Elämäni kamalin työpäivä

Tämä on kertomus kamalimmasta aspatilanteesta, jonka olen ikinä kokenut. Olin ollut töissä tavaratalossa vasta jonkin aikaa, mutta vaihto- ja palautusoikeudet oli tehty erittäin selväksi.

a) Ilman kuittia ei vaihdeta.

b) VHS-kasetteja ei vaihdeta.

c) Rikkirevittyjä pakkauksia ei vaihdeta.

Minut pyydettiin VHS-kasettien luo. Siellä odotteli mamma, jolla oli mukanaan VHS, jolle oli nauhoitettu. Asiakas olisi halunnut vaihtaa kasetin, koska se ei kuulemma toiminut.

M: ”Valitettavasti kun meillä ei vaihdeta näitä VHS-kasetteja.”

A: ”No ja ihan varmana vaihdatte, kun tämä on rikki!”

M: ”No mutta olette kuitenkin saanut nauhoitettua sille?”

A: ”No niin olen, mutta kun tämä on rikki, niin sitä ohjelmaa ei voi katsoa! Lapsen piirretyt on siinä!”

M: ”No olisikos kuittia niin tarkistan ostopäivämäärän?”

A: ”No ei tietenkään oo mitään kuittia, kun en tiennyt että te tällästä romua myytte! Heti meni rikki!”

M: ”Voisikohan nyt olla niin, että on videolaitteessa jokin vika tai jotkut säädöt väärin?” (VIRHE!)

A: ”KUULES SINÄ LIKKA! MEIDÄN VIDEOISSA EI VARMANA OLE MITÄÄN VIKAA, MEILLÄ ON IHAN UUDET VIDEOT! SINÄ ET TIEDÄ MISTÄÄN MITÄÄN! KYLLÄ SINÄ NYT ANNAT UUDEN TILALLE JA VAHINGONKORVAUKSIA!”

Tässä vaiheessa katsoin parhaaksi soittaa myymäläpäällikölle… ”Blaadiblaa, VHS mikä on vissiin rikki, tai nauhoitusta ei kait voi katsoa” (VIRHE 2!). Myymäläpäällikkö lupasi uuden tilalle, että eiköhän edustaja korvaa. Oli sitten rikki tai ei.

A: ”‘VISSIIN’ JA ‘KAI’! JOHAN MINÄ SULLE LIKKA SANOIN ETTÄ SE KASETTI ON RIKKI! RIKKI! ETKÖS SINÄ LIKKA NYT YMMÄRRÄ!”

Kerroin hyvityksestä asiakkaalle ja lähdin etsimään paperia että voin kirjoittaa lapun hyvityskasetin päälle etteivät ala kassalla kyselemään.

Ja mammapa lähti perääni huutaen:

”SINÄ, SINÄ OLET TODELLA HUONO ASIAKASPALVELIJA! IKINÄ EN OLE SAANUT NÄIN HUONOA PALVELUA MISTÄÄN! EN MISTÄÄN! NYT MINÄ HALUAN NÄHDÄ MYYMÄLÄPÄÄLLIKÖN JA TEHDÄ SINUSTA VALITUKSEN!”

Ja tietenkin, TIETENKIN pomo sattui juuri sillä hetkellä tulemaan vastaan ja mamma paasasi hänelle 10 minuuttia siitä, kuinka olen töykeä ja pahansisuinen ihminen, täysin väärässä paikassa töissä, jne jne jne. Seisoin siinä sitten itku kurkussa posket punaisina vieressä, kun mamma haukkui minut pomolle pystyyn.

Ja arvatkaa, mitä pomo sanoi? Käski MINUN pyytää anteeksi ASIAKKAALTA! Lopputulos: vessaan itkua tihrustamaan ja kesken päivän kotiin heti kun pomo oli lähtenyt. Trauma jäi.

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *