tässä pisti vähän miettimään se, että kuinka paljon siinä nyt on eroa pelata se 20 senttiä viereiseen koneeseen ja loput sitten siihen mihin aluksi oli tarkoitus? Tuskinpa siinä nyt mitään sen enempää menettää kuin voittaakaan.. Huokaus.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *