Aspassa asioinnin vaikeus

Olen töissä operaattorin asiakaspalvelussa ja vastaanotan sekalaisia aasiakasavautumisia sekä tietysti myös vikapuheluita. Jotkin asiat vain menevät yli ymmärryksen.

1. Puhelimessa esittäytymisen vaikeus. En ymmärrä ihmisiä, jotka aloittavat puhelun pelkällä Moilla sen sijaan että kertoisivat nimensä siinä samalla. Vielä parempaa on jos skippaa kaikki tervehdykset ja aloittaa suoraan meuhaamaan että ”onko tää maksullinen puhelu /Jonotin ainaski tunnin (vaikka aspa onkin ollut auki vasta 5min)/Oon soittanut jo kolmesti tällä viikolla” tms.

2. Valtakirjasta huolehtimisen vaikeus. Jos on tarkoitus, että hoidat puolisosi/äitisi/pappasi tms. asioita meidän aspassa, voisitteko vain lähettää sen valtakirjan niin on kaikilla helpompaa. On sekä minun että sinun kannalta turhauttavaa käydä viikoittain noin 10min puhelu, jossa avaudut siitä, kuinka asiatonta on, ettemme voi ilman valtakirjaa luovuttaa esim. sen puolisosi liittymätietoja sinulle.

3. Vikailmoituksen tekemisen vaikeus. Kun Aasiakas soittaa vikailmoituksen, olisi vianrajauksen kannalta mukava saada tarkemmat tiedot viasta.
Aasiakas: Se ja se tärkeä urheilukanava ei toimi!!!!!
Minä: Mitään yleisempää vikaa en ko. kanavalta löydä. Kertoisitko vielä, mitä televisiosi ilmoittaa kun yrität katsella kanavaa?
A: En mä oo nyt kotona mut se ei vaan toimi!!!!!!

4. Laskujen maksamisen vaikeus. Jos maksat laskun ilman viitenumeroa/väärän summan/väärälle tilille, et voi olettaa, että maksu kirjautuu oikein. Meille tulee muutama muukin maksu, eikä meillä ole pieniä tonttuja pitämäsäs kirjaa juuri sinun maksuistasi. Väärällä tiedoilla maksettu lasku ei kirjaudu oikein, ja silloin muistutuskulutkin ovat täysin aiheelliset.

5. Tilaamistaan palveluista maksamisen vaikeus. ”On ihan kohtuutonta että meidän Liinutiinun puhelinlasku oli yli 30 euroa, koska hän on soitellut vain perheenjäsenilleen eli meille. Perheen yhteydenpidosta laskuttaminen on törkeää, koska kyseessä on ns. pakollinen elämiseen liittyvä kulu!!!” – Ahaa kiitos tiedosta, mites sitten tuo vedestä ja ruuasta maksaminen menee teidän perheessänne? Puhumattakaan siitä, miten monelle on yllätys, että palvelut voidaan oikeasti sulkea maksamattomien laskujen vuoksi.

6. Laitevika vaan joskus on tosiasia, sen hyväksymisen vaikeus. Jos käytössäsi on vuoden 2006 mokkula, joka on yhtäkkiä alkanut hidastelemaan/2010 vuoden Digiboksi joka nyt yhtäkkiä pikselöi, on hyvin todennäköistä, että laite on vain käyttöikänsä päässä. Se, ettei laitteessa ole ENNEN ollut mitään vikaa, ei sulje pois sitä, etteikö siinä nyt voisi olla. Usko tai älä, ihminenkin on yleensä terve ennenkuin sairastuu.

7. Osamaksusopimuksen ymmärtämisen vaikeus. Uskomattoman moni luulee, että jos osamaksulla oleva puhelin hajoaa, ei sitä tarvitse maksaa loppuun. Tai että kahden vuoden maksusopimuksella otetun mokkulan voi palauttaa tarpeettomaksi jääneenä vuoden kohdalla operaattorille ja saada maksamansa rahat takaisin.

8. Ylipäänsä normaalin ihmisen lailla käyttäytymisen vaikeus. Voin kertoa, että koska myös aspantäti on ihminen, et todellakaan auta omaa asiaasi olemalla idiootti. Jos meuhaat ja metelöit ja auot päätäsi aspatädille, et saa ainuttakaan hyvitystä ja puhelukin katkeaa aika lyhyeen.

9. Operaattorin asiakaspalvelun ja laitevalmistajan erottamisen vaikeus. Ihan tosi, en osaa kertoa sinulle yksittäisen – jo myynnistä poistuneen- puhelinmallin sielunelämästä hölkäsen pöläystä, koska olen töissä puhelinoperaattorilla, en laitevalmistajalla. En voi sanoa juuta enkä jaata gmailin asetuksiisi, tietokoneesi näytön kirkkauteen tai mikroaaltouunisi kellon jättättämiseen. Ihan tosi, se että sinulla on X-operaattorin liittymä jossain laitteessa ei tarkoita, että olemme yleinen palvelutuksesi.

Tähän kuuluisi nyt kirjoittaa, kuinka nämä on vain yksittäistapauksia ja kuinka suurin osa asiakkaista on tosi ihania ja tekee työstä tekemisen arvoista. No olisikin näin vaan kun ei ole. Tuntuu että vapaan kasvatuksen myötä kaikille on opetettu, että huutamalla saa tahtonsa läpi.

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Uskomatonta sanoo:

  ”Perheen yhteydenpidosta laskuttaminen on törkeää, koska kyseessä on ns. pakollinen elämiseen liittyvä kulu”. Eli koska on onnistunut mukuloita maailmaan pyörittämään niin kaikkien muiden pitää maksaa heidän kulut ja palvoa heitä? Yhteiskuntakin nähdään ilmeisesti pelkkänä ylärajattomana otto-automaattina. Tällaisten ihmisten ei pitäisi antaa lisääntyä..

 2. Hotdog sanoo:

  Muuten täyttä asiaa, mutta nää vapaan kasvatuksen hedelmät ovat vielä teinejä… Mulkkuja nuo ovat ikäpolvesta riippumatta.

  • Alkuperäisen viestin täti sanoo:

   Vapaan kasvatuksen kultavuodet oli kyllä 1960-1970, jolloin lapsella piti olla ko. ideologian mukaan oikeus toteuttaa itseään lähes rajoituksitta. 1970-luvulla syntyneitä läyhääjiä tuntuu olevan kaikista eniten. 1990-luvun lapsukaiset tuntuvat pitävän aspantätiä auktoriteettina kun teitittelevät ja kyselevät varovaiseen sävyyn asioita.

 3. Veijo Esso sanoo:

  Olen parikin kertaa maksanut laskun väärällä viitenumerolla. Joka kerralla – maksumuistutuksen saatuani – olen soittamalla saanut maksumuistuskulut peruttua ja lasku on kuitattu samantien maksetuksi. Räyhäämällä ei ehkä olisi hoitunut niin halvalla ja kivuttomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *