Päivän aasi!

Tuli tässä taas tavattua päivän Aasi oikein isolla A:lla.

Nuori mies tuli ison hypermarketin kodinkoneosastolle katsomaan partakoneita samalla kun olin melkein vieressä hyllymuutosta tekemässä.

Mies valitsee hyllystä itselleen mieluisan koneen ja kysyy sisältyykö partakoneiden pakettiin aina laturi, johon vastaan myöntävästi ja selkeällä äänellä jonka aasi varmasti kuulee.

Tämän jälkeen mies repäisee laatikon auki ja heittää paketin päälliset pahvit lattialle ja tokaisee: ”Näkyy olevan”.

Seuraavaksi mies laittaa päreiksi repimänsä paketin takaisin hyllyyn verukkeella ”Joku haluaa kuitenkin katsoa löytyykö sieltä laturia” ja ottaa hyllystä uuden paketin mukaan koriinsa ja kyselee vielä ennen lähtöään alennusta juuri hyllystä ottamastaan ehjästä pakkauksesta…

Mainittakoon vielä, että suoraan paketin alapuolelta löytyy mallikappale kyseisestä koneesta jossa mainitaan koneen käytettävyydestä sekä johdolla, että langattomasti ja paketeissa lukee vielä erikseen, että laturi on mukana.

Tämmöstä tällä kertaa…

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. Jenska sanoo:

  Raah! Toi on niin raivostuttavaa!! Tekis mieli vedellä pitkin korvia näitä typeryksiä >:/

 2. jaakku sanoo:

  Vapaa kasvatus!

 3. joopajoo... sanoo:

  oisit sanonu sille, että noin mahtava asiakas saa kaupan päälle avaamansa paketin tuplahintaan.

 4. Mascewi sanoo:

  Tämä on näkemykseni mukaan erikoistapaus läheisriippuvaisesta jutustelijasta. Tällaisia näkee kun menee vähänkin normaalia ruokakauppaa monipuolisempaan tai erikoistuneempaan kauppaan asioimaan.

  Tärkeitä ominaisuuksia näille ovat keskusteleva (usein jaaritteluun asti) tyyli, johon sisältyy omatoimisuutta tuotteiden tutkiskelussa ja eritoten välinpitämättömyyttä toisten puheista. Varsinkin myyntihenkilöstön puheilla ei usein tunnu olevan paljoa merkitystä.

  Eräässä erikoistarvikekaupassa törmäsin ihan hiljattain tällaiseen veikkoseen. Hän oli myyjälle selittämässä jostain tuotteesta jotain. Myyjä kertoi, ettei ole tuota tuotetta, mutta voitte mennä tutkimaan asiakaspäätteeltä, löytyisikö jotain vastaavaa tuotetta. Vastaavanlaisia tuotteita kun oli paljon ja ominaisuuserot ovat pitkälti henkilökohtaisen mieltymyksen mukaan vaihtelevia pikkuseikkoja. Mies vastasi jotain myöntävää, mutta jäi jutustelemaan, että hänellä on itsellä tällainen ja tällainen tuote ollut aiemmin ja että se on sellainen ja sellainen. Myyjä näytti varsin vaivaantuneelta, mutta tarttui johonkin konkreettiseen pointtiin ja haki koneeltaan jotain sopivaa myyntikategoriaa. Viereinen kassa vapautui, joten pääsin itse tässä vaiheessa asioimaan. Jaarittelu vieruskassalla jatkui asiointini päätyttyäkin. Tämä oli alatyyppiä passiivinen jutustelija, joka takertuu kuin terva ja hivuttaa rauhallisella jutustelullaan.

  Aktiivinen jutustelija tutkii tuotteita, avaa pakkauksia, kyselee tuotteen ominaisuuksista, ei kuuntele vastauksia, mutta toistaa kuulemansa jos lukee saman tiedon tuotteen paketista. Toisinaan hän myös esittää jonkin oman johtopäätöksen, joka voi olla väärä, vaikka oikea vastaus olisi hänelle kerrottu.

  Positiivisena puolena näiltä ei usein tule kummempaa valitusta, vaikka olisivatkin väärän tuotteen menneet hankkimaan. Tosin voi tulla jaaritteleva palaute tai tuotteen arvostelu, jossa esimerkiksi todetaan, kuinka tuli valittua väärä tuote, kun tuli tehtyä väärä johtopäätös, ”mutta erikoistarpeeni olivat niin spesifisiä, ettei myymälähenkilökuntakaan osannut sanoa tarkemmin. No, näitä sattuu itse kullekin ja kyllä tälläkin pärjää.” (siis vaikka nimenomaan olisi sanottu että asiat on näin).

 5. Putkimies sanoo:

  Kuulostaa vähän siltä, että kaveri on joskus ostanut jonkin vastaavan laitteen, jossa ei sitten pakkauksen ja myyjän suurista lupauksista huolimatta olekaan ollut sitä laturia mukana, ja joutunut sitten käymään jonkinlaisen taistelun puuttuvan osan saadakseen…

  Ei tietenkään oikeuta moista aaseilua, mutta tekee sen ehkä hieman ymmärrettävämmäksi.

  • M sanoo:

   Tuskinpa. Jos tyyppi ei olisi uskonut henkilökunnan sanaan, olisi hän varmasti kertonut syyn – eikä jättänyt sitä avattua pakettia hyllyyn, vaan vienyt sen kassalle,

 6. zeroh sanoo:

  useassa liikkeessähän on nykyään isot kyltit että ”avattu paketti on ostopäätös”.. Toivottavasti edes ne laput näkevä asiakas tajuaa, että avattuaan paketin on velvollinen sen ostamaan.

 7. Jussi sanoo:

  En jumalauta ymmärrä noita pakettien aukojia. Jokainen vitun paketti pitää repiä mahdollisimman tuhannen pillun päreiksi ja sitten ottaa ehjässä paketissa oleva tuote mukaan. Mikä siinä on niin vaikeaa, että kysäisee vaikka myyjältä, että esittelisikö hän sitä tuotetta, kun se myyjä voi jopa osata aukoa niitä paketteja niin, että ne pysyy myyntikunnossa.

 8. AvP sanoo:

  Avattu tuote on ostopäätös. Toivottavasti pistit sille kouraan sen avaamansa paketin ehjän tilalle. Ei sitä kukaan muukaan enää ostaisi.

 9. A b sanoo:

  Jaa miksi et osoittanut sille asiakkaalle sitä näytekappaletta? Turha siitä on jälkikäteen internetissä huudella.

 10. A b sanoo:

  Hm eikös tää sivusto perustettu siihen päälle kun joku ruokakaupan kassa halusi viedä mun poikaystävän niin tän sivuston tarkoituksena on ilmeisesti pitää ihmiset loitolla. Siitäkin pääsisi helpommalla kun ei veisi toisten poikaystävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *