Asiakkaan hygienia sijalla yksi

Käytän etenkin talviaikaan kassalla ollessani hanskoja. Ihan normaali käytäntö monissa päivittäistavarakaupoissa.

Sattui muuan rouva kassalleni päivänä eräänä ja oma leukani hieman loksahti lattiaan. Rouva kysyi maksamisen yhteydessä, että noinko kylmä on, että hanskoja tarvitsee käyttää. Vastasin ystävällisesti, että hieman juu. Luulin naisen kysyvän asiaa enempi vitsillä, sillä hanskat kassalla nyt on aika tavallinen näky ja oikeastaan ketäpä se kiinnostaa, millaiset työvaatteet jossain puljussa on.

Nainen ei suinkaan ollutkaan humoristisesti kysynyt asiaa, vaan alkoi paasata omaa yli 30 vuoden kaupanalan työkokemustaan eikä ikinä ollut tarvinnut hanskoja kassalla. Paasaus eteni siihen, kuinka törkeän epähygieenista on käyttää hanskoja. Ei epähygieenistä minulle, vaan asiakkaille. Valitus jatkui yhtäsoittona siihen asti, että ovi sulkeutui asiakkaan poistuessa. Itse jäin kollegani kanssa monttu auki pohtimaan, mitä juuri tapahtui.

Kassan näkökulma hanska-asiaan:
1. Niin kauan, kun aasit aivastelevat kassalla käsiinsä tai tiputtelee räkää rahoihin, käytän hanskoja.
2. Rahoissa on ollut jos jonkinmoista eritettä, joita en halua käsiini. Viimeisin oli veriset setelit (nämä jemmattiin illan tilitystä varten, eivät lähteneet enää jakoon).
3. Raha ylipäätään on älyttömän saastaista. On aika ällöä hiplata tunteja ties missä kolossa ja reiässä käyneitä kolikoita ennenkuin pääsee tauolle pesemään kädet.
4. Osa asiakkaista on sellaisia, ettei niihin paljain käsin voi/halua koskea. Kynnenaluset täynnä mustaa mönjää ja ylipäätään kädet pesty saippualla ehkä viimeksi pari viikkoa sitten ja ko. asiakkaat pyytävät kädestään kaivamaan ne kolikot.
5. Hanskat suojaa kassahenkilön omia käsiä ja kynsiä. Kassalla kynnet on yllättävänkin kovilla ja lohkeilu varsin kovilla. Asiakas ei arvosta, kun kynsi jää ostettavaan villapaitaan kiinni.

Ja ylipäätään, luulisi lähes jokaiselle olevan hyvin itsestäänselvää, että kädet pestään aina kun tullaan kaupasta kotiin. Jokainen huolehtii omasta hygieeniastaan.

Jaa tämä tarina:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *