Aspa on aina väärässä

Työskentelen isolle kioskifirmalle jo toista vuotta. Työ on pääsääntöisesti mukavaa ja antoisaa, sillä pidän asiakaspalvelusta ja hektisestä ilmapiiristä.

Joukkoon kuitenkin mahtuu myös näitä kaikenkarvaisia elämäntapa valittajia, joille aspa on aina väärässä, osaamaton tai tyhmä.

Tässä muutama mieleenpainuvimmista aasiakkaista.

Kesällä tulin iltavuoroon töihin, ja aamuvuorossamme oli ollut kiertävä työntekijä tuuraamassa yhtä kesälomalaistamme. Hänen tiskilleen saapui n. 40-vuotias nainen, joka kävi keskustelua joistain elokuvalipuista, kun minulta kysyttiin apua.

Minä. Hei, tarvitsitte apua?

Asiakas. Juu, kävin täällä aamulla ostamassa 10 kappaletta 10 kappaleen elokuvalippuja, mutta töihin mentäessä huomasin että yksi olikin tällainen popcorn lippu.

M: Selvä, saisinko nähdä kuittinne, niin voimme korjata asian.

Asiakas kaivaa kuitin, josta näkyy että häneltä on veloitettu 10 elokuvalippua.

A: Näiden lippujen oli tarkoitus olla lahjana työpaikallani, ja jakelutilanteessa huomasin että tämä ei ollutkaan elokuvalippu.

M: Olen pahoillani, mutta onneksi tämä on ihan korjattavissa. Haluatteko tilalle oikean lipun vai rahat takaisin?

A: Siis minä jakelutilanteessa huomasin, että tämä on väärä, ja kävin jo toisella kioskilla ostamassa oikean lipun, eli nyt olen maksanut 11 elokuvalippua!

M: Ahaa, asia selvä, laitan teille palautuksen..

Asiakkaalla alkaa vaarallinen puna nousemaan poskille, puuskutusta ja pään pudistelua silmät kiinni ja silmiä muljautellen.

A: Siis ei, kun tämä lippu on väärä! Ymmärrätkö?

M: Ymmärrän hyvin, mutta saisinko sen lipun niin korjaan asian.

A: No kun ei minulla ole enään niitä elokuvalippuja, kun minä sanoin jo, että annoin ne eteenpäin!

M: Niin, en sitä tarkoittanut, vaan sitä popcorn lippua, kun sitä ei ole teiltä veloitettu.. Elokuvalipusta saatte palautuksen sitten.

A: Ei, ei, ei *jatkaa pään pudistelua*

Tässä vaiheessa olin jo hieman ymmällään kun en enään tahtonut ymmärtää, mitä asiakas haki takaa, halusiko hän uuden tilalle vai rahat takaisin.

M: Anteeksi nyt, mutta en täysin ymmmärrä, haluatteko te siitä ylimääräisestä lipusta, mitä ette koskaan saanut tästä kioskista, rahat takaisin, vai annanko teille sen oikean lipun?

A: Siis… *pitelee silmiään kiinni* (asiakas katsoi minuun koko tilanteen aikanasuoraan ehkä kaksi kertaa, joten tämä alkoi olla jo äärimmäisen raivostuttavaa) Minä ostin jo toiselta kioskilta uuden lipun tämän väärän tilalle.

M: Niin, ymmärsin. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta teiltä on toisinsanoen täällä veloitettu 10 lippua, mutta saitte vain 9 lippua ja sitten tämän popcornlipun

A: NIIN?

M: Että annan teille rahat takaisin.

A: No teeppä niin! Tajusithan viimein.

Teen palautuksen kassakoneelle, saan popcornlipun asiakkaalta ja laitan sen takaisin myyntiin ja annan rahoja asiakkaalle.

M: Näin ole hyvä, saisinko vielä tähän kuittiin teiltä allekirjoituksen.

Asiakas katsoo minua tyrmistyneenä ja alkaa heiluttaa käsissään olevaa pankkikorttia.

A: Siis MITÄ!? En minä VOI ottaa rahaa, kun tämä on maksettu työnantajan tililtä! Minä haluan palautuksen suoraan pankkitilille. *asettaa korttinsa kortinlukijaan*

M: Meidän kassajärjestelmämme ei ikävä kyllä toimi niin, että voisimme tilille antaa palautuksen, mutta te kyllä saatte tästä kuitin, jonka voitte esittää työnantajallenne.

A: Höh! Ihan varmasti voitte tehdä palautuksen pankkitilille. Kaikkialla muualla saa! Sinä et vaan osaa, tai jaksa!

M: Olen kyllä hyvin varma ettei se onnistu, toisaalta ei ole tällaista tullut ennen vastaan, että jos soitan tekniseen tukeen niin he varmasti kertovat kuinka se tapahtuu, mikäli se on mahdollista.

Soitan, ja saan tiedon ettei sellainen palautus kyllä onnistu.

A: Just joo! Kyllä Prismassa saa!

M: *pitelen edelleen rahoja käsissäni, ja ojennan niitä asiakkaalle.* Tämä ei ole Prisma.

A: Nyt sinä kyllä annat minulle jonkin puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen johon laitan reklamaation täysin puutteellisesta asiakaspalvelusta! Ja noita rahoja en ota!

Kirjoitan aluepäällikkömme puhelinnumeron asiakkaalle ylös ja toivotan hyvät päivänjatkot ja pahoittelen vielä kerran sattunutta. Vastausta ei niin tietenkään kuulu, eikä kiitoksen sanaa edes yritetystä avusta. Ilmoitin myös aluepäälliköllemme, että olen antanut hänen numeronsa reklamaatiota varten.

En tiedä kuinka asia jälkeenpäin eteni, sillä minulle ei ole tullut mitään ilmoitusta.

Toinen tapaus sattui sitten tässä pari päivää taaksepäin.

Nainen paahtaa ovesta sisään ikkunalasit heiluen.

M: Iltaa

A: Oli kyllä melkoinen pettymys tämä 1,10e. *kaivaa kuitin suklaapatukasta, ja suklaapatukan.

M: hmm.. mikäs tässä on vialla?

A: SE ON VANHENTUNUT! TÄMÄ ON TÖRKEÄÄ!!

Katson suklaapatukan parasta ennen päiväystä, joka oli mennyt n. 2 viikkoa sitten.

M: Olen pahoillani, että tästä on koitunut teille vaivaa..

A: Miten te kehtaatte myydä tällaista ?!

M: Tässä on parasta ennem päiväys, eli siinä on vielä 1 kk myyntiaikaa sen jälkeen. Tähän on jäänyt vain alennus laittamatta.

A: Ei varmasti pidä paikkaansa, vaadin hyvityksen!

M: Tämä on täysin inhimillinen virhe käynyt hyllyttäessä ettei tätä ole huomattu, mutta tietenkin voit valita tilalle toisen samanhintaisen patukan tai voin antaa rahat takaisin.

A: Siis enkö minä saa tästä mitään hyvitystä!? Mielestäni olisi täysin oikeudenmukaista saada tästä jokin korvaus. Tämä on niin törkeää, aivan käsittämättömän törkeää.

M: Valitettavasti minulla ei ole valtuuksia tehdä korvauksia, taikka antaa mitään tuotteita veloituksetta..

A: Ei S****na! olisi vain pitänyt laittaa suoraan reklamaatio valmistajalle, heiltä olis saanu hyvityksen! Että heidän jälleemyyjänsä myy rällaista P**KAA!! Minä kerron kaikille ettei tähän kioskiin kannata tulla, sillä täällä on huonoja tuotteita!!

Teen palautuksen, mutta pidän hermoni ja puhun asiakkaalle ystävällisellä ja rauhallisella äänellä.

M: En kyllä tiedä, kuinka valmistaja voisi sen meidän virheemme..

A: KYLLÄ MUUTEN KORVAAVAT, OLEN ENNENKIN SAMASTA AIHEESTA LAITTANU SAMALLE VALMISTAJALLE REKLAMAATION!!!!!!!!

M: Ahaa, no sitten… mutta tässä nämä rahat, ja tuohon tarvitsisin teidän allekirjoituksen.

Osoitan viivaa johon allekirjoitus tulee. Asiakas kääntää kuitin ja kirjoittaa kääntöpuolelle, jolloin huomautan että se kuuluisi siihen viivalle, siinä lukee allekirjoitus.

A: No kylläpä sitä ollaan niin tarkkoja!

Kääntyy kannoillaan ja vielä ulos marssiessaan huutaa, että kyllä on nöyryytetty olo ja että tämä ja tämä kioski myy surkeita tuotteita, eikä kyllä suosittele kenenkään astuvaan jalallaankaan tähän kioskiin.

Takana jonottanut asiakas katseli vuoroin hämmentyneenä minua ja vihaista asiakasta. Totesi näin että ”jos lohduttaa niin minä olisin tyytynyt toiseen patukkaan” 😀

– Sartsa –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Eiif sanoo:

    Tällaiset aasit eivät kuulu vapaalle jalalle, vaan jonnekin kurileirille harjoittelemaan muiden ihmisten seurassa käyttäytymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *