Erikoinen narikkamaksu

Olin vuosia sitten töissä eräässä kokous- ja konserttitalossa, jossa toimin asiakaspalvelijan tehtävissä. Työtehtäviini kuului mm. narikalla toimiminen eli maksua vastaan ripustelin asiakkaiden palttoita naulakkoon ja luovutin ne myöhemmin lappua vastaan takaisin. Tuolta ajalta olisi moniakin hauskoja ja vähemmän hauskoja tarinoita kerrottavana, mutta yksi tapaus on jäänyt erityisen hyvin mieleen.

Olin eräänä päivänä yksin naulakolla ja siihen saapui keski-ikäinen nainen takkinsa ja matkalaukkunsa kanssa. Tervehdin häntä asiaankuuluvasti ja tervehdykseen vastaamatta hän osoitti sormella narikan yläpuolella olevaa lappua, jossa luki ”Naulakkomaksu 1,5 euroa / hlö” ja kysyi: ”Maksaako tää tosiaan yksi pilkku viisi euroa?” Totesin, että hän oli tulkinnut hinnan oikein ja nainen rupesi riisumaan takkia jupisten koko ajan, että ”kyllä on erikoinen hinta, ei mitään järkeä, kylläpä on mennyt hulluksi”. Olin usein kuullut jupinaa korkeasta hinnasta tai siitä, että narikan pitäisi olla kokonaan ilmainen, mutta erikoisesta hinnasta en ollut ikinä kuullut palautetta.

Lopulta nainen antoi minulle takin sekä matkalaulun ja rupesi kaivamaan lompakostaan rahaa sillä välin, kun vein hänen omaisuutensa paikalleen. Kun ojensin hänelle narikkalappua, sain vastineeksi yhden euron kolikon ja viiden sentin kolikon. ”Oli mulla onneksi tasaraha, niin ei tarvitse antaa sitä pikkurahaa takaisin.”, totesi nainen ja lähti kävelemään pois. Mulla meni hetken aikaa tajuta mitä juuri oli tapahtunut ja oli pakko nauraa ääneen, kun tajusin naisen tulkinneen 1,5 euroa muotoon 1,05 euroa.

Esimiehelle nauroin työvuoron päättyessä, että kassasta puuttuu nyt sitten 0,45 euroa tämän tapauksen johdosta ja myös esimies sai hyvät naurut tapahtuneesta.

Jaa tämä tarina:

4 kommenttia

 1. Jarkko sanoo:

  Varmaankin kannattaa korjata lukemaksi 1,50

 2. J-P sanoo:

  Ei kyllä pitäisi olla mitään tarvetta, mutta jos sen hinnan muuttaa muotoon 1,50 euroa, niin silloin ei olisi vastaavaa tapahtunut. Toisaalta matkalaulu oli varmasti kiva.

 3. foo sanoo:

  Olisitte laittaneet sinne ”narikkamaksu 1,500 euroa” niin nainen olisi pulittanut 6 euroa. Tai ehkä jopa tuhatviisisataa euroa. =)

 4. bar sanoo:

  Kaikilla ei vaan ole matikkapäätä, ei välttämättä edes tämän vertaa. Vähän niinkuin joillain on lukihäiriö, niin toisille on matikkakyvyttömyys. Meitä on niin moneksi, ja annettu kovin erilaiset eväät tähän maailmaan.. Kun viisas nauraa tyhmemmälle, niin se viisaana itseään pitävä siinä oikeasti tyhmä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *