Entinen alusvaatemyyjä

Olin useamman vuoden töissä liikkeessä jossa myytiin rintaliivejä, alushousuja, yö -ja oloasuja, sukkatuotteita ja kaikkea minkä voi edes jollain tapaa ymmärtää alusvaatteena. Tässä muutamia tapauksia:

1. Minä: hei, olisiko jotain tiettyä etsinnässä?
Asiakas: no rintaliivejä tietty!!!
Joo eihän täällä muuta olekaan ja monesti meiltä etsitään ihan muuta myös kuin rintaliivejä.

2. Minä: hei olisinko voinut auttaa?
Asiakas: ei, haluan katsoa vain!
Menee hetki ja asiakas mutisee kaverilleen että haluaisi sovittaa mutta ei löydä kokoa jne jne.. Sitä varten olen siellä, mitä tahansa onkin mielessä niin kerro ja jos muutat mielesi niin pyydä apua äläkä natise kun kukaan ei auta vaikka juuri tarjottu apua.

3. Se että olet käyttänyt samaa kokoa 30 vuotta ei todellakaan tarkoita että koko on oikea ja jos olet koskaan lukenut uutisia niin jatkuvasti todistetaan miten jopa 70% naisista käyttää vääränkokoisia liivejä. Minun työni on kertoa mikä on sinun oikea koko ja miksi olisi tärkeää käyttää oikeaa kokoa mutta minulle on aivan sama mitä aiot ostaa. Ainakin yritin auttaa.

4. Vaihto-oikeus ei ole pakollinen ja meidän ketju ei sitä ole myöntänyt. Älä siis natise tästä, siitä lukee joka paikassa että ei ole palautus -tai vaihto-oikeutta ja me myyjät emme voi tähän vaikuttaa. Me joudumme ongelmiin jos vaihdamme tuotteita koska “löytyi halvemmalla naapuri liikkeestä” tai “en tykännyt sittenkään väristä”.

5. Noudata pesuohjeita. On ihan turha tulla huutamaan kun liivi on pilalla jos olet rummuttanut sitä koneessa 60 asteessa. Kaikkiin tuotteisiin on selvästi merkitty miten kuuluu pestä ja jos et ymmärrä niin kysy. Ja näissä on turha valehdella, näemme kyllä tuotteista mitä niille on tehty.

6. Kaikkialla kaupan alalla on alennuksia ja kampanjoita. Jos meillä on tänään normaali hintaista ja huomenna joku tuote alennuksessa niin on turha tulla huutamaan että on huijattu. Kaupan ala vaan on sellaista että hinnat muuttuu usein.

7. Kaikki käy mutta ei mikään. Ihmiset jotka tullessa sanovat että ei ole mitään väliä millaiset kunhan saisi kerrankin oikean kokoiset. Sitten kun alan viemään tuotteita niin “ei sinistä, ei saa olla pitsiä, en tykkää olkaimista, liian vähän hakasia, ruma rusetti” jne ja yhtäkkiä jäljelle ei jää joko mitään tai sitten valkoinen t-paita liivi on ainoa mikä vastaa kriteereitä vaikka aluksi kaikki käy. Ja näitä asiakkaita on paljon. Helpottaa molempien työtä kun kerrot heti alkuun jos et voi sietää jotain väriä tai haluat että on ehdottomasti jotain yksityiskohtia.

8. Ihmiset jotka eivät ymmärrä rintaliiveistä yhtään mitään mutta silti inttävät kaikessa vastaan.
A:minulle ei käy yhtään tällainen push up malli (näyttää hyllyssä olevaa liiviä)
M: itseasiassa se on balconet ja kaikki teidän edelliset liivit on sitä mallia
A: tällainen kangas ei tue yhtään isoa rintaa (näyttää taas hyllyä)
M:itseasiassa se on meidän myydyin malli ja suunniteltu juuri todella isolle rinnalle
A:teillä ei näköjään ole mitään muuta kuin vanhojen naisten liivejä (sanoo moni nuori asiakas)
A:teillä ei ole mitään muuta kuin nuorten ja pieni rintaisten liivejä (sanoo moni iso ja vanhempi asiakas)
A:teillä ei varmasti ole minulle täällä mitään
Hyvä tulla tuolla asenteella sisään – saa varmasti hyvää palvelua.

En enää tekisi päivääkään työtä kaupassa tai muualla missä pitäisi kestää kaikkea sitä oksennusta mitä ihmiset päästää myyjien päälle mutta on onneksi myös mukavia muistoja.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *