Valikoiva silmä

Toimin vartijana erään yrityksen respassa ja kaiken muun lisäksi työpäivääni kuuluu parkkipaikkojen vahtiminen. Moni ihminen ei osaa parkkeerata oikein, vaikka aikuisia ovatkin.

Eräänä päivänä sitten satuin huomaamaan nuoren naisen, joka oli parkkeerannut sellaiselle paikalle, jossa ei ollut luvallista parkkeerata. (eli parkkipaikkaneliötä ei ollut maalattu alueelle ja invapaikalle ei päässyt kyseisen parkkeerauksen takia)

Nainen tuli sisälle ja huikkasin hänet luokseni.
M: ”Huomenta, tuo hopeinen volvo taitaa olla teidän.”

A: ”Joo on. Kuinka niin?”

M: ”Ikävä kyllä joudun pyytämään teitä siirtämään autonne, sillä tuossa kohtaa ei ole parkkipaikkaa ja estätte invapaikalle ajon.”

A: ”Voi herranjestas on nyt niin tärkeää, aina ennen on saanut parkkeerata tuohon!
Mistä lähtien muka ei ole saanut?! Eikä täällä ole tilaa kuin TAKAPIHALLA minulla on lyhyempi matka etupihalta!”

M: ”Ikävä kyllä minä en voi asialle mitään, olen vain saanut määräyksen pyytää kaikkia autoja siirtymään, jotka vääin parkkeeraavat…”

Aasiakas lähtee kiroten, raivoten ja huutaen siirtämään autonsa. Takaisin tullessaan hän ei vilkaisekaan minuun.

Noin neljän tunnin jälkeen tapahtumasta aasiakas tulee luokseni uudelleen, silmät punertavina, kyyneleet valmiina kostuttamassa silmiä ja äkäinen polte poskilla.

A: ”Sinä olet selvästi vainonnut minua! Nytkin tuolla on auto *osoittaa hopeista audia* invapaikalla, jota ei ole siirretty, mutta minun autoni oli PAKKO siirtää!”

M: ”Kyllä, siinä on auto ja olen ilmoittanut omistajalle, että hänen tulee siirtää autonsa. Ikävä kyllä minä en voi sitä lähteä tuosta työntämään pois ja hinaus ei aina tänne ihan tunnissa tule, joten en voi asialle mitään, jos pyyntöäni ei noteerata. Tekin olisitte voineet aamulla toimia samoin, kiitos että ette toim…”

A: ”Vain MINUA on pyydetty siirtämään auto, vain MINUA vainotaan täällä!”
*tässä vaiheessa aasiakkaan ääni murtuu ja hän alkaa itkemään* A: ”MINÄ olin ainut, joka aamulla joutui siirtämään autoaan ja nytkin tuolla on useita autoja, jotka on parkkeeranneet väärin, mutta käskettiinkö niitä siirtymään? EI! Vain MINUA! Sinä olet IHAN VAIN MINUN KIUSAKSENI vahdannut minua!”

Tässä vaiheessa olin itse jo aivan hämmentynyt tilanteesta, enkä oikein tiennyt, alkaako itkeä vai nauraa naisen tilanteelle.

M: ”Ei todellakaan pidä paikkaansa, vaan te nyt satuitte sopivasti tulemaan ovesta sisään kun huomasin teidät, muuten olisin soittanut perään. Jos haluatte, voitte tottakai valittaa kohtelusta esimiehelle, jos koette tämän jotenkin vääräksi.”

Aasiakas oli lähtenyt kävelemään pois jo ”huomasin teidät”-kohdalla. Muminasta päätellen kumminkin esimiehelle valitus kuulosti hyvältä.

Esimies otti asian huumorilla ja lupasi ensi kerralla käydä itse sanomassa naiselle, että auto on parkkeerattu päin persettä.

Tosin kumma juttu, nainen on alkanut kulkemaan bussilla….

– Neiti kyttääjä –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Suokalmu sanoo:

    Hahahahaha, kulostaa NIIN tutulta kausivahdin korvaan. Eräs kollega kertoi että pyydettäessä isännän kanssa yritysvierailulle tulevalta henkilöltä henkilöllisyystodistusta vierailijalistan tarkastusta varten oli huudettu pää punaisena että ”Näyttääkstää mun vieras joltain terroristilta mitä?!?!”

    Emmä tiedä, joillain on hermo tiukassa. Ehkä tälle sinunkin asiakkaallesi tekee hyvää matkustaa bussilla niin voi vähän relata. Vähän sääliksi käy jos on noin herkässä ihmisen itku ja päivä pilalla. :/ 😀 Ja muista: Kun vaksi haukutaan, nimitetään kusipääksi tai muuten urputetaan, tietää tehneensä työnsä hyvin :D:D:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *