Tarjoukset sekaisin

Välillä sitä oikeasti käy mielessä, että joku duuni jossakin varastossa ilman ainuttakaan asiakasta vois olla ihan rauhoittavaa. Mielentervyedelle se voisi ainakin joskus passata. Lisäksi sitä käy mielessä, mistä niitä aasiakkaita riittää ja onko heistä osa oikeasti hukannut kaikki muumit laaksostaan. Vai onko niitä mahdollisesti LIIKAA.

Tänään asiakas kysyi onko meidän housutarjous vielä voimassa. Mikä housutarjous? Meillä ole ollut mitään housutarjousta? Totesin kuitenkin, tapani mukaan, asiallisesti, että asiakas taitaa erehtyä liikkeestä. Meillä on nyt vain synttäritarjouksia.
“Ei, ei, ei! Teillä on se kaikki housut 19,95 tarjous!”
Sillä sekunnilla tiesin, että asiakas puhuu naapurimyymälän tarjouksesta ja ohjasin hänet menemään viereiseen liikkeeseen.
“Ei! Kyllä se on teillä ollut se tarjous! TV:ssäkin pyörii mainos!”
“Kyllä se on X:n mainos sekin. Onko teillä jotkut tietyt housut mielessä?”
Asiakas kuvailee housuja, jotka tasan tiedän X-myymälän housuiksi.
Ja taas koetan selittää, että asiakkaan etsimä tarjous ynnä tuote löytyy naapurimyymälästä, mutta meiltä löytyy hieman vastaavat, mutta hinta on kyllä 34,95.
“Minä eilen juuri kävin Koskikeskuksen teidän myymälässä ja siellä oli kaikki housut tarjouksessa 19,95!”
“Meidän ketjussa kaikilla myymälöillä on samat tarjoukset voimassa, eli sielläkin on nämä meidän synttäritarjoukset, ei kaikki housut.”
Sama inttäminen jatkuu aikansa, kunnes asiakas löytää jotkin farkut, joita tahtoo koettaa. Ohjaan hänet sovituskopille.
“Onhan nämä nyt sen 19,95 vaikka hintalapussa on kalliimpi hinta?”
“Ei valitettavasti ole. Meillä kyllä on tuolla tarjousfarkkuja 9,95…”

Ja ei kelepaa. Asiakas painuu ylitäyden muumilaaksonsa kanssa ulos. Hetken päästä huomaan hänen kulkevan myymälän ohi. Naapurimyymälän kassin kanssa. Siinä sitten mietin, että tajusikohan hän itsekään, että oli inttänyt aivan turhaan meikäläisen kanssa, vai onko kahden Nuuskamuikkusen täyttämä teltta jo niin tukossa, että on edelleen varma, että hän oli oikeassa koko ajan. Vähintäänkin, koska hän oli asiakas. Ja asiakashan on AINA oikeassa.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *