Asiakkaat on ihania

Näitä on kertynyt kun olen vuosia tehnyt asiakaspalveluhommia erilaisista firmoista niin K- kuin S-ryhmässäkin, sekä viimeisimpänä puhelinasiakaspalvelua.

-Kun kauppa on mennyt kiinni klo 23:00 ja olen vielä pakkaamassa tavaroita ja viemässä kassaa pois, ei auta vaikka kuinka koputtelisit lasiovien takana. En ole päästämässä sinua enää sisään.

-Kun olen menossa hakemaan uusia työntekijöitä ulko-ovilta n. 5-15min ennen myymälän aukeamista, en voi päästää sinua sisään vaikka kuinka olisit odottanut jo useamman minuutin. Odota kunnes myymälä oikeasti avataan.

-Joskus palvelutiskillä ollessani kun maistatin chilijuustoa, ja vieressä pidin isoa plakaattia jossa luki chilijuusto. Yllättävän moni jätti tämän lukematta, ja oli siinä naurussa pidättelemistä kun ahneimmat nappasivat heti useamman palan ja vasta juuston ollessa jo melkein suussa kysyivät että mitäs tää on.

– Palvelutiskillä oli myös ärsyttävää huomata, kuinka monet ihmiset eivät käsitä etteivät he voi mennä räpeltämään käsin maistiaisia. Monet kerrat jouduin kippaamaan loput maistiaiset pois, kun joku oli lähminyt puolia maistiaiskappaleista ottaessaan yhtä tai kahta palaa. Enkä minä tietenkään voi tietää että oletko vasta pessyt kätesi, vai kenties kaivanut nenääsi/takamustasi, tai kannatko jotain tarttuvaa tautia.

-Ruokakaupassa kun alkoholihyllyt suljetaan klo 21:00, se tarkoittaa että et saa enää ostaa alkoholia. Jos otit juomat haltuusi ennen tuota kellonaikaa, saat ne vielä ostaa, mutta uusia et saa enää ottaa. Minua on yritetty ylipuhua monia eri kertoja, haastavinta oli yrittää selittää englantia puhuvalle asiakkaalle että tämä on valitettavasti laki, ja että voin menettää työpaikkani jos myyn hänelle vielä kaljaa.

– Jos soitat väärän firman asiakaspalveluun, sinulle voidaan mahdollisesti antaa oikean palvelun numero. Emme kuitenkaan pysty auttamaan esim. kilpailevan firman tuotteiden/palveluiden kanssa. Emme myöskään ole välttämättä fyysisesti siinä kaupungissa missä luulet meidän olevan, joten jos kyselet että missä on vaikkapa lähin R-kioski tai mitä palveluita aseman lähellä on, olemme Googlen varassa kuten sinäkin.

-Jos sinulla on ongelmia lippuautomaatin kanssa, emme voi maagisesti taikoa sitä kuntoon tai teleportata korjaajaa paikalle. Voimme ehdottaa muita vaihtoehtoja lippujen ostamiseen, mutta jos ne eivät kelpaa, emme voi muuta kuin pahoitella asiaa.

– Jos olet itse ostanut netistä tuotteen ja ruksannut hyväksyväsi ehdot, tarkoittaa se että olet todellakin hyväksynyt kyseisen tuotteen muutos- ja peruutusehdot. Jos ehdoissa lukee että peruutus ei ole mahdollista, niin silloin se ei valitettavasti ole. Piste.

– Jos muutat tuotettasi kalliimpaan, joudut yllättäen muutosmaksun lisäksi maksamaan erotuksen kalliimpaan. Osa asiakkaista onneksi ottaa tämän hyvin, mutta osa suuttuu tästä eikä ymmärrä miksi heidän pitäisi nyt maksaa näin paljon. Ei, et voi vaihtaa alennushintaista lippuasi 20€ kalliimpaan lippuun maksamalla vain muutaman euron.

-Jos jossakin lipussa tai tarjouksessa on voimassaoloaika, niin se voimassaoloaika on pitävä. Jos päiväys on mennyt umpeen kuukausi sitten, et pysty valitettavasti käyttämään alennusta enää ensi viikonloppuna vaikka kuinka tahtoisit.

– Emme voi puhelimitse pelkän sanasi perusteella luvata sinulle korvauksia. Mikäli meillä on eri kautta saatu tieto tilanteesta tai voimme asian heti selvittää, niin asia on toinen. Mutta jos sanot että sinulle on myymälässä myyty väärä tuote tai sinua on kohdeltu epäasiallisesti, emme voi muuta kuin pahoitella asiaa ja ohjata hakemaan korvausta toista kautta. Mikäli me voisimme korvauksia lupailla tällaisissa tilanteissa, meille voisi kuka tahansa soittaa ja väittää mitä tahansa. Ja meidän lupauksemme on kuitenkin sitova, koska puhelut nauhoitetaan.

– Välillä asiakkaat yrittävät huijata soittamalla ja sanomalla että he ovat ostaneet tuotteen meidän kauttamme, ja että heille on myyty väärä tuote, veloitettu väärä summa tai jätetty kertaamatta muutos- ja peruutusehdot. Meillä on kuitenkin puheluista tallenteet jotka voimme kuunnella, ja niiden perusteella katsoa onko tilaus tehty väärin vai ei. Useimmiten joko asiakkaalla tai asiakaspalvelijalla on sattunut joku inhimillinen erehdys joka voidaan korjata samantien, mutta joissain tapauksissa heti kun mainitaan tallenteen kuunteleminen, muuttuu asiakas hätäiseksi ja tuote yhtäkkiä kelpaakin. 😀

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Nicor sanoo:

  Tuosta alkoholi-jutusta: Todella monet asiakkaat kuvittelevat, että sillä olisi jotain merkitystä, että onko ne kaljakaapit auki. Esim. jos myyjä ei ole ehtinyt sulkea kaappia, niin se ei tarkoita, että voit ottaa juomat klo21.02 ja maksaa ne kassalla.

  Tosiaan lain mukaan jos asiakas on saanut juomat haltuunsa ennen klo21, niin kassa voi lain mukaan myydä ne vaikka klo22:59. Jos asiakas on saanut juomat haltuunsa klo21.01 ja menee samantien kassalle, niin niitä ei voi myydä. Tietty ainakin etelän S-marketeissa ja Prismoissa kuitin pitää alkaa ennen klo21 jotta voi myydä, koska myyjän on vaikeaa varmistua siitä, että mihin aikaan juomat on saatu haltuun. Jotkut myyjät valitettavasti kieltäytyessä ilmaisevat, että laki vaatisi moista mikä voi olla valhe.

  • J-P sanoo:

   Jos missään alkoholia myyvässä paikassa väitetään, että juomia ei voi myydä klo 21 jälkeen, niin se on ehdottomasti väärin. Ehkä heki oppivat aikanaan, kun asiasta valitetaan ja sen seurauksena myyntioikeuksia rajoitetaan.

   • piilokuu sanoo:

    Laki ei niin sano, mutta firman oma politiikka voi olla eri, ja silloinkaan kassa ei saa myydä. Ainakaan jos meinaa työpaikan pitää.

    • Nicor sanoo:

     Tosiaan kaupat saavat asettaa alkoholin(kin) myyntiin lisärajoitteita kunhan ne eivät ole syrjiviä. Esim. voivat kyllä lopettaa alkoholin myynnin kello20. Kaupat eivät lain mukaan saa asettaa tuotteille omia ikärajoja esimerkiksi energiajuomille K-15 rajoitusta taikka K-30 alkoholijuomille.

   • Annis sanoo:

    Osaan sanoa että kaupoissa missä itse työskentelen on kassakoneeseen ohjelmoitu, ettei pysty piippaamaan niitä alkoholituotteita klo 21.01 jälkeen

 2. Kerrasta selväksi sanoo:

  Tuohon alkoholihommaan liittyen.. Sen pitäisi riittää kun sanoo että laki on tämä, en voi myydä. Mitään kerjuuta tai mielistelyä/runoiluahan myyjän puolestahan siinä ei pitäisi olla. Sama se minkämaalaiselle sen sanoo niin jos ei mene jakeluun niin vartijaa/poliisia paikalle. Näin tasa-arvon aikana pitäisi kaikille kulttuureille olla sama kohtelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *