henkkarit vai työpaikka

Asiakkaat luulevat aina tietävänsä paremmin kaiken, varsinkin jos myyjä on jossain ketjun pisteessä uusi kasvo ja asiakas kuuluu jo vakiokalustoon.
Olin itse eräässä ketju videovuokraamossa töissä ja jouduin tuuraamaan laitakaupungin sijaan keskustaan. Vuokraustilanteessa saa lain mukaan kysyä henkilöllisyystodistuksen, ja ketjun ohjeistuksen mukaan se myös pitää kysyä jos et henkilökohtaisesti tunne asiakasta. Kanta-asiakaskortti ei siis kelpaa, koska siinä ei kuvaa ole.
Eräs asiakas tuli sitten perjantai iltana ruuhka-aikaan ja lykkää minulle kahden kilon karkkipussin, pari leffaa ja kantiskortin. Pyydän henkkareita koska en tunne tämän liikkeen asiakkaista ketään. Aasiakas aloittaa kauhean elämän että miksei nyt voi ja aina muulloinkin voi ja hän on bussilla tullut tänne asti ja mitä kaikkia syitä sieltä tulikaan. Pahoittelin asiaa mutta hän vain huusi aina päälle että älä sano sellaista mitä et tarkoita. Hän ei sitten ottanut edes karkkipussiaan vaan syöksyy ovesta ulos. Nostan karkkipussin tiskin taakse odottamaan takaisinlajittelua ja laitan elokuvat hyllyyn menevien pinoon. Jatkan asiakkaiden palvelua koska kiire on kova.
Jonkin ajan päästä sama nainen tulee takaisin ja valikoi samat leffat ja tulee jälleen tiskille. Tällä kertaa saan henkkarit ja huomaan että kantiskortti on myöskin mennyt vanhaksi, eli senkään vuoksi sitä ei olisi voinut lainaukseen käyttää. Ehdotan kortin uusimista mistä hän kieltäytyy. Kysyn myös karkkipussista että haluaako hän sen, koska en sitä vielä ole ehtinyt lajitella. Eipä tietenkään. Saan tämän myyntitapahtuman aikana kuulla kuinka minulla ei ole yhtään pelisilmää ja minun ei pitäisi olla asiakaspalvelutyössä ollenkaan koska en tiedä miten ihmisille puhutaan ja minun pitäisi mennä kotiin kasvamaan (olin siis 20v)
En halunnut alkaa tiuskimaan mutta lähellä kävi, etten olisi möläyttänyt että sun perjantai leffat eivät ole mun työpaikan arvoisia. Joissain asioissa voi joustaa, mutta ei niissä joita on yksiselitteisesti kielletty tekemästä jollain tavalla.
Hauskaa sinänsä että suurimmalta osalta asiakkaista sain erittäin hyvää palautetta juuri joustavuudestani ja oma-aloitteisesta palvelualttiudestani. Yleensä minulla on erittäin hyvä asennen töihini ja naurankin yleensä työkavereille, että hymyilen valittajat nurin 😀 no kyllä varmaan yksi tällainenkin aasiakas täytyy elämänsä aikana kohdata.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *