Hämmennystä lottokupongista

Olen töissä supermarketin palvelupisteellä ja koska aina suuria tunteita aiheuttavat lotto, ravit ja tupakka kuuluvat myyntipisteemme valikoimaan ei aasiakkailtakaan voi välttyä.
Kaikki lottoavat tietävät, että vaikka jokeria ei otakkaan niin numerot silti tulostuvat kuponkiin ja yllä lukee ”Ei osallistu”. Tämä jäi epäselväksi eräälle herralle, joka tuli kiihtyneenä kassalle ja tyrkkäsi kupongin minulle.

A: Tässä oli voitto jokerissa
M: Ei valitettavasti ole koska ette ole kuponkia ostaessanne maksaneet jokeria. Numerot silti tulostuvat tositteeseen
A: Näetkös, siinä on neljä oikein, antaisitko jo rahat
M: Ette valitettavasti kuponkia ostaessanne kertoneet myyjälle haluavanne jokerin ettekä siitä maksaneet. Tuossahan lukee ”Ei osallistu”
A: No paljonkos se jokeri maksaa, vähennä vaikka siitä voitosta. On se kummallista kun maksavia asiakkaita näin huijataan ja ahdistetaan kun ei saa luvattua voittoa
M: Ei sitä nyt jälkikäteen voi maksaa ja kuten aiemmin sanoin, et osallistunut jokeriin. Asia ei siitä jälkikäteen muutu
A: Onko esimiestäsi paikalla? Et taida olla perehtynyt käytäntöihin
M: En viitsi esimiestä kutsua tällaisen asian takia tähän. Tuhlaatte nyt minun työaikaani tässä. Maksamattomasta jokerista ei saa voittoa!
A: Mutta miksi tässä lapussa on nää numerot jos en saa voittoja?
M: En tiedä, kysy Veikkauksesta

Tämän jälkeen aasiakas näkee kaupasta tulevan vaimonsa, valittaa hänelle kovaan ääneen ammattitaidottomuuttani ja lopuksi tuhahtaa minun ottavan hänen ”voittonsa” omaan taskuun.
Huudan vielä perään, etten muutaman kympin takia riskeeraa työpaikkaani ja aasiakas poistuu vaimoineen ja kertoo että ottaa veikkaukseen yhteyttä ja ”tarpeen vaatiessa riitauttaa asian”.

Jaa tämä tarina:

21 kommenttia

 1. Hotdog sanoo:

  Onhan tuo hölmöä että ne tulostuvat (ja nimenomaan tässä tarkoituksessa, jotta ensi kerralla aasiakas sitten ostaisi myös jokerin), mutta pitäisihän nyt se tajuta ettei se kaupan kassa sitä ole päättänyt, vaan tuotteen valmistaja, eli Veikkaus.

  • Putkimies sanoo:

   Häh? Tottakai kaupan kassa päättää siitä, samoin kuin ihan kaikesta muustakin mitä kaupassa tapahtuu! Sitä vartenhan se kassa siellä töissä on! Lisäksi kauppaa ja Veikkausta ei voi tässä yhteydessä mitenkään asiallisesti erottaa toisistaan, koska jos Veikkauksen juttuja myydään siellä kaupassa niin kauppa ja Veikkaus ovat käytännössä sama juttu. Sama koskee mm. kaupan parkkipaikalla toimivaa yksityistä pysäköinninvalvontaa, kaupan edustalla olevaa bussipysäkkiä ja sillä kulkevia busseja, kaupan ohi menevän tien aurausta ja hiekoitusta yms. yms.

   Itse asiassa ei ole olemassa mitään yksittäisiä ’kauppoja’ tai ’palvelupisteitä’ sinänsä, on vain yksi iso jättimäinen palveluala, joka on kollektiivisesti vastuussa siitä että ihmisillä on kivaa. Kenellä tahansa tuon palvelualan edustajalla on täysi päätösvalta kaikkiin alan asioihin, ergo, kellä tahansa alan edustajalla on myös täysi vastuu kaikista palvelualan asioista.

   Oletko hieman yksinkertainen, kun et tätä ymmärrä?

   • Alte Gubbe sanoo:

    ’Sama koskee mm. kaupan parkkipaikalla toimivaa yksityistä pysäköinninvalvontaa, kaupan edustalla olevaa bussipysäkkiä ja sillä kulkevia busseja, kaupan ohi menevän tien aurausta ja hiekoitusta yms. yms.’

    No sinähän olet ymmärtänyt Liikennekaaren täydellisesti!

    • Ihmettelijä sanoo:

     Ja sinä sarkasmin.

     • Alte Gubbe sanoo:

      niin kuin sinäkin

     • Seppo sanoo:

      Arvoisa Alte Gubbe, tuo sinun sarkasminhakuinen elitismisisi ei nyt toimi. Oikea paikka saivartelulle löytyy Suomi24-palstoilta.

 2. myyjä vaan hei sanoo:

  Huvittavaa miten jotkut ihmiset eivät erota asioita toisistaan ja kuullunymmärtäminen on vaikeaa. Itse kun olin töissä pienessä pokkarikaupassa minkä lähellä (n. 100m päässä) sijaitsi r-kioski niin hyvin usein ympärilleen katsomatta ihmiset ryntäsivät sisään koska olimme kiskan näköinen liike; tulivat suoraan kassalle ja ainoa sana jonka suustaan saivat ensikäteen oli ”lotto”. Hämmentyivät kovasti kun kerroin että olemme kirjakauppa emmekä myy lottoa tai mitään muutakaan veikkauksen pelejä että r-kiska on tossa vieressä. Ei tässä vielä mitään mutta eräs aasi jäi mieleen kun tokaisi mulle takaisin ”no etsä nyt vaan vois laittaa sitä sieltä sun koneelta, mulla on kiire!”. Siinä sitten yritin vääntää rautalangasta että juu, ei edelleenkään olla veikkauksen piste ja meiltä ei löydy sellaista kassakonetta mistä saisi lottokuponkeja ulos 😀

 3. Hästägaasi sanoo:

  Tästä ei ole kauan aikaa kun erehdyksissäni ”laitoin” jokerin lottoon mukaan ja paniikissa mitätöin sen tulostaen samalla uuden pelin ilman jokeria. Jälkeenpäin luin että jokerin kohdalla mitätöidyssä lapussa luki ”ei osallistu”. Olo oli siinä vaiheessa että mitä v… kuitenkin jo vuoden leikkinyt veikkauskoneella.

  Tuon kupongin suunnittelija tulee varmaan vielä kuolemaan aivopieruun. 😛

 4. Gerbiili sanoo:

  Just tämän takia olis kyl selkeämpää kaikille, etteivät ne numerot tulostuisi kuitille, jos Jokeria ei osta Loton oheen.

  • Noh sanoo:

   Nehän ovat siinä tietysti siksi, että seuraavalla kerralla ostaisit sen jokerin.

 5. J-P sanoo:

  Onhan se ihan selvä, että jokerin numeroiden tulostaminen on Veikkaukselta laitonta myynninedistämistä. Tämä on tietdetty jo kauan ja jostain syystä ei vain osata asiaa muuttaa. Jotenkin kummallista, kun se kuitenkin nähtiin, että YLEn puolella toimiminen on laitonta myynninedistämistä, mutta tämä ilmeisesti ei vain mene ymmärrykseen.

 6. Epsome sanoo:

  Ammattimaisia kommentteja:
  -En viitsi esimiestä kutsua tällaisen asian takia tähän.
  -Tuhlaatte nyt minun työaikaani tässä.
  -En tiedä, kysy Veikkauksesta
  Ja lopuksi:
  -Huudan vielä perään, etten muutaman kympin takia riskeeraa työpaikkaani.

  Hankala tilanne mutta tällaista ylimielisyyttä ja idioottimaista tekstiä ei pidä asiakaspalvelijan suustaan päästää.
  Ehkä parista satasesta työpaikka voisikin olla katkolla…
  Ammattitaidottomuudesta oli täysin oikeassa.

  • Sepi sanoo:

   Miksi aspan olisi pitänyt häiritä esimiestään jos asia ei siitä miskikään muutu
   Tällaiset aasiakkast vaan jatkaa jos niille antaa periksi, olkaa aspar jatkossakin tiukkana

  • Jeba sanoo:

   Sanoisin että yhtä ammattimaista kun sinun kommentointisi

  • skinkki sanoo:

   En kyllä kehtaisi koskaan asiakkaale ladata moisia kommenttejaja nurista asiakkaan käytöksestä.

  • mantarvi sanoo:

   Sinänsä kyllä pointti, että kannattaa suoraan neuvoa olemaan yhteydessä Veikkaukseen kuponkinsa kanssa. Jos jää väittelemään tyhmeliinin kanssa, niin helposti tulee sanottua jotain merkityksetöntä, mihin aasi kuitenkin tarttuu.

  • Yks vaan sanoo:

   Yksi osa ammattitaitoa on se, että ei esim. kutsu esimiestä hoitamaan sellaista asiaa, joka ei esimiehelle kuulu tai jota esimies ei osaa hoitaa. Molempia asioita on äärimmäisen paljon.

   Jos esimies pitäisi aina kutsua kun selkeästi väärässä oleva aasiakas niin tahtoo, ei esimies muuta ehtisi tehdäkään kuin hoitaa niitä juttuja.

 7. foo sanoo:

  Olisihan se kiva jos voisi vasta jälkeenpäin päättää maksaako sen Jokerin osallistumisen vai ei, kun on jo tiedossa voittaako sillä jotain vai ei…

  • Hästägaasi sanoo:

   Aiheuttaa sen, että porukka ostaa jokeria vain silloin, jos se on kannattavaa. Veikkaus olisi konkassa minuuteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *