Asikkaalta Aasiakkaalle

Minua todella riepoo kaupassa muut aasiakkat, koska olen oikeasti itse ryhmittäytynyt siihen asiakas-kategoriaan.

– Miksi, siis voi miksi ette vaan voi laittaa sitä ”seuraava asiakas”-kapulaa siihen ostoksienne jälkeen. Ajatteletteko, että kassaneidit tai herrat ovat ajatuksenlukijoita? Tämä kertoo täydestä piittaamattomuudesta toisia asiakkaita kohtaan.

– Voisitte ostaa sen ostoskassin, koska se maksaa. Miksi kannatte sen kainalossa kassan ohitse? Sillä on hinta ja te olette varkaita.

– Jos katselen jogurttihyllyllä tarvitsemaani tavaraa, onko sinusta sivistynyttä änkeä siihen eteen katsomaan omia tavaroitasi?

– Te juorumuorit, jotka linnoittaudutte keskelle käytävää kärryjenne kanssa, voisitteko ystävällisesti etsiä tilan, missä ette ole muiden tiellä?

– Kyllä, se ei ole kassaneidin tai herran vika jos kassa ei näytä alennusta, jonka pitäisi olla alennuksessa, vika on siinä että sitä alennusta ei ole lyöty automaattisesti kassaan.

– Ja se, että te luulette että työntekijä tietää jokaisen pienen purnukkanne olemassaolon tietyllä vyöhykkeellä, kukaan ei tiedä kaikkea, chillaa pliis ja etsi tavara vaikka itse jos niin närästää.

– Puhumattakaan teistä, jotka vasta maksun aikaan kaivelette niitä loputtomia käsilaukkujanne kymmenen minuuttia löytääksenne ne korttinne, kannattaisiko etsiä hieman ennemmin. jono seisoo!

kiitos ja nam, olkaa ihmisiä, älkää alkukantaisia apinoita!

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. JozzuM sanoo:

  Siitä kapulan laittajasta on ollut vääntöä vuosia, että kuka sen laittaa, entisenä kassana ja asiakkaana ja nykyisin vain asiakkaana annan pienen vinkin: kapula laitetaan siinä vaiheessa kun kaikki omat ostokset on hihnalla, näin se on seuraavalle asiakkaalle merkki siitä: olen valmis, sinun vuorosi.
  Niin tuhanteen kertaan olen nähnyt sen tilanteen kun asiakas latoo ostoksiaan hihnalle kärrystä, perässä tulee toinen asiakas joka heittää kapulan hihnalle ja alkaa latoa omia tavaroitaan siihen perään, edellisellä asiakkaalla on vielä puolet ostoksista kärryssä , hihna liikkuu, kapula liikkuu ja jos hyvä tuuri käy niin se perässätulija ottaa kiinni kapulasta ja vetää omia ostoksiaan taaksepäin että edellisen tavarat mahtuvat hihnalle.
  Valitettavan usein ei.
  Yleensä siinä vaiheessa pysäytin hihnan, laitoin kädet syliin ja odotin niin kauan, että se vuorossa oleva asiakas saa kaikki tavaransa nostettua hihnalle, huolimatta niistä vihaisista mulkoiluista tiskin päässä että miksi hihna ei liiku. Jokainen vuorollaan, Kaikki asiakkaat samanarvoisia, kenelläkään ei ole oikeutta etuilla tai jättää sitä edellä asioivaa huomioimatta. Edelleen hymyillen seuraavalle asiakkaalle vedin vuorossa olevan asiakkaan tuotteet loppuun, hoidettiin maksu ja toivoteltiin päivänjatkoja.

  Itse kaupassa asioidessani lastaan tavarat AINA sieltä hihnan alkupäästä, annan edellisen asiakkaan rauhassa hoitaa tavaransa hihnalle ennenkuin alan laittaa omia ostoksiani siihen perään. Silloin ei kukaan pääse heittämään kapulaa kesken mun ostosten sinne hihnalle.

  Sori, nykyajan ihmisten itsekkyyden näki parhaiten kaupan kassalla, siellä oli asiakkaana vain MINÄ, muita asiakkaita ei edes nähty vaikka perässä seisoi

  Yli 15 vuotta kassana ja hullummaksi vaan homma menossa, Parempi oli palata hoitajan hommiin, ..

  • Asiakas myöskin sanoo:

   Näin. Ja lisäksi se edellä oleva asiakas usein ylettää paremmin siihen kapulaan, ei tarvitse töniä edelläolijaa päästäkseen siihen käsiksi. Itse laitan sen kapulan aina ostosteni taakse, oli takana jonoa tai ei. Paitsi jos kauppa on ihan tyhjä, eikä ole mahdollista, että siihen tulisi toinen asiakas taakseni.

  • laitan kyllä kunhan ehdin sanoo:

   Ne kapulathan on siinä reunalla jonossa. Joskus se kapulajono on lyhyehkö jos edessä on paljon pikkuostoksia tekeviä jotka ovat sen verran huomaavaisia myös että eivät rynni vieraan ihmisen kylkeen auttamaan maksutapahtumassa ja käy niin ettei kapuloita kurottelematta sieltä ihan välittömästi saa. Itse pystyn kyllä muistamaan mikä ostos kuuluu minulle ja mikä jollekin toiselle sen puolen minuutin ajan jonka sisällä jono nytkähtää eteenpäin ja pääsen paremmin kapulaan käsiksi joten olisi kiva jos se seuraava ei hyökkäisi sieltä kapuloita metsästämään kun sillä on luultavasti vielä pitempi ja hankalampi matka kuin minulla, ellei nyt satu olemaan huomattavasti pitempi ihminen. Eikö se ole pääasia että se kapula on siinä vaiheessa paikoillaan kun ollaan kassaneidin kohdalla?

  • Ajattelemattomuus sanoo:

   Joskus tässä talvella kävin isomassa marketissa ostoksilla kärry tännä tavaraa. En ollut saanut tyhjennettyä loppuun, kun takanani oleva pariskunta tuhahtelivat malttamattomina ja pokkana pistivät omat ostoksensa jo hihnalle aivan kiinni omiini. Jos katse voisi tappaa, niin olisin kuollut, kun ystävällisesti mainitsin heille, etten ole valmis ja tavaraa olisi mahduttava vielä. Jos tämä turhautuminen johtui odottamisesta, niin kyllä minäkin olin aikani jonottanut kiltisti omaa vuoroani ruuhka-aikana ja vähän jo kiire hakea lapsi hoidosta ajoissa

 2. asas sanoo:

  Minua todella riepoo ihmiset jotka ovat niin veteliä että niinkin pieni vaiva, kuin sen palikan laittaminen itse hihnalle on mahdoton tehtävä, helpompi on skitsota ympäri nettiä asiasta kuin liikuttaa kättä. Itse laitan tuon palikan aina jos joku on takana, mutta ei pilaa päivääni jos edessä oleva ei laita, enkä ymmärrä kenelle näinkin mitätön asia on joku ongelma. ”firstworldproblems”

  Sama juttu kuin se wc-kansi jankkaaminen…

 3. Masa sanoo:

  Kun hihna on kaksi metriä pitkä ja minun vähäisten ostosteni ostosteni jälkeen on metri tyhjää, pitäisi olla päivänselvää, että siihen ne loppui. Joku arvonsa tunteva kassahenkilö on kuitenkin joskus kelannut hihnasta löysät pois ja nokkavasti ollut jatkamassa ostosten lyömistä kassaan.

  Olenko minä yliarvioimut kassahenkilöiden kyvyn ajatella, kun olen olettanut tämän metrin välin ostoksissa olevan riittävä merkki?

  • ... sanoo:

   Vaikka olisi viisi metriä väliä, niin aina ei ole seuraavan hlön tuotteet kyseessä. Toisinaan samalle kuitille menevien tuotteidenkin väliin jää pitkiä välejä. Voisin aasiakkaana kuvitella, että kassahlöä tuskin kiinnostaa katsellaan skannata joka ikistä tavaraa ja käden omistajaa joka sen purnukkansa siihen hihnalle laittaa. Aasiakkaan ei toki tarvitse vaivautua kapulan laittoon eikä saada siinä kohtaakaan suutaan auki kun tavarat ovat menossa väärälle kuitille, on hiton hyvä että se suu aukeaa vasta hetki sen jälkeen jotta voi sitten kytätä kuittiaan myöhemmin antaumuksella ja sitten taas siinäkin kohtaa jumittaa muiden asioimista. Oma napahan se meille aasiakkaille on tärkein.

 4. EMX sanoo:

  On ihan sama kuka sen kapulan kassahihnalle laittaa. Toivon hartaasti, ettei tästä asiasta ei säädetä mitään sääntöä, ohjetta tai suositusta, jotta ihmiset oppisivat edes sen verran ajattelemaan ja toimimaan itse.

  Jos joku tulee hyllyllä eteesi, voit yhtä hyvin itse perääntyä, jos elinpiiriäsi on loukattu. Et menetä mitään väistämällä sitä, joka tietää tasan tarkkaan, mitä hyllystä ohimennen poimii.

 5. MZL sanoo:

  Tavara hihnalle, kapula perään. Next. Ei pitäis olla vaikeeta, mutta kun on.

 6. Pliippluup sanoo:

  Anna nyt herranen aika anteeksi, että jos sä jäät hautomaan munahyllylle koko poikuetta, niin minä koukkaan siitä sun nenäsi edestä kun kerta tiedän mitä tartten eikä mun tartte miettiä edes puolta sekuntia.

  • Narppu sanoo:

   Pakko kompata tätä. Tottakai kohteliaasti annan muiden ottaa tuotteensa rauhassa hyllystä jos ne niin ovat tekemässä, mutta jos tuotteita tosiaan vasta katsellaan (minuuttitolkulla, avataan välillä pakastehyllyn ovea, otetaan tuote käteen, luetaan, laitetaan takaisin ja jatketaan tuijottelua) koukkaan kyllä omat ostokseni mukaan siitä välistä ja poistun. Usein kun nämä katselijat ovat vielä parkkeeranneet kärrynsäkin siihen eteen niin ettei hyllylle kerta kaikkiaan pääse mitään muuta kautta. Katsellahan toki saa mutta sitten pitäisi antaa tilaa myös muille asiakkaille jos meinaa ihan varttitolkulla sitä jogurttiaan valita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *