Hajuherkkä täti

Työskentelen pienessä kahvilassa, jossa iltavuorossa ollaan yksin. Kahvila menee kiinni klo 18, työaikani loppuu klo 18.15. Tuossa vartissa minun pitäisi viedä roskat, tilittää kassa, siivota pöydät, tiskata kahvipannut/maitokannut ja sulkea paikat. Kuten voi päätellä, on 15 minuuttia siihen aika lyhyt aika, joten usein varsinkin hiljaisina iltoina aloitan siivoustoimet ennen sulkemista. Nostan osan tuoleista jo valmiiksi ylös, koska aika harvoin meille tulee asiakkaita juuri ennen sulkemista. PAITSI…

Tämä yksi rouva pienen pojan kanssa. Saapuu paikalle aina 5-10 minuuttia ennen sulkemista, tilaa kauheet kasat erinäisiä pullia, kahvia, pillimehuja ym ym – kaikkea mahdollista. He menevät istumaan keskelle salia ja aina istahtaessaan pöytään muistaa huudahtaa minulle:

”ET TUU SIT PYYHKIIN NIITÄ PÖYTIÄ VIELÄ, EN KESTÄ SEN PESUAINEEN TUOKSUA!”

Käytämme tuoksuttomia aineita, mutta ihan miten vaan… 🙂 Olen aina näinä iltoina joutunut jäämään ylitöihin, koska rouva suvaitsee poistua kahvilasta vasta kymmenennen pyynnön jälkeen, kun sulkeutumisaika on jo reilusti ylittynyt.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. myyjä vaan hei sanoo:

    Ei asiakkaan takia tartte jäädä ylitöihin. Itsekin olen ollut töissä pienessä kaupassa, jossa aamu- ja iltavuorot hoidettiin pääosin yksin. Iltavuorossa kun oli sulkeminen lähellä niin aloin kasaamaan jo hyllyjä kaupan sisälle. Jos joku ei vielä siitä ymmärtänyt että kohta suljetaan niin sitten kävin huomauttamassa näille matti myöhäisille että kauppa menee muuten 5min päästä kiinni. Minullakin oli sulkemisajan jälkeen se 15min siistiä kauppa, tilittää kassa ja laittaa asiat seuraavalle aamuvuorolle valmiiksi. Suljin aina kaupan silloin kuin piti. Jos asiakkaita oli kaupassa silloin kun kauppa meni kiinni niin annoin tulla kassalle maksamaan jos oli jotain mitä halusi ostaa mutta ”oota ihan kohta ku mä vielä nopeesti katon” ei mulla mennyt läpi. Mulle kun ei ylityöstä maksettu niin en myöskään omaan piikkiin töihin jäänyt. Muutamalle jäärälle aasiakkaalle tokaisin että ”maksatko sä sitten mun palkan ylitöistä niin toki jään tänne palvelemaan sinua”, äkkiä tuli aasiakkaalle lähtö naama punaisena (tosin jaksettiin mumista surkeasta asiakaspalvelusta).

  2. Hajuille yliherkän omainen sanoo:

    Kyseessä on ihan selkeä aasiakas, mutta jatkoa ajatellen haluaisin kertoa, että hajusteeton ei ole sama kuin hajuton. On hajusteille yliherkkiä ihmisiä ja sitten on hajuille yliherkkiä ihmisiä. Se ei todellakaan oikeuta asiakkaalta aasimaista käytöstä, mutta jos joskus kohtaat asiallisesti käyttäytyvän asiakkaan, joka kertoo, että hajusteettomaksi merkityn tuotteen haju aiheuttaa hänelle oireita, on aivan täysin mahdollista ettei hän valehtele tai edes liioittele.

  3. Nakke sanoo:

    Kassa kiinni klo 17:45 tai sen jälkeen myynti vain mukaan. Missä on vaikeus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *