Huomaavaisuus kassalla

Olen töissä myymälässä jossa myydään monenlaisia tuotteita. Valikoimaamme kuuluu myöskin ISOJA, PAINAVIA sekä PITKIÄ tuotteita. Kassalla ollessani pyydän asiakkaita antamaan minulle vain tuotteen hintalapun jonka toinen myyjä on antanut palvelupisteeltä mukaan, tai vaihtoehtoisesti pyydän asiakasta vain pikaisesti näyttämään tuotetta minulle niin että saan napattua siitä viivakodin. Tämä helpottaa sekä asiakkaita kun he voivat jättää painavat tuotteet ostoskärryyn, että minua kun voin pitää työergonomiani hyvänä kun ei tarvitse kassalla (usein istualteen) nostella suuria tavaroita tietokoneen edessä olevan kapeamman kohdan ylitse. Useimmiten tämä sujuu mutkattomasti mutta valitettavasti myös niitä aasiakkaita sattuu paikalle…

 

Eräänä päivänä muuan vanhempi miespuolinen aasiakas tuli kassalleni kantaen jotain uppopumppua tai vastaavaa ilman minkäänlaista pakettia ja huudahti jo kaukaa että myyjä hyllyjen välissä oli luvannut hänelle tästä alennusta koska tuote oli viimeinen kappale ja seissyt mallina, minkä vuoksi sillä ei ollut laatikkoa.

 

Näin että miehellä oli tuotteen hintalappu kädessä ja tervehdittyäni häntä pyysin, että hän ojentaisi VAIN hintalapun minulle, että ei ollenkaan tarvitsisi nostaa tätä painavaa tuotetta kassahihnalle. Tätä mies ei ottanut kuuleviin korviinsa vaan pamautti tuotteen hihnalle voimalla ja tuli eteeni selittämään "siitä alennuksesta!". Pyysin toistamiseen että saisin tuotteen hintalapun että voisin lyödä koodin kassaan. Kun vihdoin sain koodin ja vielä alennuksenkin selityksineen summaan kysyin mieheltä onko hän meidän kanta-asiakkaamme.

 

Tästä hän ärsyyntyikin ja alkoi tivaamaan että "mitä hyötyä siitäkin on???". Tapani mukaan selitin kärsivällisesti miten homma toimii ja sain osakseni jotain mutinaa ja marinaa "niistä olemattomista alennuksista ja boonuksista" (ihan kuin minä sille jotain voisin tehdä).

 

Kun mies vihdoin kaiken tämän jälkeen sai tuotteensa maksettua, annoin hänelle kuitin hymyillen nätisti. Tämän jälkeen hän jäi toljottamaan minua ja tiuskahti että "no lähetätkö sen tuotteen sieltä tännepäin?!" (pysäytin siis hihnan siinä kohtaa kun asiakas oli tuotteen siihen pamauttanut siitähuolimatta että pyysin olemaan tekemättä niin), sanoin kiltisti että josko hän voisi sen siitä nostaa missä se oli kuten jo aikasemmin pyysin, kun se on senverran suuri ja painava että aivan turhaa se tästä kassakoneen yli on repiä.

 

Mies meni kuin menikin sen enempää tappelematta ottamaan tuotteensa ja häipyi kaupasta huudahtaen vielä perään että "JOHAN TÄÄLÄ ON RIISUTTUA ASIAKASPALVELUA!"

 

Suraavana jonossa ollut asiakas antoi vielä myötätuntoisesti katseen minulle ja pääsin taas keskittymään mukavampiin asiakkaihin…

P. S. Kassahihnan vieressä on kyltti missä lukee ettei painavia/suuria tuotteita tulisi nostaa hihnalle mutta eipä sitä kaikki näköjään huomaa.

Jotkut vielä pudottaa tavaran hihnalle ja sanoo "onpas tää painava". Niin. Niinhän se on.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

 1. Cully sanoo:

  Meillä kassahihna jopa hajosi kun asiakas täräytti täydellä voimalla 17kg koiranruokasäkin siihen. Oli joku protesti kun kuulemma liian kaukana kassasta elukkaosasto, ilmaisia ostoskärryjä olisi ollut kyllä tarjolla. Eipä siltä urpolta tässä perseennuolentakulttuurissa korjauskuluja veloitettu tietenkään. Muut asiakkaat maksaa senkin hihnan korjauksen tuotteiden hinnoissa, että olkaapa hyvät vaan.

 2. Servant sanoo:

  Miksei vaan voi sanoa että olet töissä Motonetissä? Miksi pitää kaarrella ja kiertää.

  • Veera sanoo:

   Yhtä hyvinhän paikka voi olla mikä tahansa rautakauppa….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *