Haluatko jäädä pysäkille?

Joukkoliikenne on siitä mielenkiintoinen aihe, että siinä on ainoastaan joko hyviä/viisaita eli asiakkaat, ja sitten liki ultimaattisen pahoja/tyhmiä, eli joukkoliikennevälineen kuljettajat – bussi- ja ratikkakuskit.
Tarkastellaan nyt bussissa matkustamista täältä kuljettajan puolelta. Aika suppea näköpiiri, mutta tärkeä, mikäli halutaan päästä perille.
Miksi lehtien yleisönosatot pullistelevat kauhutarinoita kokemuksista, joihin matkustajat jatkuvasti joutuvat. Katsotaanpa koko ketjua.
Aloitetaan alupisteestä, bussipysäkistä.
Se on paikka, johon bussit saapuvat ottamaan ja jättämään matkustajia. Mitä? Että pitäisi ottaa sieltä, missä kulloinenkin matkustaja sattuu seisomaan. No eipä onnistu. Ihan tieliikennelaki määrittelee tarkasti sen, missä matkustajia otetaan kyytiin ja jätetään kyyditä. Poliisit ovat sakottaneet jatkuvasti – yleensä maahanmuuttajataustaisia -kuskeja, jotka rikkovat tätä laissa määriteltyä yksityiskohtaa. Turha siis esitellä keskisormea esim. Helsingin rautatientorilla kuskille, joka ei enää lähtöajan tultua ja liikkeelle lähdettyä ota kyytiin. Jos haluat jäädä pysäkille, muista ehdottomasti, että SINUN ei tarvitse näyttää selvää pysähtymismerkkiä lähestyvälle bussiile. Kyllä bussikuskin on tiedettävä, mihin olet menossa ja millä bussilla.
Jos sitten jäät pysäkille, voit aina tehdä valituksen HSL:n nettisivuilla ja värittää tarinaa itsellesi efulliseksi. HSL lähettää valituksen bussiyhtiöiden asiakasvalituksia käsitteleville toimihenkilöillr, jotka vuorostaan kutsuvat ko. kuljettajan puhutteluun.
Näistä HSl:n saamista valituksista noin 75 prosenttia osoittautuu keksityiksi tai aiheeltaan epäselviksi, että kuljettajia ei saktioida satutarinoista. Jatkuu…

– Ex-bussikuski –

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Kiti** sanoo:

  Kyllä mulle ainakin on usein sattunut sitä että mä juoksen pari metriä viimeisen sisään tulevan matkustajan jäljessä ja kuski läväyttää tahallaan ovet juuri nenän edestä kiinni niin että hyvä kun nenä ei jää väliin. Kerran kamalassa kuumessa lähdettyäni kesken päivän töistä kotiin kävi juuri näin ja olin niin romuna, että tunnutan vilauttaneeni keskisormea. Voitteko te EDES JOSKUS olla läimäyttämättä tahallanne ovia kiinni juuri nenän edestä? Sen nyt ymmärtää ettei ihan jokaista viisi minuuttia myöhästyvää voi ottaa kiinni mutta kyllä näitä tilanteita voi myös ihan soveltaakin.

  • JJ68 sanoo:

   Kannattaisko sunkin oikeesti lähteä kerrankin ajoissa ,ei tarviis aina juosta sitä dösää kiinni!Miks juosta bussia kiinni?Aina tulee seuraava.Tyhmästä päästä kärsii koko nenä…

  • JJ68 sanoo:

   Ja et sitten tiedä ,kuinka monta juoksijaa tulee ajovuoron aikana.Runsaasti.Ja miks just sua pitäis odottaa,narsisti!

  • Anssi sanoo:

   Jos oot myöhässä, kuten myönnätkin olevasi, niin on turha valittaa ettei bussi ota kyytiin.

   • Huoh sanoo:

    Missä kohtaa luki että Kiti oli myöhässä? Suomessa kun ollaan, niin yleensä vierailla ihmisillä on haju rako, jonka takia saattaa olla se metri välissä. Kannataa oikeesti lukee koko kommentti ennen kuin lähtee sättimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *