Pullat lattian kautta takaisin hyllyyn

Viime laskiaisen aikoihin olin hiljaisessa pikkukaupassa seisoskelemassa ja miettimässä mitä ostaisin, kun jäin seuraamaan seuraavaa tapahtumaketjua:

Samaan hyllyväliin kanssani pujahti ehkä 4-5 -vuotias lapsi. Muitta mutkitta kersa avasi kylmäkaapin oven ja nappasi syliinsä pahvisen laskiaispullarasian jota rutisti niin lujaa että se aukesi ja pullat putosivat lattialle. No, se oli vahinko, mutta mitä tekee äiti? Lompsii paikalle, nykäisee paketin lapsen käsistä, nostaa pullat lattialta takaisin pakettiin ja laittaa kylmähyllyyn!

Olin niin tyrmistynyt naisen röyhkeydestä että en saanut sanaakaan suustani, vaikka näin jälkeenpäin olisi useampikin tarkkaan harkittu kommentti mielessä… kävin noukkimassa kyseisen pullapaketin mukaani ja siirryin seuraavaan hyllyväliin jossa oli sekä myyjä että tämä aasiakasäiti ja kerroin myyjälle tapahtuneesta niin että nainen taatusti huomasi jääneensä kiinni tekosestaan, mutta ei reagoinut mitenkään.

Näin jälkikäteen haluaisin kysyä että haluaisiko hän itse syöttää lapselleen kaupan lattialla pyörineitä pullia (ilmeisesti ei) ja tajusiko hän edes että joku voi pahimmassa tapauksessa sairastua pahastikin hänen typeryytensä takia.

Jos ei ole selkärankaa myöntää myyjälle vahinkoa, niin olisi edes jättänyt pullat lattialle ja livistänyt paikalta!

Uskomattoman itsekästä urpoilua.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *