Asiakkaan näkökulmasta

Henkilökunta on työpaikallaan jossa tuotteiden ja laitteiden sijainti on tuttua. Asiakas on mahdollisesti paikalla ensimmäistä kertaa. Ei kannata pyöritellä silmiään ja huokailla jos kysytty tuote olisi vieressä. Opastus on helppoa: Kädellä viittaus: “tässä näitä on”.

Jos asiakas haluaa tarkempia tietoja tuotteesta tai pyytää esittelyä, hän ei tee sitä sinua kiusatakseen. Asiakas on sijoittamassa rahojaan. Sinä et. Sinä teet työtäsi josta saat palkkasi.

Kun olet hyllyttämässä ja asiakas tunkee viereesi, hän ei välttämättä lähentele. On vain ottamassa/valitsemassa hyllytettävää tuotetta.

Lävistykset ja tatuoinnit ovat varmasti niitä harrastavalle hienoja. Maksavana asiakkaana en haluaisi katsoa myyjän/kassan raudoitettua naamaa tai 10-vuotiaan tasolla olevia käsivarsimaalauksia.

Ei, en voi tietää asiakkaiden vakiovitsejä tai tarinoita. Jos ne hrmostuttavat, älä näytä sitä minulle. KUn olen kassalla valmiina antamaan omaisuuttani korvaukseksi tuotteista ja työllistämässä sinua, toivon jonkinlaista huomiota katseella ja tervehdyksellä. Vaikka naapurikassan kanssa onkin hyvät jutut Mirja-Liisan viimekertaisesta poikaystävästä kesken, tämä kassalla seisova kaveri on luopumassa rahoistaan. Kauppiaat ovat esimerkillisiä palkatessaan mykkiä palvelukseensa. Tosin kassatyö ei ole oikea valinta.

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *