Dipin maksamisen vaikeus

Olen töissä eräässä pikaruokapaikassa ja olen huomannut, että kaikkein eniten asiakkailta itkua tulee dippikastikkeista, jotka maksavat alle 50 senttiä. Ihmiset eivät käsitä, että niitä dippejä EI saa napata ilmaiseksi siitä telineestä (jonka yläpuolella lukee dippien hinnat) ja säännöt ovat samat kaikille. Jos otat, etkä maksa, OLET VARAS!

Koskaan en ole kuullut lapsen tai nuoren aiheesta mukisevan vaan noiden dippien perään itkevät enimmäkseen aikuiset ihmiset (keski-ikäiset), joilta nyt luulisi sen muutaman kymmenen senttiä löytyvän siihen dippiin, vaan ei! Ei edes yritetä ymmärtää, että ne ovat lisukkeita joita voi erikseen ostaa, eikä mitään kaupanpäällisiä…

Kerran yksi asiakas hermostui totaalisesti siitä, että dipistä olisi pitänyt maksaa. Muutaman minuutin vääntämisen jälkeen hän heitti päälleni osan juuri tilaamastaan ruuasta. KIITOS!

– Burger queen –

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Johanna sanoo:

  Mä en ekoja kertoja burger kingissä ( oletan nimimerkistäsi, sekä siitä että dipit ovat asiakkaiden käden ulottuvilla sinun olevan sielä töissä ) asioidessani oikeasti tiennyt dippien maksavan. Silloin ei lukenut niissä telineissä/kipoissa mitään hintaa, joten kyllä siitä tuli muutama napattua mukaan tilaamisen jälkeen. Sittemmin olivat hinnat tulleet telineisiin..

 2. boom sanoo:

  oma isä tahto että me varastetaan mikaruokaravintolasta dippejä ja pieniä suola ja pippuripusseja. kuullemma niitä sais ottaa taskut täytee koska on maksava asiakas. ei toteltu. kait meillä oli sitten parempi moraali ku omalla isällä jonka pitäis toimia esimerkillisesti

 3. mää sanoo:

  Jännä, että vänkääminen tulee juurikin tuollaisessa paikassa, jossa dipit ja hinnat ovat esille. Mietin vain esim. Hesburgeria, jossa kassalla kysytään ”tuleeko dippi” samaan tyyliin kuin ilmaisen ketsupin/kahvin kanssa, vaikka dippiä tai hintoja ei ole ihan siinä nenän edessä. Itsekin ekoilla kerroilla erehdyin ottamaan dipin, kun ajattelin, että kyse oli jostain uudesta kampanjasta (saahan bonuskortilla kahvikin ilmaiseksi). En tosin valittanut, vaan maksoin dipin kiltisti.

 4. Ols sanoo:

  Suomalaiset ovat tottuneet pikaruuan kohdalla (eli grilleillä) siihen että mausteet kuuluvat hintaan. Sinänsä ihan ymmärrettävää että lisämaksu dipistä koetaan hieman omituiseksi. Toki siis saatuaan tiedon maksullisuudesta olisi suotavaa käyttäytyä asiallisesti, mutta en kyllä yhtään ihmettele jos joku ajattelemattomuuttaan nappaa dipin mukaan maksamatta.

  Itsekin haksahdin vähän samalla tavalla Lontoossa, kun hampurilaispaikassa kysyttiin että haluanko ranskalaisiin ”ranskalaismaustetta”. Sanoin sitten että laittaa vaan. Tästä mausteesta tulikin sitten punnan lisämaksu. Eihän se paljoa ollut, mutta kyllä se silti laittoi ketuttamaan kun en varmaan tuota maustetta olisi ottanut jos olisin tienyt sen tuovan n. 25% lisähintaa ranskalaisille. Söin tosin sitten mukisematta, joskin hiukan kyrpiintyneenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *