Hinnat eri maissa

Työskentelen erään ison ja tunnetun ravintola-alan yrityksen yhdessä toimipisteessä.
Ketjulla on toimintaa lähes maailman jokaisessa maassa ja päivittäin eteeni tulee tämmöisiä suomalaisia asiakkaita:

Hinnoista valitetaan ja huomautellaan, että “tämä maksaa Kiinassa tämän verran ja Jenkeissä maksoin tämän verran, että kyllä pitäisi hinnoista nyt puolet pudottaa..”

Asiasta on ihan ok huomauttaa ja kysyä, en siitä hermostu, mutta kun suurin osa näistä asiakkaista ihan vaativat päästä vihaisina johdon puheille..
Myyjältä tivataan ihan tarkkaa syytä, että miksi saman ketjun sama tuote onkin meillä puolet kalliimpi kuin esim. Kiinassa tai Latviassa. On hiukan omituista, jos näin moni aikuinen ihminen ei ihan oikeasti tiedä/ymmärrä että moni muukin asia on nyt vaikka Kiinassa halvempaa kuin meillä, esim. palkat, raaka-aineet jne. Ja hintaan kyllä vaikuttaa se, että ollaan eri maassa, vaikka ketju olisikin sama.

Tämä sama toistuu usein työpaikallani, en sitten tiedä että voisiko tässä olla sitten kyse siitä sairaan tyydytyksen hakemisesta.. Pitää ihan mitä tahansa keksiä, että pääsee likkaa kiusaamaan 😀
En oikeasti muutakaan syytä keksi, miksi joku jaksaa alkaa vääntämään kättä tästä asiasta.. Ja olen oikeasti asiakaspalvelu-ihminen, mutta tässä kohtaa en asiakkaan mielipahaa kyllä ymmärrä!!

– xoxo –

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *