Asiakkaiden viisastelu

Joillain asiakkailla on paha tapa ruveta viisastelemaan henkilöstölle. Tässä pari esimerkkiä:

Kioskissa työskennellessä yleensä laitamme Iltalehden ja Iltasanomat tiskille, jotta voimme niistä kätevästi lukea viivakoodit, ettei aina tarvitse ojentaa lehteä. Kuitenkaan lehtiä ei välttämättä ehdi/muista ottaa heti vuoron alussa esille, joten silloin pyytää asiakkaalta viivakoodin lehdestä. Kerranpas eräs ukko sanoi minulle: ”Teillähän pitäisi olla koodit siellä! Olen nähnyt kun muilla on ollut, ne on leikannut yhdestä lehdestä viivakodin ja teipannut sen tuonne, että voit lukea sen viivakoodin sieltä ettei tarvii ojentaa lehteä”. Juu, näin on että koodit voisivat olla täällä, mutta anteeksi ihan hirveästi että olet vuoroni ensimmäinen asiakas ja olen valitettavasti unohtanut. Sitä paitsi Iltalehdessä ja Iltasanomissa on päivittäin vaihtuvat koodit viikonpäiville (viikonloput sitäpaitsi erihintaisiakin), joten voisitko, v***u, olla sekaantumatta ja viisastelematta asioista joista et tiedä YHTÄÄN MITÄÄN!

Toinen hyvä esimerkki on, kun asiakkaat tulevat laittamaan lottoa ym. pelejä, jotka pystytään uusimaan suoraan veikkauskoneelta viivakoodin avulla. Hyvään asiakaspalveluun kuuluu kysyä, tarvitseeko asiakas vanhaa tositetta vielä, vai voiko sen heittää pois (jotkut haluavat säilöä vanhoja kuponkejaan). Siihen sitten eräs ukko jälleen sanoi: ”Juu mutta ÄLÄ HEITÄ NIITÄ POIS ENNEN KUIN OLET UUSINU NE, KUN SANOIN ETTÄ HALUAN NE UUDESTAAN!!”. Asiakas siis korotti ääntään minulle ja oli luultavasti varma, että olen niin ääliö, että heitän ne pois ennen kuin olen uusinut. Rupesi niin keittämään, että vastasin asiakkaalle, että osaan kyllä hommani kun olen tätä aikas monta kertaa ennenkin tehnyt. Jos joku myyjä (luultavasti vasta aloittanut) on heittänyt kupongit joskus pois ennen kuin on ehtinyt uusimaan ne, ei se tarkoita että kaikki tekevät niin. Taisi ukolla olla sitäpaitsi ennakkoluuloja nuorempaa työntekijää kohtaan…

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Kuha miettii sanoo:

  Niin no, jos sinä olet jättänyt tekemättä aamuvuorosi hommat, niin ehkä niistä on ihan aiheellista huomauttaakkin? Ei se mitään viisastelua ole.

  • Hertta sanoo:

   Älähän siinä viisastele

  • Öö?? sanoo:

   Kaikki aamut eivät välttämättä ole samanlaisia, joinakin kertoina voi tekemistä olla enemmänkin, jolloin hommat hoidetaan tärkeysjärjestyksessä ja joku pieni mitätön asia saa jäädä myöhempään tehtäväksi. Kukaan kun ei kuitenkaan viitsi tulla huvikseen tuntia liian aikaisin töihin, että varmistaa sen, että ihan tasan kaikki on tehtynä. Työaika on töiden tekemistä varten.

   Ja siinä mielessä tuo viisastelu on myös turhaa, että ihminen on ihan ihminen myös työaikana, ei koneen jatke – eli lyhyesti ja ytimekkäästi, hänellä voi olla tietyissä asioissa joku oma tapansa tehdä ne. Eli erilainen kuin jollain toisella, jolloin vetoaminen siihen, että kun paikassa x ja henkilö x tekee niin ja noin, on täysin turhaa.

 2. Birgit sanoo:

  Veikkaus uusitaan ensin ja sitten tarkistetaan, ei anna uusia jos on iso voitto 😀

 3. Hästägaasi sanoo:

  Juuri tämän jälkimmäisen sankarin takia minä en päättänyt tarkistuksia kysymykseen ”tarvitseeko asiakas vanhaa tositetta vielä, vai voiko sen heittää pois” , vaan ”pannaanko uusiksi” (jos vanha kuponki oli tyhjä, se meni automaattisesti roskiin).

 4. Temmi sanoo:

  Oma huolimattomuus on asiakkaan vika?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *