Pullat lattian kautta takaisin hyllyyn

Viime laskiaisen aikoihin olin hiljaisessa pikkukaupassa seisoskelemassa ja miettimässä mitä ostaisin, kun jäin seuraamaan seuraavaa tapahtumaketjua:

Samaan hyllyväliin kanssani pujahti ehkä 4-5 -vuotias lapsi. Muitta mutkitta kersa avasi kylmäkaapin oven ja nappasi syliinsä pahvisen laskiaispullarasian jota rutisti niin lujaa että se aukesi ja pullat putosivat lattialle. No, se oli vahinko, mutta mitä tekee äiti? Lompsii paikalle, nykäisee paketin lapsen käsistä, nostaa pullat lattialta takaisin pakettiin ja laittaa kylmähyllyyn!

Olin niin tyrmistynyt naisen röyhkeydestä että en saanut sanaakaan suustani, vaikka näin jälkeenpäin olisi useampikin tarkkaan harkittu kommentti mielessä… kävin noukkimassa kyseisen pullapaketin mukaani ja siirryin seuraavaan hyllyväliin jossa oli sekä myyjä että tämä aasiakasäiti ja kerroin myyjälle tapahtuneesta niin että nainen taatusti huomasi jääneensä kiinni tekosestaan, mutta ei reagoinut mitenkään.

Näin jälkikäteen haluaisin kysyä että haluaisiko hän itse syöttää lapselleen kaupan lattialla pyörineitä pullia (ilmeisesti ei) ja tajusiko hän edes että joku voi pahimmassa tapauksessa sairastua pahastikin hänen typeryytensä takia.

Jos ei ole selkärankaa myöntää myyjälle vahinkoa, niin olisi edes jättänyt pullat lattialle ja livistänyt paikalta!

Uskomattoman itsekästä urpoilua.

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Nicor sanoo:

  Kyse ei ole välttämättä röyhkeydestä vaan tietämättömyydestä: Omien laskelmieni mukaan jos asiakas huomaa kassalla tuotteen olevan epäkuranti (Pilaantunut/rikki), niin 3/4 olisi viemässä tuotetta takaisin hyllyyn ellei kassamyyjä sanoisi toisin.

  Lisäksi lähes kaikki asiakkaat tässä tilanteessa hakevat heti uuden tuotteen ja maksavat vasta sen jälkeen.Sen sijaan, että hinta otettaisiin rikkinäisestä tuotteesta ja asiakas maksaisi ensin kaikki tuotteet ja vasta sitten hakisi uuden rikkinäisen tilalle. Uskon, että ihmiset hakevat uuden tuotteen heti siksi, että koko jono joutuisi odottamaan heidän vaihto-operaatiota. Se on niin epätodennäköistä, että se asiakkaan rikkinäinen kappale olisi ollut viimeinen..

  • Emilia sanoo:

   Kyllä ihan röyhkeydestä on kysymys (ja idioottimaisuudesta). Ei kukaan maalaisjärjellä niitä pullia sinne takas hyllyyn laittaisi. Vaikka esim ees hyllyn viereen auki jne

  • Kertoja sanoo:

   Jos lapsi olisi ne pullat nostanut takaisin, se menisi tietämättömyyden piikkiin. Kyllä tässä oli kyse nimenomaan röyhkeydestä. Kun pullat oli laitettu takaisin pakettiin ja paketti suljettu, siitä ei mitenkään voinut arvata ulospäin mitä niille oli käynyt. Jos joku nyt kiikuttaisikin tyhmyyksissään vaikka päiväysvanhan tai kannesta rikkoutuneen jogurtin takaisin hyllyyn, muilla olisi kuitenkin mahdollisuus nähdä ettei se ole syömäkelpoinen. Tällä aasiakkaalla ei ollut yhtään ainoaa todellista syytä toimia noin typerästi, kunhan halusi luikerrella pois tilanteesta jäämättä kiinni ja muista ihmisistä välittämättä.

   Ja mitä vaihtotilanteeseen tulee, en usko että ihmiset haluavat odotuttaa jonoa. Sen sijaan uskon että monikaan ei tiedä että voi oikeasti vain käydä jälkeenpäin hakemassa sen uuden tuotteen ja sitten ohittaa jonon viemättä tuotetta enää kassan käsien kautta mikä tarkoittaisi uutta jonotusta.

  • Leon sanoo:

   Kyseinen idiootti aika selkeästi ajatteli että hahaa, käyttäydyn kuin mitään ei olisi tapahtunut niin en joudu maksamaan näitä.

 2. Hyi sanoo:

  Kerran ollessani töissä eräässä liikkeessä jossa kävi paljon lapsia todistin kun lapsi imeskeli juomapullon suuosaa, äiti otti pullon pois, laittoi sen takaisin hyllyyn ja otti puhtaan tilalle! Aivan uskomatonta. Kaksikko hävisi niin nopeasti että tein parhaimmaksi vain käydä hakemassa imeskellyn pullon pois myytävien joukosta.

 3. Mulq sanoo:

  Tuo asiakas toimi väärin mutta itse kun olin palvelutiskillä töissä niin työkaverit laittoivat ruokaa lattian kautta takaisin myyntiin. Toisessa kaupassa jossa olin töissä näin ei oltaisi ikinä tehty joten ei voi yleidtäästää että näin tehtäisiin kaikkialla, mutta täällä kyseisessä kaupassa niin tehtiin, muutoin hävikki olisi ollut kuulrmma liian suurta. Enpä ole siellä töissä tai edes asioinut enään. Tämäkin aasiakas saattaa olla kaupassa töissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *